Miguel Milano aangesteld als Chief Revenue Officer bij Celonis, treedt toe als mede-eigenaar

De huidige directeur van Salesforce International sluit zich aan bij Celonis en investeert in het bedrijf om de snelle groei te stimuleren

| Celonis | 3 min | 26 februari 2020 10:29
Afbeelding: Miguel Milano, Chief Revenue Officer Celonis | Copyright: Celonis
Miguel Milano gaat vanaf 1 april als Chief Revenue Officer (CRO) aan de slag bij Celonis, marktleider in geavanceerde AI Process Mining en Process Excellence software. Het bedrijf maakte vandaag bekend dat Milano tevens mede-eigenaar van het bedrijf wordt. Milano was eerder verantwoordelijk voor de internationale activiteiten van Salesforce in Azië, Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Latijns-Amerika.

In de rol van zowel mede-eigenaar als lid van de directie van Celonis zal Milano verantwoordelijk zijn voor de wereldwijde levering van toegevoegde waarde aan de klant. Tijdens de gehele cyclus van het salesproces zal hij oplossingen bieden, verantwoordelijk zijn voor zowel de levering hiervan als het genereren van de vraag en betrokken zijn bij de partnerorganisaties. Daarnaast zal hij zich richten op het succes van klanten binnen Celonis. Celonis, dat in 2019 een omzetgroei van meer dan 130% noteerde, benoemt Milano tot Chief Revenue Officer, een nieuwe functie binnen de organisatie.

Als directeur bij Salesforce International was Milano medeverantwoordelijk voor de groei van de organisatie in Europa, het Midden-Oosten en Azië. Onder zijn leiding groeiden deze segmenten uit tot de snelst groeiende regio’s van het bedrijf in de afgelopen acht jaar. Meer recentelijk leidde hij de go-to-market-strategie in alle internationale markten van Salesforce, met uitzondering van Japan en Canada.

Milano heeft ruim 28 jaar ervaring als het gaat om het samenstellen en bouwen van high-performance teams die zorgen voor succes bij de klant en explosieve groei op internationaal niveau. Als directeur was hij een integraal onderdeel van Salesforce in de periode dat de organisatie uitgroeide tot de nummer één leverancier van CRM-oplossingen wereldwijd en het snelst groeiende softwarebedrijf ooit. Voordat Milano bij Salesforce kwam, was hij actief als Senior Vice President bij Oracle. Ook daar speelde hij een belangrijke rol bij het succes en de groei van het bedrijf.

“Miguel is een uitstekende leider met een fenomenale staat van dienst als het gaat om het creëren van sterke teams die daadwerkelijk toegevoegde waarde leveren voor klanten. We zijn vereerd dat hij Celonis heeft gekozen als zijn volgende onderneming en dat hij investeert in het bedrijf als mede-eigenaar”, aldus Alex Rinke, medeoprichter en co-CEO van Celonis. “Hij deelt onze waarden en ambities om onze klanten tevreden te stellen en een positieve impact te hebben op onze stakeholders. We zijn dan ook erg verheugd hem aan boord te hebben.”

Miguel Milano: “Ik kijk er naar uit om bij Celonis een exponentiële groei te stimuleren, gericht op het ondersteunen van klanten om efficiënter en duurzamer te worden in hun activiteiten en toeleveringsketens, en meer klantgerichtheid aan te brengen in hun front-end processen. Process Mining is de basis voor een nieuwe, soepele manier van werken die significante bedrijfswaarde oplevert voor bedrijven in alle sectoren.” Zijn ruime ervaringen van onder andere Salesforce neemt de nieuwe CRO mee naar Celonis. Zijn ambities zijn helder. “Salesforce is een one-in-a-generation bedrijf en ik ben ervan overtuigd dat Celonis goed op weg is om dat ook te worden. Het is ontzettend spannend om bij een snel groeiend bedrijf te komen dat zo innovatief en grensverleggend is en tegelijkertijd zo meegaand, klantgericht en met een focus op het verduurzamen van de wereld blijft werken.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Tags

Celonis

Over Celonis

Celonis is een softwarebedrijf dat de Intelligent Business Cloud aanbiedt, een oplossing gebaseerd op process mining-technologie. Als marktleider in process mining, helpt Celonis bedrijven snel inzicht te krijgen in operationele processtromen voor het optimaliseren van hun bedrijfstransformatie. Dit resulteert in besparingen en tegelijkertijd zorgt het voor een hogere klanttevredenheid.
Meer over Celonis

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.