Talpa kiest voor MediaLab als mediamanagement-platform

Nieuwe overeenkomst voor het aanleveren, opslaan en managen van mediacontent van de organisatie

| MediaLab | 2 min | 10 november 2021 9:58
Afbeelding: Hans de Heus van MediaLab en Ewoud Flameling van Talpa | Copyright: MediaLab
Mediabedrijf Talpa Network en digitaal platform MediaLab gaan een nieuwe overeenkomst aan voor het aanleveren, opslaan en managen van mediacontent van de organisatie. Vanaf dit kwartaal wordt het mediamanagement-platform gebruikt voor veel van de nationale en internationale mediaflows van Talpa Network.

“Wij werken al sinds 2010 met MediaLab samen en dat werkt omdat het DNA van onze organisaties op elkaar lijkt: we willen beiden innoveren en geloven in de kracht van eenvoud. Vroeger was MediaLab voor ons alleen een tool om bestanden te delen, maar recentelijk hebben we de samenwerking niet alleen verlengd maar ook uitgebreid. In de nieuwe setup wordt onze configuratie robuuster en sneller en we gaan veel meer dan Filesharing doen. De belangrijkste reden daarvoor is het enthousiasme van de gebruikers, onze makers binnen Talpa Network: zij werken naar volle tevredenheid met MediaLab, vooral vanwege de eenvoud en intuïtieve bediening” aldus Ewoud Flameling, Manager Production Technology bij Talpa Network.

De eerste samenwerking tussen Talpa Network en MediaLab stamt uit 2010, toen er werd gezocht naar een oplossing voor het delen van videoclips met externe partijen en sponsoren. Later werd MediaLab het aanleverplatform voor diverse programma’s van SBS, waaronder de nieuwsprogramma’s op SBS6. Vanaf nu wordt het platform, naast RTL en publieke omroepen, ook door Talpa Network gebruikt voor het aan- en doorleveren van content binnen de organisatie.

Medio 2020 benaderde Talpa Network MediaLab voor het centraliseren en toekomstbestendig maken van hun mediaworkflows. Het resultaat: het hybride mediamanagement- platform dat nu in gebruik is genomen. “Met ons platform bieden we een veilige en gebruiksvriendelijke oplossing voor het uitvoeren van technische workflows”, vertelt Hans de Heus, CEO van MediaLab.

“Eerst hebben we in kaart gebracht hoe de verschillende flows lopen en wat de use cases per afdeling waren. Daarna was het zaak om deze per case te optimaliseren, zodat we Talpa Network een future-proof oplossing konden bieden.” Een belangrijk voordeel is dat MediaLab optimaal gebruikmaakt van de bestaande infrastructuur van de klant. CTO Pepijn Over legt uit: “Met ons Hybrid Cloud-concept kunnen we de infrastructuur van MediaLab altijd aanpassen naar de specifieke situatie bij de klant. Zo heeft Talpa Network echt de volgende stap genomen in het aan- en uitleveren van content, zowel op het gebied van veiligheid en snelheid als in gebruiksgemak.”

De match tussen de twee organisaties was er vanaf het begin, vertelt De Heus: “Door onze praktijkervaring bewegen we gemakkelijk mee met de ontwikkelingen. Een bedrijf als Talpa Network zit nooit stil, en daar kunnen we door het persoonlijke contact snel op anticiperen. Ook in onze dienstverlening.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over MediaLab
MediaLab biedt een cloudoplossing voor het bekijken, goedkeuren, verspreiden en opslaan van professionele media-inhoud. Het platform is marktleider in de media- en omroepindustrie en is ontworpen om meerdere functies in de media-to-market-workflow te bedienen. MediaLab biedt het hoogste niveau van gegevenstoegang en beveiliging. Als Digital Media Management oplossing laat MediaLab gebruikers zelf bepalen wie toegang heeft tot welk materiaal. De workflow automotion informeert wie mediabestanden hebben bekeken en bewerkt. MediaLab richt zich op grote internationale klanten, zoals filmproductie-, media- en retailbedrijven. De diensten van MediaLab voldoen 100% aan de eisen van de Europese privacywet (encryptie, privacy en GDPR).
Meer over MediaLab
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.