Descartes lanceert artificial intelligence- en machine learning-verbeteringen

Voor rittenplanning en mobiele oplossingen

| Descartes | 1 min | 11 november 2021 9:04
Descartes, marktleider op het gebied van softwareoplossingen voor de supply chain en logistiek, verbetert de rittenplanning en mobiele oplossingen met artificial intelligence (AI) en machine learning (ML). Met deze verbeteringen krijgen klanten van Descartes meer inzicht in de vlootprestaties en kunnen zij een flinke optimalisatieslag maken op het gebied van rittenplanning.

Nauwkeurige voorspellingen door algoritmen

Onderdeel van de AI-verbetering is Descartes AI Advisor™, een intelligente configuratie- en monitoringsmodule. Deze zorgt ervoor dat configuratiescenario’s worden vergeleken en geëvalueerd. Aan de hand van deze evaluaties worden de meest optimale routes gecreëerd. Daarnaast zijn er ML-algoritmen toegevoegd aan de locatie-, transit- en stoptijdberekeningen. Hierdoor worden de voorspellingen van deze berekeningen continu geoptimaliseerd op basis van real-world outcomes. Zo zijn organisaties in staat om zeer nauwkeurige rittenplanning te creëren met efficiëntere routes.

Sergio Terros, Senior Vice President van Descartes: “Descartes heeft innovatie hoog in het vaandel staan. We zijn dan ook continu bezig met het verbeteren van onze oplossingen. De AI- en ML-verbeteringen zijn aanvullingen op de geavanceerde mogelijkheden voor routeoptimalisatie en tillen daarmee onze dienstverlening naar een hoger niveau. De verbeteringen vereenvoudigen en automatiseren de systeemafstelling waardoor grotere modelnauwkeurigheid en betere operationele resultaten behaald worden. Zo zijn klanten onder andere in staat om leveringsafspraken dynamisch in te plannen en realtime routes te berekenen.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Descartes
Descartes is de wereldwijde leider op het gebied van on-demand SaaS-oplossingen (Software-as-a-Service) die bijdragen aan de verbetering van de productiviteit, en van de prestaties en zekerheid voor ondernemingen, waarbij logistiek een belangrijke rol speelt. Klanten gebruiken de modulaire, cloud-based oplossingen om leveringen te plannen, te sturen, te volgen en te meten. Ook kunnen zij vrachten plannen, toewijzen en uitvoeren, transportfacturen opstellen, controleren en betalen, wereldwijde handelsdata bekijken, douane- en beveiligingsdocumenten voor import en export archiveren, en verschillende andere logistieke processen uitvoeren. Dit alles door deelname aan ’s werelds grootste, multimodale samenwerkingscommunity voor logistiek.
Meer over Descartes
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.