EVBox Group vraagt COP26-leiders laadinfrastructuur te erkennen als essentieel onderdeel van Parijs-akkoord

Als vertegenwoordiger van de laadsector benadrukt EVBox het belang van een wereldwijd en hoogwaardig laadnetwerk

| EVBox | 2 min | 10 november 2021 12:01
Copyright: EVBox
EVBox Group, leverancier van laadoplossingen voor elektrische voertuigen, pleit voor een versnelde uitrol van de laadinfrastructuur. Als vertegenwoordiger van de laadsector benadrukt EVBox het belang van een wereldwijd en hoogwaardig laadnetwerk om de doelstellingen van het Parijs-akkoord te kunnen behalen.

EVBox neemt deel aan de COP26 in Glasgow. Tijdens het evenement benadrukken zij het belang van het aanleggen van betrouwbare laadinfrastructuur om elektrisch vervoer te stimuleren en zodoende de CO2-uitstoot te verminderen.

COP26 is de 26e editie van deze jaarlijkse conferentie waarbij de klimaatcrisis en de gevolgen hiervan worden besproken en aangepakt. De ambitieuze emissiedoelstellingen van de Nationally Determined Contributions (NDC’s) voor 2030 vormen de kern van deze conferentie. Het doel van dit alles is om tegen 2050 de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graden Celsius boven het pre-industriële niveau. Internationale samenwerking is op dit gebied crucialer dan ooit om aanzienlijke vooruitgang te boeken vóór het einde van dit decennium.

Hugo Pereira, Chief Growth Officer van EVBox Group, benadrukt: "COP26 moet de nadruk leggen op de wereldwijde behoefte aan CO2-neutraal vervoer. Niet alleen ten goede van onze planeet, maar ook voor onze gemeenschappen en de wereldeconomie. Aangezien de laadinfrastructuur een cruciale rol speelt bij de adoptie van elektrisch vervoer, is het duidelijk dat beleidsmakers het belang moeten inzien van een uitgebreid plan voor de uitrol van een hoogwaardig en schaalbaar laadnetwerk."

Het gesprek richting laadinfrastructuur sturen

Als lid van de TDA (Transport Decarbonisation Alliance) neemt EVBox deel aan het debat over de noodzaak voor bedrijven, NGO’s en overheden om over te schakelen op CO2-neutraal vervoer. EVBox gebruikt deze kans om namens de gehele laadsector politici, beleidsmakers en bedrijven aan te sporen om actie te ondernemen tegen de klimaatcrisis. Om de doelstellingen van de COP26 te behalen, is wereldwijde adoptie van elektrisch vervoer namelijk een vereiste en daarvan is de laadinfrastructuur een essentiële factor.

Naast EVBox nemen Isbrand Ho (Managing Director van BYD Europe B.V.), Andreas Follér (Hoofd Duurzaamheid bij Scania) en Sharon Dijksma (Burgemeester van Utrecht), en tal van andere bekende gasten, deel aan het debat.

Doorpakken na de klimaattop met het “Charge to Move and Accelerate”-initiatief

"Charge to Move and Accelerate" is een initiatief waarbij de private sector zijn krachten bundelt met de publieke sector en concrete stappen zet. EVBox is recentelijk lid geworden van het “Charge to Move and Accelerate”-initiatief van de TDA en nodigt bij deze alle steden, gemeenten en landen, maar ook autofabrikanten en leveranciers van laadstations uit om zich bij dit initiatief aan te sluiten. Lees hier meer informatie over het “Charge to Move and Accelerate”-initiatief.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over EVBox
EVBox Group is opgericht in 2010 en versnelt sindsdien de adoptie van elektrisch vervoer door het bieden van alles-in-één-laadoplossingen aan bedrijven en particulieren wereldwijd. EVBox Group maakt elektrisch rijden voor iedereen toegankelijk met een uitgebreid aanbod aan commerciële laadstations en (ultra)snelladers van EVBox tot schaalbare, open source laadbeheersoftware van Everon.

Als dochteronderneming van ENGIE, loopt EVBox Group voorop in onderzoek naar en ontwikkeling van innovatieve laadtechnologieën in meerdere laboratoria en fabrieken door heel Europa en Noord-Amerika. Vanuit kantoren in onder andere Parijs, Chicago en Amsterdam, werkt EVBox Group voortdurend aan een schonere toekomst voor ons vervoer.
Meer over EVBox
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.