GenARate van Konica Minolta zet geprinte content om in aantrekkelijke AR-beleving

| Konica Minolta | 2 min | 5 november 2019 10:41
Afbeelding: GenARate van Konica Minolta | Copyright: Konica Minolta
Nieuwe oplossing verrijkt geprinte materialen met interactieve communicatie

In de huidige digitale wereld kunnen geprinte materialen nog steeds impact maken. Konica Minolta toont dit aan met de introductie van genARate; een geheel nieuwe oplossing voor de creatie van Augmented Reality (AR)-belevingen. Met deze oplossing is het gemakkelijk om geprinte content om te zetten in boeiende, interactieve communicatie, zonder dat er specialistische kennis nodig is. Reclamebureaus, drukkerijen, interne printafdelingen en marketingafdelingen kunnen eenvoudig zelf AR-belevingen creëren met print.

GenARate is een flexibele cloudgebaseerde AR-oplossing die geprinte content tot leven brengt. Door digitale content zoals video, animaties of 3D-modellen op geprinte materialen te plaatsen, ontstaan er nieuwe, interactieve mediabelevingen. Consumenten kunnen deze virtuele objecten bekijken en ermee communiceren met behulp van hun smartphone of tablet, die automatisch beelden herkent en deze vervolgens driedimensionaal op het scherm weergeeft. Dit zorgt voor een aansprekende manier om potentiële klanten te laten communiceren met de content en zo de conversie te verhogen.

“In een van informatieverzadigde wereld was de strijd om aandacht nog nooit zo hevig - vooral omdat er steeds vaker gebruik wordt gemaakt van interactieve digitale belevingen”, zegt Erik Klute, Product Manager Production Printing Konica Minolta Business Solutions Nederland. “In dit snel ontwikkelende medialandschap lijkt het alsof print minder waardevol is geworden binnen de marketingmix. In feite is het tegengestelde waar en kunnen organisaties geprinte materialen gebruiken om digitale pioniers te worden. GenARate gaat niet alleen over het verbeteren van print, het vergroot en versterkt de digitale communicatie door het integreren van geprinte materialen.”


Toegankelijke oplossing met ingebouwde analysefuncties

GenARate is ontworpen om AR-creatie voor iedereen toegankelijk te maken. Gebruikers kunnen binnen enkele minuten via hun webbrowser beginnen met het bouwen van een AR-beleving met behulp van de AR-tool, de genARate Studio. Het toevoegen van de interactieve digitale objecten vergt slechts een paar muisklikken en het gehele creatieve proces verloopt snel en gemakkelijk dankzij de drag-and-drop-interface. GenARate bevat ook ingebouwde analysefuncties die het gebruik van de app en de betrokkenheid van de consument of klant bij de content meten.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Konica Minolta
Konica Minolta leverancier op het vlak van ICT, documentgerelateerde processen en digitaal printen en blinkt uit in zakelijke adviesdiensten, implementatie- en beheerdiensten. In dit kader combineert het Optimized Print Services (OPS)-concept van Konica Minolta advies, hardware, softwareoplossingen en beheermogelijkheden die de bedrijfsprocessen van klanten (kosten)efficiënter maken. Om klanten optimaal te ondersteunen met krachtige en duurzame oplossingen investeert technologieleider Konica Minolta continu in R&D.
Meer over Konica Minolta
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.