Eaton in Nederland ondertekent Diversity Charter en bevordert gelijke kansen voor iedereen

Voortdurende toewijding aan het bieden van een eerlijke, gastvrije en inclusieve omgeving voor alle werknemer

| Eaton | 3 min | 10 november 2021 13:55
Afbeelding: Hank Elferink, Plant manager Hengelo en Matty Hummelink, Sales Director Benelux | Copyright: Eaton
Intelligent powermanagementbedrijf Eaton heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf in Nederland de nationale Diversity Charter ondertekent, waarmee het zijn voortdurende toewijding aantoont aan het bieden van een eerlijke, gastvrije en inclusieve omgeving voor alle werknemers.

De Diversity Charter is voor het eerst in 2004 gelanceerd in Frankrijk. Inmiddels hebben 24 landen in de Europese Unie nu hun eigen regionale Diversity Charter die wordt gecoördineerd door een lokale, niet-gouvernementele organisatie die is aangesteld door de Europese Commissie. Elk van deze nationale initiatieven wil bedrijven en instellingen aanmoedigen om een cultuur van inclusie en diversiteit te bevorderen en te ontwikkelen, waar ieder individu gelijke kansen, respect en waardering heeft.

De Nederlandse Diversity Charter is in 2015 gelanceerd en is onderdeel van de Sociaal Economische Raad (SER), adviesorgaan van de Nederlandse regering en het parlement. De Diversity Charter is de drijvende kracht achter diversiteit en inclusie op de werkvloer en heeft meer dan 300 ondertekenaars. Elke ondertekenaar heeft beloofd gelijkheid op de werkplek te bevorderen, ongeacht geslacht, leeftijd, arbeidscapaciteit, etnische en culturele achtergrond en seksuele geaardheid.

Met de ondertekening van de Nederlandse Diversity Charter geeft Eaton aan dat het zich blijft inzetten om een voorbeeld te zijn voor inclusie en diversiteit in de elektrotechnische branche. “We zijn verheugd onze naam toe te voegen aan de Diversity Charter van Nederland en verdere gelijke kansen en een veilige en inspirerende werkomgeving te ondersteunen voor alle medewerkers, ongeacht achtergrond, leeftijd of geslacht. We hebben meer dan 15 nationaliteiten op onze locatie en leren elke dag een beetje meer over onze verschillen”, zegt Hank Elferink, Plantmanager, Hengelo, Eaton.

“We zijn verheugd om de Nederlandse Diversity Charter te ondertekenen, een initiatief dat gelijke kansen voor onze werknemers ondersteunt en Eaton verder vestigt als een Employer of Choice voor nieuw talent. Binnen mijn team zie ik dat medewerkers op zoek zijn naar een inspirerende en innovatieve werkomgeving, ongeacht achtergrond, leeftijd of geslacht. We bespreken ook het onderwerp inclusie en diversiteit met onze klanten en zakenpartners, aangezien ons personeelsbestand van vitaal belang is om onze bedrijfsstrategie en doelen te ondersteunen”, zegt Matty Hummelink, Sales Director, Benelux, Eaton.

Als onderdeel van de inzet voor de Nederlandse Diversity Charter, zal Eaton in Nederland actie blijven ondernemen om een veilige en inspirerende werkplek te creëren en inclusie en diversiteit op scholen en universiteiten te bevorderen om nieuw talent aan te trekken. Verder zullen de inclusieve Eaton Resource Groups (iERG's) op de verschillende locaties of online evenementen organiseren. Eaton-medewerkers kunnen hieraan deelnemen om hun bewustzijn over inclusie- en diversiteitsthema's verder te verbeteren om een inclusieve werkomgeving te ondersteunen.

Eaton heeft zijn eerste Inclusie en Diversiteit transparantierapport uitgebracht ter ondersteuning van zijn ambitieuze doel een voorbeeld te zijn voor inclusie en diversiteit in zijn branche. Tot op heden hebben Eaton's gevarieerde groepen met inclusiehulpbronnen meer dan 10.500 leden in 60 landen. Deze groepen worden gerund door werknemers om een meer diverse en gastvrije werkomgeving te creëren en te promoten. Eaton werd onlangs erkend als een van de toonaangevende bedrijven in Europa op het gebied van diversiteit en inclusie door de Diversity Leaders 2021-ranglijst van de Financial Times.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Eaton
Eatons Electrical Sector (NYSE:ETN) is een wereldleider met expertise in energiedistributie en -beveiliging, noodstroomvoorziening, besturing en automatisering, verlichting en beveiliging, gebouwgerelateerde oplossingen en bedradingssystemen, oplossingen voor zware en gevaarlijke omstandigheden en engineering services. Via wereldwijd toepasbare oplossingen is Eaton in staat invulling te geven aan de meest kritische uitdagingen op het gebied van hedendaagse elektrotechniek.

Eaton helpt met energie-efficiënte oplossingen onze klanten op een doeltreffende manier elektrische, hydraulische en mechanische kracht op een meer betrouwbare, veiligere en duurzamere manier te beheren. Het bedrijf is toegewijd aan het verbeteren van de levenskwaliteit en het milieu door het gebruik van powermanagementtechnologieën en -diensten.
Meer over Eaton
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.