Xerox ontvangt Terra Carta Seal van ZKH de Prins van Wales

Als erkenning voor het streven naar een duurzame toekomst

| Xerox | 3 min | 8 november 2021 15:51
Copyright: Xerox
  • Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Wales heeft, via zijn Sustainable Markets Initiative (SMI), de Terra Carta Seal geïntroduceerd, een erkenning voor bedrijven die in hun sector leidend zijn in het creëren van echt duurzame oplossingen.
  • Xerox is een van de bedrijven waaraan de Terra Carta Seal is toegekend.
  • De Terra Carta Seal is ontworpen door Sir Jony Ive en symboliseert de visie en ambitie van Terra Carta, een herstelplan voor Natuur, Mensen en Planeet.
Xerox Holdings Corporation kondigt aan dat het de Terra Carta Seal toegekend heeft gekregen. De Terra Carta Seal erkent wereldwijd opererende bedrijven die innovatie stimuleren en hun inzet tonen bij het creëren van echt duurzame oplossingen. De duurzame activiteiten van deze bedrijven zijn in lijn met de ambities van het Terra Carta herstelplan voor Natuur, Mensen en Planeet dat in januari 2021 van start ging.

"De Terra Carta Seal erkent organisaties die zich serieus hebben gecommitteerd aan een toekomst die veel duurzamer is en die Natuur, Mensen en Planeet centraal stellen in hun bedrijfsvoering. We moeten allemaal veranderingen doorvoeren als we de planeet voor onze kinderen en kleinkinderen willen behouden en deze bedrijven hebben toegezegd het ons gemakkelijker te maken om dat te doen," aldus Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Wales.

De Terra Carta Seal is toegekend aan bedrijven die een leidende positie bekleden binnen hun industrie en die geloofwaardige plannen hebben om de transitie naar net zero (netto nul CO2-uitstoot) in 2050 of eerder te realiseren én deze plannen onderbouwen met wereldwijd erkende, wetenschappelijke parameters.

"We willen Zijne Koninklijke Hoogheid bedanken voor de inaugurele lancering van het Terra Carta Seal, en we zijn vereerd deze erkenning te ontvangen. Bij Xerox zijn we er al lang van overtuigd dat bedrijven, zoals het onze, een cruciale rol spelen bij het beschermen van onze planeet en het creëren van een betere toekomst voor iedereen. Met een routekaart om in 2040 net zero te bereiken, gaan onze toezeggingen verder dan de vereisten van Terra Carta. We zijn er trots op dat we het voortouw nemen bij het stimuleren van duurzame innovatie. Op die manier helpen we enkele van 's werelds grootste uitdagingen op te lossen," aldus John Visentin, Vice Chairman en CEO van Xerox.

Omdat klimaatverandering een van de belangrijkste problemen van vandaag is, heeft Xerox dit jaar zijn net zero-doelstelling versneld met 10 jaar naar 2040, zoals vermeld in zijn CSR-jaarverslag van 2021. In dit jaarverslag is voor het eerst Xerox’s routekaart naar net zero gepubliceerd. De routekaart richt zich met name op het verbeteren van processen en energie-efficiëntie, alsmede het ontwerpen van milieuverantwoorde producten en schone technologieën. Xerox heeft het CSR-verslag van 2021 opgesteld volgens de normen van het Global Reporting Initiative (GRI) en de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Xerox
Al meer dan 100 jaar herdefinieert Xerox (NYSE: XRX) de werkplekervaring. Onze leidende positie in kantoor- en productieprinttechnologie wordt benut bij de uitbreiding naar software en diensten om de werknemers van vandaag duurzaam te ondersteunen. Van kantoor tot industriële werkomgevingen, onze gedifferentieerde bedrijfsoplossingen en financiële diensten zijn ontworpen om elke dag beter te laten werken voor onze klanten - ongeacht waar dat werk wordt gedaan. Wetenschappers en ingenieurs van Xerox zetten vandaag de dag de innovatie-erfenis voort met baanbrekende technologieën op het gebied van digitale transformatie, augmented reality, robotgestuurde procesautomatisering, additieve manufacturing, Industrial Internet of Things en cleantech.
Meer over Xerox
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.