Tableau belooft 10 miljoen mensen op te leiden in datageletterdheid

Nieuw Tableau-initiatief heeft als doel datavaardigheid een vaardigheid van iedereen te maken

| Tableau | 2 min | 10 november 2021 9:39
Copyright: Tableau
Tableau, 's werelds toonaangevende analyseplatform, heeft een verbintenis aangekondigd om de komende vijf jaar 10 miljoen studenten op te leiden in datageletterdheid. Datageletterdheid wordt steeds belangrijker voor moderne organisaties. Hoewel wereldwijd 83 procent van de CEO's verwacht dat hun organisaties meer datagedreven worden, ontbreekt het mensen vaak aan essentiële datavaardigheden, waarbij slechts 33 procent van de werknemers zich prettig voelt bij het gebruik van data-analyse om hun beslissingen te ondersteunen. Voor organisaties die datagedreven willen worden, is het belangrijker dan ooit om mensen in te huren om met data te werken, deze te interpreteren, te analyseren en beslissingen te nemen.

Marianne Kolding, Vice President, European Skills Research bij IDC, zei daarover: "Het gebrek aan IT- en digitale vaardigheden heeft gevolgen voor organisaties in allerlei zakelijke aspecten, zoals omzetgroei en vertragingen bij het uitrollen van nieuwe producten en diensten. Volgens ons onderzoek zien organisaties gemiddeld een vertraging van 8,1 maanden in hun digitale transformatie - en dat is kostbaar. IDC schat dat dit tegen 2024 zal resulteren in een inkomstenverlies van ongeveer € 224 miljard per jaar voor Europese organisaties. Dit is een probleem dat moet worden aangepakt.”

Om bij te dragen aan de datageletterdheid van mensen ongeacht hun achtergrond of nationaliteit, introduceert Tableau nieuwe mogelijkheden voor training en opleiding waaronder:
  • Uitbreiding van Tableau Academic Programs om gratis softwarelicenties, eLearning en curriculum aan te bieden om docenten over de hele wereld te helpen bij het lesgeven over analytics in klaslokalen.
  • Introductie van een nieuwe Salesforce Data Literacy Trail die leermogelijkheden voor datavaardigheden biedt, mogelijk gemaakt door Trailhead, het gratis online leerplatform van Salesforce.
  • Introductie van nieuwe opleidingsinitiatieven van NGO's en de overheid om mensen over de hele wereld virtuele training en opleiding te bieden.
  • Uitbreiding van data-educatie met leerlingprogramma's door samen te werken met organisaties voor zowel digitale transformatie als leiderschapstraining.
  • Toegankelijker maken van Tableau Desktop Specialist-certificering via online training, certificaatprogramma's en partnerschappen die training in datavaardigheden bieden en kandidaten aan vacatures koppelen.
  • Bewustwording van leerpartners gericht op gelijke toegang tot gegevensonderwijs, mentorschap en werkrelaties stimuleren, waaronder Pathstream, een toonaangevende leverancier van loopbaanprogramma's voor digitale vaardigheden.
  • Uitbreiding van het Data Literacy for All-programma van Tableau met nieuwe inhoud om meer mensen te helpen data te verkennen, te begrijpen en ermee te communiceren.
Deze programma's bouwen voort op en breiden het bestaande werk van Tableau met wereldwijde partners uit, waaronder Pathstream, Podium Education, All India Council for Technical Education (AICTE) en Fourthrev.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Tableau
Tableau is software voor business intelligence waarmee mensen hun gegevens kunnen zien en begrijpen. Onze producten veranderen de manier waarop mensen gegevens gebruiken om problemen op te lossen. We maken het analyseren van gegevens snel en gemakkelijk, mooi en nuttig. Het is software voor iedereen.
Meer over Tableau
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.