Cegeka neemt cybersecurityspecialist SecurIT over

Sterke speler op vlak van identiteits- en toegangsbeheer

| Cegeka | 2 min | 11 november 2021 9:02
Het Europese IT-bedrijf Cegeka neemt alle aandelen over van cybersecurityspecialist SecurIT. Dankzij de overname versterkt Cegeka zijn activiteiten op vlak van cybersecurity en in het bijzonder identiteits- en toegangsbeheer (Identity & Access Management - IAM). Het Nederlandse SecurIT is een IAM-specialist met hoofdkantoor in Amsterdam en een vestiging in Greenville, Verenigde Staten. De circa 60 medewerkers van SecurIT gaan over naar Cegeka, waardoor Cegeka de aanwezigheid in Nederland vergroot tot zo’n 1.450 medewerkers. Er worden géén financiële details vrijgegeven over de overname.

“De overname van SecurIT betekent een forse versterking van onze positie in cybersecurity in Nederland en België. Organisaties worden steeds vaker slachtoffer van cybercriminaliteit, omdat de digitale transformatie en digitale veiligheidsmaatregelen niet met dezelfde snelheid zijn ingevoerd. De focus van Cegeka ligt op het begeleiden van klanten in hun ‘cyber resilience’, waarbij het doel is om de businessimpact van cybersecurity-incidenten te minimaliseren en snel en effectief te herstellen”, zegt Karim Henkens, Managing Director van Cegeka Netherlands, DACH en Nordics.

“Met de krachtenbundeling tussen SecurIT en Cegeka kunnen we onze klanten een ruimer spectrum van cybersecurity-oplossingen bieden. Door deze stap ontstaan bovendien grote groeikansen voor de IAM-diensten van SecurIT. Ook voor onze medewerkers biedt dit nieuwe mogelijkheden. Bij Cegeka krijgen ze de kans om zich te ontwikkelen in een grotere Europese organisatie”, aldus Rob Bus, CEO van SecurIT. De organisatie is actief in Europa en in Noord-Amerika, van waaruit de global klanten worden bediend.

Sterke uitbreiding van het cybersecurityteam

SecurIT wordt ondergebracht bij de Nederlandse divisie Security van Cegeka. “Nu we massaal thuiswerken en het aantal devices sterk toeneemt, is de vraag naar IAM in een versnelling gekomen. We kunnen hier nu perfect op inspelen, omdat SecurIT naast specifieke kennis van processen en relaties met technologiepartners een schat aan best practices meebrengt. Met IAM-diensten, zoals Privileged Access Management (PAM) en Identity Governance and Administration (IGA), verhogen we het kwaliteitsniveau voor onze klanten enorm, zowel in Nederland als in België. Bovendien versterken we dankzij deze overname onze ambitie om uit te groeien tot een leidende strategische partner op alle vlakken van cybersecurity”, zegt Frank Voskeuil Division, Director Security Cegeka Nederland.

IAM als meerwaarde voor cloud & digital workplace diensten

Identiteits- en toegangsbeheer staan centraal in meerdere IT-domeinen. Zo is de impact van digitale identificatie niet te onderschatten bij het gebruik van private en publieke clouddiensten, maar ook binnen de veilige digitale werkplek. Om de impact van een ransomware-aanval substantieel te verkleinen, is er bovendien behoefte aan extra IAM-expertise, zoals PAM en IGA.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Cegeka
Cegeka is een toonaangevende Europese aanbieder van IT-oplossingen die gespecialiseerd is in multi-cloud oplossingen, cloud orchestration, outsourcing en de optimalisatie van applicaties, infrastructuur en bedrijfsprocessen. Cegeka richt zich verder ook op de ontwikkeling en integratie van applicaties en platformen. Cegeka helpt klanten om relevant te blijven in een snel evoluerende digitale wereld door verder te denken dan de cloud en digitalisering, en door oplossingen aan te bieden die een echte impact op hun business hebben.
Meer over Cegeka
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.