Palo Alto Networks en Siemens werken samen om kritieke infrastructuur te beschermen

Technologiesamenwerking combineert VM-Series Virtual Next-Generation Firewalls en Ruggedcom Multi-Service Platforms

| Palo Alto Networks | 3 min | 4 november 2021 16:06
Afbeelding: Senior Vice President Network Security bij Palo Alto Networks | Copyright: Palo Alto Networks
Palo Alto Networks, de wereldwijde leider op het gebied van cyberbeveiliging, kondigt vandaag de uitbreiding van haar samenwerking met Siemens aan. De samenwerking heeft als doel om de beveiliging van bedrijfskritische netwerken te verbeteren en de dreiging van cyberaanvallen op essentiële infrastructuur te voorkomen. De bedrijven zullen Palo Alto Networks VM-Series Virtual Next-Generation Firewalls en Siemens Ruggedcom Multi-Service Platforms combineren om continu schaalbare hardware mogelijk te maken. Daarmee kunnen klanten consistent beveiligingsbeleid handhaven en zichtbaarheid op IT, OT en industrial control systems (ICS) realiseren.

"Kritieke infrastructuur, zoals slimme substations voor nutsvoorzieningen, intelligente transportsystemen, verkeerssignalering en particuliere breedbandgateways op afgelegen locaties, is een ongelooflijke uitdaging om te beveiligen, omdat de systemen zeer gedistribueerd, complex en vaak in zeer zware omgevingen zijn. Maar het beveiligen van deze systemen is van het allergrootste belang omdat ze spraakmakende doelen vormen voor cyberaanvallen, met een impact die verder gaat dan de economische gevolgen”, zegt Anand Oswal, senior vice president network security bij Palo Alto Networks. "Door onze Next-Generation Firewall-technologie te combineren met de ervaring van Siemens op het gebied van industriële besturingssystemen en unieke omgevingen, kunnen bedrijven hun industriële besturingssystemen en andere belangrijke infrastructuur beschermen. En dit zonder in te leveren op veiligheid, prestaties of schaalbaarheid."

"Onze netwerkcomponenten van Ruggedcom zijn de steunpilaar geweest van kritische infrastructuurnetwerken in zware omgevingen. Dat heeft ons geholpen de unieke uitdagingen en vereisten van die netwerken te begrijpen", zegt Jeremy Bryant, algemeen manager van Siemens Ruggedcom. "Door Palo Alto Networks VM-Series firewalls toe te voegen aan onze platformbenadering, breiden we ons portfolio van cybersecurityoplossingen verder uit. Deze geïntegreerde hardware- en softwareoplossing biedt onze klanten een in de praktijk bewezen manier om zelfs de legacy-apparaten in hun netwerk te beveiligen, aan regelgeving te voldoen en een verbeterde beveiliging voor bedrijfskritische applicaties te realiseren."

Palo Alto Networks VM-Series virtuele firewalls bieden de beste beveiliging in hun klasse, kunnen naadloos worden ingezet in elke virtuele of cloud-omgeving en zijn zeer schaalbaar. Daarnaast beveiligen ze al het verkeer, inclusief versleuteld verkeer dat de gebruikersidentiteit, applicatie-identiteit en apparaatidentiteit omvat. Bovendien houden ze ook moderne cyberdreigingen tegen, door gebruik te maken van ingebouwde beveiligingsdiensten. Dankzij centraal beheer is het eenvoudig om de bescherming en beveiliging uit te breiden naar industriële systemen, waar Siemens Ruggedcom RX1500 Multi-Service Platform ook wordt ingezet.

De Ruggedcom APE1808 voor het Ruggedcom RX1500 Multi-Service Platform is een compact, maar krachtig industrieel applicatie-hosting platform voor applicaties van derden. Daarmee kunnen industriële klanten HMI, engineering werkstations en veldapparatuur beschermen die zich in zware omgevingen bevinden. De ML-powered VM-Series virtuele firewalls dienen in deze scenario's als perimeter-gateway. Ze maken gebruik van segmentatie en beleidslijnen waarmee exploitanten toepassingen kunnen controleren die via verschillende subnetten communiceren. Daarmee kunnen ze zijwaartse bewegingen van cyberaanvallers blokkeren en regelgeving naleven. In andere scenario's kan de Ruggedcom RX1500 met de APE1808 worden ingezet om controle op applicatieniveau te bieden voor controlecentra met SCADA-systemen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Palo Alto Networks
Palo Alto Networks als leverancier op het gebied van cyberbeveiliging geeft de cloud-centric toekomst vorm met technologie die de manier waarop mensen en organisaties werken transformeert. Onze missie is om de cybersecuritypartner bij uitstek te zijn en onze digitale manier van leven te beschermen. We helpen de grootste beveiligingsuitdagingen ter wereld aan te pakken met continue innovatie die de nieuwste doorbraken in kunstmatige intelligentie, analyse, automatisering en orkestratie grijpt. Door een geïntegreerd platform te leveren en een groeiend ecosysteem van partners te versterken, lopen we voorop bij het beschermen van organisaties via clouds, netwerken en mobiele apparaten. Onze visie is een wereld waar elke dag veiliger en veiliger is dan de vorige.
Palo Alto Networks, en het Palo Alto Networks-logo zijn handelsmerken van Palo Alto Networks, Inc. in de Verenigde Staten en in rechtsgebieden over de hele wereld. Alle andere handelsmerken, handelsnamen of servicemerken die hierin worden gebruikt of genoemd, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.
Meer over Palo Alto Networks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.