Geavanceerde robotmaaier voor klein gazon

| Husqvarna | 2 min | 25 februari 2020 19:09
Copyright: Husqvarna
Wie denkt dat Automowers uitsluitend geschikt zijn voor grote gazons heeft het mis! Husqvarna, uitvinder van de robotmaaier, introduceert de Automower 305. Deze is speciaal ontwikkeld voor kleine gazons en heeft net als zijn grote broers geavanceerde functies. De 305 zorgt voor eersteklas maaiprestaties op gazons met een oppervlakte tot 600 m2.

Zorgeloos

De machine beschikt over dezelfde krachtige en slimme functies als van de andere Husqvarna Automowers. De hellingsregeling zorgt dat de maairobot ook heuvels (tot 40%) aan kan en de ecomodus verlaagt het energieverbruik, waardoor de maaier minder vaak naar het laadstation hoeft. De functie Systematic Passage Mowing loodst de maaier automatisch door smalle doorgangen. Dat lukt bij robotmaaiers van veel andere aanbieders niet. Voor een zorgeloze werking is de machine uitgerust met een weertimer die het aantal maaibeurten automatisch aanpast aan de groeisnelheid van het gazon. Deze robotmaaier is ook voorzien van een vorstsensor die voorkomt dat een bevroren gras wordt gemaaid en beschadigd. Daarnaast beschikt de maaier over functies als een botssensor en een automatische maaistop bij het optillen van het apparaat. Een pincode maakt diefstal zinloos.

Veilig voor egels

Husqvarna Automowers hebben een draaischijf met daaraan drie flexibele maaimesjes. Wanneer er een object op het gazon ligt, klappen de mesjes automatisch in. Dat biedt extra veiligheid in tegenstelling tot andere robotmaaiers die met gefixeerde messen werken en wel schade kunnen aanrichten. Desgewenst kan het maaischema automatisch aangepast worden aan de zonopkomst en -ondergang. Er is daarmee geen enkele kans dat egels of andere kleine (nacht)dieren in schemering of duisternis een actieve robotmaaier zullen tegenkomen.

Smart

Met de app Automower Connect kun je de robotmaaier met de smartphone bedienen waar ter wereld je je ook bevindt. Zo zie je de actuele status en locatie, kun je aansturen (starten, pauzeren en parkeren) en pas je de maaihoogte aan. Automower Connect is te integreren in verschillende 'smart home'-diensten zoals Apple Home en IFTTT. Daarmee is ook spraakbediening mogelijk met bijvoorbeeld Alexa en Siri.

De Automower 305 is vanaf februari 2020 verkrijgbaar in verschillende kleuren bij Husqvarna-dealers en online via www.husqvarnadealers.nl. Verkoopadviesprijs: € 1.099 (introductieprijs t/m 31 mei 2020, normaal: € 1.199).

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Husqvarna

De Husqvarna Group is een wereldwijde marktleider voor buitenmachines en innovatieve oplossingen voor bos-, park- en tuinonderhoud. Het gamma omvat onder meer kettingzagen, trimmers, robotgrasmaaiers en zitmaaiers. De groep is ook de Europese leider in tuinbevloeiingsproducten en een wereldleider op het vlak van snij- en diamantwerktuigen voor de bouw- en steensector. De producten en oplossingen van Husqvarna Group worden aan consumenten en professionals verkocht onder merknamen zoals Husqvarna, Gardena, McCulloch, Poulan Pro, Weed Eater, Flymo, Zenoah en Diamant Boart via dealers en retailers in zeer veel landen.
Meer over Husqvarna

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.