Shippeo en Simacan maken leveringsketen van begin tot einde realtime inzichtelijk

Samenwerking om goederentransport voorspelbaar te maken

| Shippeo | 3 min | 8 november 2021 13:55
Afbeelding: De teams van Shippeo en Simacan kwamen samen om de nieuwe samenwerking kracht bij te zetten | Copyright: Shippeo
Shippeo, een wereldwijde marktleider en Europese specialist in realtime transport visibility-oplossingen (RTTV), en Simacan, de Nederlandse marktleider in slimme last mile-distributieoplossingen, kondigen een strategische samenwerking aan om de leveringsketen te integreren.

Door hun innovatieve cloud-software te combineren, bieden de bedrijven een oplossing voor de gehele transportketen zonder in te leveren op dataveiligheid of -volledigheid. Het inzicht in de prestaties van gehele keten gaat afnemers helpen om de totale kostprijs terug te brengen door buffers in planning en voorraad te verkleinen dankzij de toegenomen zichtbaarheid en voorspelbaarheid, van de fabriek tot de eindklant.

Alle soorten transport

Met meer dan 100 klanten waaronder internationale bedrijven als Coca-Cola HBC, Faurecia en Carrefour, biedt Shippeo van alle marktpartijen de beste voorspelling van de geschatte aankomsttijd voor langeafstands- en multimodale transporten. Shippeo biedt een uniforme oplossing voor multimodale tracking die kan worden gebruikt voor alle soorten transport waaronder trein- en scheepstransport en wegtransport, waaronder, FTL-, LTL- en groupage-zendingen.

Simacan heeft zich sinds het begin in 2013 gewijd aan het optimaliseren van leveringen binnen de fijnmazige distributie. Het bedrijf is erin geslaagd om waarde te creëren voor de grootste Nederlandse supermarktketens zoals Albert Heijn, Jumbo en marktleiders in koeriersdiensten, express-bezorging en pakketbezorging. De Nederlandse marktleider in slimme last mile-distributieoplossingen heeft samen met wereldspelers als Intel, Ericsson, Siemens en TomTom een coördinerende rol vervuld in sectorbrede innovatieprojecten.

Integrale benadering

De twee bedrijven geloven sterk in het concept van samenwerkende systemen, waarbij bedrijven data-allianties aangaan om de efficiëntie van de supply chain en de duurzaamheid te vergroten. Inkomende en uitgaande stromen in de keten worden van oudsher als losstaande onderdelen behandeld. Digitalisering maakt het vandaag de dag mogelijk om deze stromen aan elkaar te koppelen en ze beter te organiseren vanuit een meer integrale benadering.

“We zien er naar uit om samen te werken met Simacan. Het is het begin van een nieuw tijdperk voor de realtime-transportsector”, aldus Dennis van Bodegom, directeur Noord-Europa bij Shippeo. “We zijn altijd op zoek naar manieren om onze klanten van een meer geïntegreerde, samenwerkingsgerichte leveringsketen te voorzien en de oplossing van Simacan stelt ons in staat om dat te gaan doen met een zeer geavanceerde aanvulling voor last mile-distributie.”

Dataverbintenissen

“Met een netwerk van meer dan 140.000 vrachtvervoerders en meer dan 850 transportmanagementsystemen, telematica- en elektronische registratiesystemen draagt Shippeo zijn expertise in langeafstandstransport en internationale logistieke stromen bij, terwijl Simacan de kracht van zijn slimme transportoplossing gebruikt om leveringen in de fijnmazige stadslogistiek met minimale verspilling mogelijk te maken”, vervolgt Van Bodegom. “We zijn sterk van mening dat de samenwerkende dataverbintenissen de sleutel zijn tot het overbruggen van het gat tussen de eerste en de laatste transportmijl.”

Simacan-CEO Rob Schuurbiers: “Zowel de diensten van Shippeo als die van Simacan kunnen extra waarde opleveren voor gezamenlijke klanten die hun internationale multimodale transport en hun langeafstandstransport willen managen, gecombineerd met regionale fijnmazige distributienetwerken. Samen zijn Shippeo en Simacan een sterke pan-Europese speler in de markt van RTTV en transportoplossingen.”

Simacan en Shippeo nemen gezamenlijk deel aan de vakbeurs ICT & Logistiek op 10 en 11 november in de Jaarbeurshal in Utrecht.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Shippeo
Shippeo, de marktleider in Supply Chain Visibility, helpt internationale bedrijven om real-time logistieke data in te zetten voor uitzonderlijke klantenservice en operational excellence. Het wereldwijde platform biedt verladers, vervoerders en eindklanten continue monitoring en maximale nauwkeurigheid van verwachte aankomsttijden voor elke levering, waardoor ze snel problemen kunnen identificeren en tijdig kunnen anticiperen. Shippeo werd opgericht in 2014 en volgt meer dan 5 miljoen ladingen per jaar voor toonaangevende klanten.
Meer over Shippeo
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.