ESET benoemd tot ‘Major Player’ in IDC MarketScape-rapporten over endpoint security

ESET werd opgemerkt dankzij het herinvesteren van zijn winsten in software-ontwikkeling, onderzoek naar bedreigingen en threat hunting

| ESET | 2 min | 11 november 2021 8:55
ESET, een wereldwijde leider op het gebied van cybersecurity, is erkend als ‘Major Player’ in twee IDC MarketScape-rapporten. De rapporten ‘Worldwide Modern Endpoint Security Enterprise 2021 Vendor Assessment’[1] en ‘Worldwide Modern Endpoint Security SMB 2021 Vendor Assessment’[2] beoordelen samen het endpoint security-aanbod van leveranciers voor de MKB- en Enterprise-markten.

IDC MarketScape staat dankzij de combinatie van enquêtes en interviews met marktleiders, andere spelers en eindgebruikers bekend om zijn diepgaande kwantitatieve en kwalitatieve beoordelingen van de technologiemarkt met betrekking tot de capaciteiten van leveranciers. De beoordelingscriteria van de rapporten zijn gericht op twee hoofdcategorieën - de capaciteiten en de strategieën van een organisatie. De categorie capaciteiten richt zich op het huidige aanbod van de leverancier. De categorie strategieën beoordeelt hoe de strategie van de leverancier zal voorzien in de klantwensen en -behoeften de aankomende drie tot vijf jaar.

Beide rapporten zijn gericht op het belang van robuuste moderne endpoint security voor zowel kleine als grote organisaties. Moderne endpoint security-producten beschermen alle soorten apparaten tegen cyberaanvallen door middel van detectie- en responsmechanismen. Endpoint protection platforms (EPP) bijvoorbeeld detecteren en reageren automatisch op dreigingen in realtime, zonder menselijke tussenkomst.

Endpoint detectie en respons (EDR) is de volgende fase van detectie en respons tegen cyberaanvallen die de detectie van EPP's hebben omzeild. EDR biedt uitgebreider inzicht in de bedrijfsomgeving om afwijkend gedrag en incidenten sneller te kunnen identificeren.

ESET werd opgemerkt dankzij het herinvesteren van zijn winsten in software-ontwikkeling, onderzoek naar bedreigingen en threat hunting, wat essentiële gebieden zijn voor de vooruitgang van haar producten. ESET kreeg daarnaast erkenning voor haar ondersteuning in lokale talen voor een groot deel van zijn wereldwijde klanten. Ook werd ESET's deelname aan onafhankelijke EPP- en EDR-evaluaties en de bereidheid om haar producten op de proef te stellen benadrukt, evenals haar brede en van nature geïntegreerde oplossingen voor meerdere productplatformen. Klanten profiteren ook van de in-house threat hunting-diensten en de unieke bedreigingsgegevens die ESET verzamelt en analyseert. Dit alles werd mogelijk gemaakt door ESET's constante motivatie naar verbetering, robuust onderzoek, een cultuur die gedreven is door technologie en stabiel leiderschap.

Dave Maasland, CEO bij ESET Nederland, reageert: “We zijn erg trots dat we benoemd zijn tot ‘Major Player’ in de IDC MarketScape-evaluatie van onze endpointoplossingen. Aangezien cyberaanvallen één van de meest pertinente bedreigingen zijn voor moderne ondernemingen, investeren we bij ESET zwaar in onze mensen en onze technologie om oplossingen en diensten te leveren die het voortdurend evoluerende dreigingslandschap aanpakken. We zullen doorgaan op onze weg van innovatie en voortdurende investeringen, om zo het hoogst mogelijke niveau van bescherming te kunnen garanderen. Zowel voor onze klanten, als onze partners, van iedere omvang en binnen elk segment.”

  1. Worldwide Modern Endpoint Security Enterprise 2021 Vendor Assessment (Doc #US48306021, November 2021);
  2. Worldwide Modern Endpoint Security SMB 2021 Vendor Assessment (Doc #US48304721, November 2021).

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over ESET
ESET begon zijn leven als een pionier op het gebied van antivirusbescherming en creëerde bekroonde software voor het detecteren van bedreigingen. Nu is het doel van ESET om ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van de adembenemende mogelijkheden die technologie biedt. Tegenwoordig stellen onze beveiligingsoplossingen bedrijven en consumenten in staat om het meeste uit de digitale wereld te halen.
Meer over ESET
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.