IT’er wil met baan wereld verbeteren

Artificial Intelligence en cloud meest gedroomde techniek voor organisatie

| Winvision | 2 min | 12 november 2021 9:01
Gewaardeerd
Afbeelding: We legden de respondenten een aantal stellingen voor over dromen | Copyright: Winvision
Geen beursgang of internationale doorbraak, maar wereldverbetering is dé droom van de Nederlandse IT’er. Dat blijkt uit onderzoek van Winvision, innovatieve IT-dienstverlener, onder ruim 350 IT’ers. Maar liefst één op de vijf droomt ervan om met zijn of haar baan de wereld te verbeteren. En de IT’er blijkt positief ingesteld; bijna de helft (45%) van deze groep zegt dat de kans groot tot zeer groot is dat deze droom werkelijkheid wordt. Ook het realiseren van baanbrekende IT-innovaties (15%) en marktleider worden (11%) zijn belangrijke ambities. Op de vraag hoe zij deze dromen willen realiseren antwoordt de meerderheid (56%) dat te doen door hard te werken. Als obstakels in het verwezenlijken van hun dromen worden financiën (29%), concurrentie (29%) en tijdgebrek (28%) aangewezen.

Artificial intelligence populair

De populairste techniek voor de komende jaren is volgens ruim een derde Artificial Intelligence (36%), gevolgd door cloud (35%) en machine learning (29%). Veel IT’ers dromen ervan ooit met deze technologieën te werken binnen hun organisatie. Cloudtechnologie wordt daarbij aangewezen als dé technologie die de belangrijkste toegevoegde waarde gaat hebben voor het bedrijf (28%).

Anita van Dekken, directeur bij Winvision: “Dat IT’ers met hun werk de wereld willen verbeteren is realistischer dan het in eerste instantie klinkt. Het is mooi om te zien dat uit het onderzoek blijkt dat zijzelf ook echt in hun droom geloven. Het is echter belangrijk om stil te staan bij het feit dat dromen niet zomaar uitkomen. Het is belangrijk dat organisaties een proces borgen waarin medewerkers de ruimte krijgen om te dromen over innovaties en deze ook daadwerkelijk ten uitvoer te brengen. Zaken als draagkracht vanuit het management, tijd en budgetten zijn daarbij belangrijke voorwaarden. Mogen dromen moet echt onderdeel worden van de bedrijfscultuur.”

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Goed (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Winvision
Winvision helpt organisaties om slimmer samen te werken en beter te presteren. Winvision verbindt strategie met innovatieve, datagedreven en praktische ICT-oplossingen. In samenwerking met haar klanten bouwen en integreren ze digitale technologie om medewerkers efficiënter en slimmer te laten communiceren en samenwerken. Daarnaast ligt de focus op het versimpelen en automatiseren van processen. Het doel is om met slimme ICT bij te dragen aan de digitale transformatie en het ontwikkelen van nieuwe businessmodellen. Winvision is onderdeel van Odin Groep.
Meer over Winvision
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.