Altair met simulatie- en AI-toepassingen op Formnext 2021

Simulatie- en AI-toepassingen voor het verbeteren van productieprocessen

| Altair | 2 min | 10 november 2021 13:59
Copyright: Altair
Altair, gespecialiseerd in software voor productontwikkeling, high-performance computing (HPC) en data-analyses, neemt van 16-19 november deel aan de Formnext 2021-beurs in Frankfurt.
Daar presenteert het bedrijf op stand F99 in hal 12.1 simulatie- en AI-toepassingen voor het verbeteren van productieprocessen.

Altair toont onder andere de volgende toepassingen:
  • 3D-geprint prototype van de behuizing voor een elektrische aandrijving voor kleine series sportwagens, gepresenteerd door een Duitse sportwagenfabrikant en SLM Solutions. Deze toepassing toont de kracht van additive manufacturing voor e-drives met een hoge performance. Met behulp van simulatiegestuurd ontwerpen realiseerden de ingenieurs een 10% lichtere, 100% stijvere en een compactere e-drive.
  • Nieuwe methode voor AI-gestuurde kwaliteitsborging van productieprocessen, gepresenteerd in samenwerking met Renishaw - Deze aanpak benut machine learning om productieprocessen te versnellen en uitval te verminderen.
  • Eerste kennismaking met ELISE, een bedrijf dat zich binnenkort aansluit bij de Altair Partner Alliance. ELISE gaat zijn low-code visueel programmeerplatform voor 3D-printing ontwerpprocessen demonstreren, om binnen één omgeving de productontwikkeling te automatiseren van CAD tot FEA, over alle domeinen en softwaretools.
"Door onze toepassingen te verkennen ervaren Formnext-bezoekers hoe de oplossingen en workflows van Altair helpen productieprocessen te verbeteren, door al tijdens de ontwerpfase een concurrentievoordeel te realiseren", zegt Dr. Pietro Cervellera, Senior Vice President EMEA bij Altair. "Met de gepresenteerde oplossingen garanderen onze klanten de prestaties en maakbaarheid van onderdelen, terwijl wij AI gebruiken om hen te helpen de kwaliteitsborging voor productieprocessen te verbeteren."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Altair
Altair is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, dat software en cloudservices levert voor productontwikkeling, high performance computing (HPC) en data-analytics. Het bedrijf stelt organisaties in verschillende marktsegmenten in staat om effectiever te concurreren door een duurzamere toekomst te creëren.
Meer over Altair
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.