Immersive Tech Week 2021

Het échte verhaal van de metaverse & nog veel meer nieuws over immersive technology

| Dutch Virtual Reality Days | 3 min | 3 november 2021 17:29
Afbeelding: VRDays 2021 - Laval Virtual World | Copyright: Dutch Virtual Reality Days
Tijdens de 7e editie van VRDays Europe, van 13 t/m 17 november in Amsterdam, wordt onderzocht of en hoe technieken als virtual reality en augmented reality een positieve maatschappelijke impact kunnen hebben. Heeft immersive technology de sleutel voor een betere toekomst in zich? Wat is de verwachte economische groei in de XR-industrie tot 2025? En hoe ziet de metaverse, de nieuwste hype, er nu precies uit?

Thema’s

Het festival vindt plaats in de openbare bibliotheek op het Amsterdamse Oosterdok. Digitaal is het te volgen via de Laval Virtual World, met een aanvullend programma, en in 20 steden over de wereld waar Global Partner Events plaatsvinden. Vijf dagen lang worden deelnemers ondergedompeld in immersive technology. Iedere dag heeft een eigen thema om de vele toepassingen van en vragen over de ontwikkelingen van de technologieën alle aandacht te kunnen geven. Van ‘Werk, leven & ethiek’ in de journalistiek op dag 1 tot ‘De kunsten’ met musea, NFT’s en dans op dag 5.

Metaverse

Door de recent bekendgemaakte plannen van Facebook (nu Meta) om te investeren in immersive technology in het algemeen en de metaverse in het bijzonder, is er wereldwijd steeds meer behoefte aan relevante informatie, onderzoeken en demonstraties op dit gebied. VRDays Europe voorziet tijdens het hoofdthema What the metaverse! in deze behoefte door middel van sessies en demo’s met experts die de laatste ontwikkelingen delen en bespreken. Met o.a. virtual reality pionier Tony Parisi; vier female metaverse founders under 30 (zaterdag 13 november): Amber Slooten (The Fabricant), Charli Cohen (NEXTWEAR), Evelyn Mora (Digital Village), Bianca Carague; en een sessie met het Ministerie van Justitie en Veiligheid, Rathenau Instituut en Edo Haveman van Meta (voorheen Facebook) op zondag 14 november.

To do

Immersive Tech Week 2021 biedt meer dan dertig gratis demonstraties en ervaringen. Onder andere de wereldpremière van MediaScape XR, waarbij bezoekers op afstand in het virtuele museum van Beeld en Geluid kunnen interacteren met de museumcollectie, en de HP Reverb G2 Omnicept Edition, die je helpt met het spreken in het openbaar en andere zakelijke toepassingen. Daarnaast presenteert Church of VR een selectie van de beste virtual reality-projecten uit de afgelopen jaren. Zoals de Oxytocina Machina van Studio VRij en Zalán Szakács, een buitengewone ervaring waarbij de grenzen tussen realiteit en VR vervagen. Sammie de Vries (Studio VRij) “In de metaverse van Oxytocina Machina willen we laten zien dat je in VR een diepe connectie met een onbekend persoon kan maken, dat je zelfs op grote fysieke afstand het verbindingshormoon oxytocine aanmaakt. Je bent aan het lachen, spelen, knuffelen en delen.“

Funding

Op economisch vlak wordt er ook veel verwacht van deze ontwikkelingen. De Europese XR-industrie zal tot 2025 tot 65 miljard euro opbrengen en directe werkgelegenheid gaan bieden voor circa 860.000 mensen.

Om hierin te ondersteunen organiseert VRDays online de Immersive Funding Market voor geselecteerde professionals, van 15 t/m 17 november. In deze funding markt krijgen geselecteerde startups, researchers en kunstenaars pitch training en de kans om zich te presenteren aan een internationaal gezelschap van financiers.

Citizens Think Tank

Omdat de te verwachten impact van immersieve technologieën op het dagelijks leven van mensen groot zal worden is het van belang burgers een stem te geven. VRDays organiseert dit jaar de eerste editie van de Citizens Think Tank in de OBA en in verschillende Global Partner events. Wat willen burgers nou eigenlijk van immersieve technologieën en de metaverse? De resultaten worden in januari 2022 gepresenteerd.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dutch Virtual Reality Days
De Stichting Dutch Virtual Reality Days is in 2015 opgericht met als doel de productie van VR-content te stimuleren, een platform te zijn voor VR-professionals en kennisdeling over VR in Europa te bevorderen. De eerste editie van de conferentie werd in oktober 2015 georganiseerd en was meteen een groot succes. In 2019 startte VRDays Europe een samenwerking met de grootste VR / AR-exhibition in Europa, Laval Virtual.
 
Meer over Dutch Virtual Reality Days
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.