Dynabook Satellite Pro E10-S door Microsoft geselecteerd als Windows 11 SE-device

Verdere versteviging van de goede samenwerking tussen Dynabook en Microsoft in de onderwijssector

| Dynabook | 3 min | 10 november 2021 10:12
Afbeelding: De Dynabook Satellite Pro E10-S in gebruik | Copyright: Dynabook
  • De Satellite Pro E10-S is gekozen als Windows 11 SE-device vanwege zijn onderwijsreferenties
  • Verdere versteviging van de goede samenwerking tussen Dynabook en Microsoft in de onderwijssector
Dynabook Europe GmbH kondigt met trots aan dat de Satellite Pro E10-S onderdeel uitmaakt van een selecte groep devices die Windows 11 SE - het gloednieuwe besturingssysteem ontworpen voor educatie - direct zullen ondersteunen bij de lancering van het besturingssysteem. De keuze voor dit device door Microsoft onderstreept de goede samenwerking tussen Dynabook en Microsoft in de onderwijssector.

Robuust, budgetvriendelijk en doelbewust

De Satellite Pro E10-S, die in maart 2021 werd aangekondigd, is een robuust, budgetvriendelijk en veilig 11.6” device, speciaal ontwikkeld voor de onderwijssector om leerervaringen te verbeteren en de druk op IT-beheerders te verlichten.

De Satellite Pro E10-S heeft alle belangrijke ontwerpeigenschappen die nodig zijn om een typische schooldag te overleven. Rubberen bumpers beschermen het device tegen mogelijke stoten onderweg in de schooltas en verbeteren bovendien de grip op het bureau. Het frame van de notebook is versterkt om druk en een eventuele val van bureauhoogte[1] te doorstaan. De verstevigde oplaadpoort, scharnieren en de nieuw ontworpen morsbestendige[2] en mechanisch verankerde toetsen zijn eveneens uitvoerig getest op duurzaamheid, zelfs na langdurig gebruik. De E10-S kan opengeklapt worden in een hoek van 180 graden waardoor het scherm eenvoudig gedeeld kan worden en beschadiging aan de scharnieren door overbelasting wordt voorkomen. Daarnaast zorgt het ventilatorloze design ervoor dat de laptop een stille kracht is in ieder klaslokaal.

Windows 11 SE, gebouwd voor scholieren, geoptimaliseerd voor beheerders - overal beschikbaar

Het gloednieuwe besturingssysteem Windows 11 SE is een cloud first-editie voor het onderwijs, met een focus op scholieren in het basis- en middelbaar onderwijs. De gestroomlijnde versie van Windows 11 biedt een vereenvoudigde ervaring zonder afleidingen, dankzij de lay-out van Simple Start en apps, een web-first gebruikerservaring en optimale app-vensters. Het device is geoptimaliseerd voor de cloud (via OneDrive), en het besturingssysteem maakt alleen gebruik van cloudidentiteiten. Gebruikersbestanden worden in de cloud opgeslagen en zijn on-demand offline beschikbaar[3].

Bovendien is de privacy en veiligheid van scholieren gewaarborgd om overal leren mogelijk te maken. Windows 11 SE biedt uitgebreide filtermogelijkheden voor content en SmartScreen, als toevoeging op de beheer- en securitymogelijkheden van de E10-S. Er kan door scholen voor worden gekozen om het device te configureren via Microsoft’s Intune for Education, met onder andere Windows Autopilot, waardoor het voor IT-beheerders eenvoudiger wordt om laptops van scholieren en leraren vooraf te configureren, te onderhouden en af te schrijven, met weinig tot geen infrastructuur.

“We hebben meer dan dertig jaar ervaring in de onderwijssector en we zijn er trots op dat Microsoft de Satellite Pro E10-S heeft aangemerkt als een launch device voor Windows 11 SE. Hiermee worden de sterke eigenschappen van zowel dit device als het gehele Satellite Pro-aanbod voor het onderwijs nogmaals onderstreept,” zegt Damian Jaume, President bij Dynabook Europe GmbH. “De Satellite Pro E10-S is zorgvuldig ontwikkeld met de uitdagingen van het hedendaagse klaslokaal in het achterhoofd, zodat leraren en scholieren erop kunnen vertrouwen dat ze succesvol worden ondersteund. Zoals al onze op onderwijs gerichte devices, is de E10-S ook beschikbaar met Windows 10 Pro Education - zodat klanten kunnen kiezen voor een device dat het beste past bij hun beheerstrategie.”

“Dankzij de ervaring van Dynabook op het gebied van innovatie, maakt deze samenwerking verschillende gebruikerservaringen mogelijk en ondersteunt het mogelijkheden om overal te leren. Leraren wordt de mogelijkheid geboden om creativiteit te stimuleren, teamwork te bevorderen en een eenvoudige en veilige oplossing te bieden die gemaakt is voor onderwijs, zowel op afstand als hybride,” zegt Kurt Petersen, General Manager, Global Device Partners, Microsoft.

De Satellite Pro E10-S met Microsoft Windows 11 SE zal wereldwijd beschikbaar zijn vanaf het eerste kwartaal van 2022.
  1. Voldoet aan de Japanse ‘Denanho Step 2’ batterij valtest-voorwaarden. Standaard bureauhoogte voor personen vanaf 11 jaar is ongeveer 71cm;
  2. Tot 30ml;
  3. Offline ondersteuning met cloud sync.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dynabook
Al meer dan dertig jaar zetten Toshiba laptops en technologie de standaard als het gaat om innovatie, kwaliteit en betrouwbaarheid. Met een meerderheidsbelang van Sharp Corporation zet Dynabook Inc. die traditie voort door waardevolle diensten te leveren die onze partners en klanten ondersteunen in het bereiken van hun doelen.

Dynabook ontwerpt en produceert als enige zijn eigen laptops, tot en met de BIOS-software die draait onder Windows. Daardoor kunnen we u de best mogelijke kwaliteit, ingrijpende beveiliging en innovatieve functies bieden om uw werkdag soepel te laten verlopen.
Meer over Dynabook
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.