ThoughtSpot's Moderne Analytics Cloud ontvangt ISO 27001 certificering

Het keurmerk voor privacy, veiligheid en gegevensbescherming

| ThoughtSpot | 2 min | 9 november 2021 14:31
Copyright: ThoughtSpot
ThoughtSpot, het Modern Analytics Cloud bedrijf, heeft de ISO/IEC 27001:2013 certificering behaald, het keurmerk voor privacy, veiligheid en gegevensbescherming. Het gehele analytics-platform van het bedrijf, inclusief de kernapplicatie ThoughtSpot, individuele ThoughtSpot services en het ontwikkelingsplatform ThoughtSpot Everywhere heeft de certificering ontvangen. Deze certificering volgt op de SOC 2 Type II certificering die het bedrijf begin dit jaar ontving.

ISO 27001 wordt wereldwijd erkend als de standaard voor informatiebeveiliging en bepaalt een groot aantal processen voor het opzetten, onderhouden en leveren van een managementsysteem voor informatiebeveiliging (ISMS). Bedrijven die deze certificering ontvangen, hebben voldaan aan meer dan 100 beveiligingseisen die gelden voor het opzetten, implementeren en beheren van een modern analysesysteem. Deze vereisten omvatten fysieke bescherming van gegevens, processen voor softwareontwikkeling, systeemarchitectuur en operationele processen, zoals risicobeheer en bedrijfscontinuïteit. Met de nieuwe certificering kunnen klanten erop vertrouwen dat zowel het technologie-aanbod als de bedrijfspraktijken van ThoughtSpot hun gegevens beschermen.

"Het afgelopen jaar hebben we ons eerste SaaS-aanbod geïntroduceerd voor klanten die op zoek zijn naar een nieuwe manier om hun cloudgegevens om te zetten in bruikbare inzichten om hun bedrijf aan te sturen. De winst die ze daarmee behalen is alleen mogelijk als ze volledig vertrouwen hebben in onze beveiligings- en privacypraktijken", aldus Michael Sullivan, Senior Director Information Security bij ThoughtSpot. "De ISO-certificering toont aan dat wij ons houden aan de strenge normen van de ISO en, nog belangrijker, onze grote inzet om de privacy van onze klanten te waarborgen."

De certificering van ThoughtSpot werd afgegeven na een formele audit die werd uitgevoerd door de British Standards Institution (BSI). BSI werd in 1901 opgericht en is de nationale normalisatie-instelling van het Verenigd Koninkrijk. Het instituut audit en certificeert bedrijven wereldwijd die standaarden voor managementsystemen implementeren. BSI is een van 's werelds grootste certificeringsinstanties met meer dan 80.000 klanten over de hele wereld.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over ThoughtSpot
De meest innovatieve bedrijven ter wereld gebruiken ThoughtSpot om iedereen in hun organisatie, van manager tot medewerker, de mogelijkheid te bieden snel datagedreven inzichten te ontdekken. Met ThoughtSpot kunnen professionals een eenvoudige zoekopdracht intypen om direct miljarden rijen gegevens te analyseren. Daarnaast kunnen ze kunstmatige intelligentie inzetten om betrouwbare, relevante inzichten te krijgen die antwoord geven op duizenden vragen waar ze zelf niet aan hadden gedacht. ThoughtSpot is eenvoudig te gebruiken voor iedere business professional en krachtig genoeg om zelfs de grootste, meest complexe bedrijfsdata te verwerken zonder in te boeten op snelheid, security of beheer. Klanten gebruiken ThoughtSpot om hun besluitvormingscultuur te transformeren. Door inzichten onderdeel te maken van elk gesprek en elke beslissing, herdefinieert ThoughtSpot de rol van data bij het creëren van een meer op feiten gebaseerde wereld.
Meer over ThoughtSpot
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.