Rackspace Technology helpt Awaze bij het behalen van recordprestaties met AWS-project

Onderdeel van de miljoeneninvestering was een nauwkeurige afstemming van IT-middelen op de vraag

| Rackspace Technology | 3 min | 11 november 2021 9:20
Copyright: Awaze
Awaze, een leidende aanbieder van vakantieparken en -accommodaties in Europa, maakt bekend dat de ondersteuning van Rackspace Technology (NASDAQ: RXT), de vooraanstaande leverancier van integrale multicloudoplossingen, zijn vruchten afwerpt nu het bedrijf dit jaar een recordomzet boekt en uitkijkt naar verdere groei.

In Nederland behoren de zelfvoorzienende accommodaties van Novasol tot de 90.000 vakantiehuizen die Awaze aanbiedt in 36 landen aan meer dan zes miljoen vakantiegangers per jaar. Het bedrijf heeft in de afgelopen 12 maanden een ongekende stijging van de vraag gezien dankzij de toenemende populariteit van binnenlandse vakanties in de nasleep van de wereldwijde pandemie.

Awaze kon de enorme pieken in het bezoekersverkeer naar zijn websites Hoseasons en cottages.com dit jaar alleen maar verwerken dankzij de overstap van de IT-omgeving op de eigen locatie naar Amazon Web Services (AWS) in de cloud.

James Baird, Technical Operations Director van Awaze: "Door de samenwerking met Rackspace Technology konden we onze cloud-footprint optimaliseren en deze elastisch maken op elke laag en op elk punt van het klant- en eigenaarstraject. Dit betekent dat de omgeving zich naadloos uitbreidt en inkrimpt in navolging van de veranderlijke patronen van de vraag, met behoud van sterk consistente responstijden en prestaties, terwijl het ook commercieel uitermate geoptimaliseerd is."

Onderdeel van de miljoeneninvestering was een nauwkeurige afstemming van IT-middelen op de vraag. Dit heeft geleid tot 30% kostreductie per websessie.

"Vóór deze investering moesten we IT-middelen meestal op piekniveaus houden," voegt Baird daaraan toe. "We hadden al te maken met bepaalde multidimensionale cycli die vraagpatronen beïnvloedden, zoals de tijd van de dag en de tijd van het jaar, maar de pandemie heeft deze volledig verstoord, wat resulteerde in enorme pieken en dalen. Automatisch op- en afschalen betekent dat we niet langer IT-middelen hoeven te verspillen om de marktbewegingen het hoofd te bieden. We kunnen bovendien de vraag op de meest efficiënte, kosteneffectieve manier bedienen, terwijl de prestaties behouden blijven en we onze gasten en eigenaars een geweldige ervaring kunnen bieden."

Op 21 februari van dit jaar werd de effectiviteit van het systeem al op de proef gesteld. Het webverkeer nam op die dag met 400% toen in de minuten na de "route out of lockdown"-toespraak van de Britse premier Boris Johnson voor het Parlement. Het verkeer bereikte een piek van één boeking en bijna 100 zoekopdrachten per seconde, waarbij het aantal CPU's dat de portalen voor gasten en eigenaars van het bedrijf aandreef, in minder dan zes uur van minder dan 100 naar meer dan 1.200 steeg.

Bert Stam, general manager Northern Europe bij Rackspace Technology: "Awaze is al meer dan 12 jaar een gewaardeerde klant en we zijn er trots op dat we deel uitmaken van hun digitale evolutie. Nu auto-scaling en flexibiliteit belangrijke onderdelen zijn van publieke cloudomgevingen, kan Awaze profiteren van meer innovatie en wendbaarheid ter ondersteuning van hun eigen bedrijfsdoelstellingen."

Awaze maakt momenteel gebruik van de flexibele en innovatieve Elastic Engineering-dienst van Rackspace Technology om alle resterende applicaties die in niet-clouddatacenters worden gehost, naar de AWS-cloud te migreren. Dit levert ongeëvenaarde flexibiliteit, vrijwel onbeperkte schaalbaarheid en prestaties op en stelt het bedrijf in staat zijn groeitraject voort te zetten, zowel organisch als via fusies en overnames.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Rackspace Technology
Bij Rackspace Technology vergroten we de waarde van de cloud in elke fase van de digitale transformatie. Overal ter wereld bieden wij cloud-specialisten onbevooroordeelde expertise, continue modersering en Rackspace Service Blocks aan voor applicaties, data, beveiliging, hybride en multi clouds. We werken samen met toonaangevende partners en allianties.
Meer over Rackspace Technology
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.