Cisco lanceert eerste real-time dashboard met internet- en cloudstoringen

Stelt IT-beheerders in staat om problemen met het internet en in de cloud in real-time te identificeren

| ThousandEyes | 3 min | 12 november 2021 10:41
Copyright: ThousandEyes
Cisco heeft tijdens Partner Summit nieuwe ThousandEyes diensten aangekondigd die IT-beheerders in staat stellen om problemen met het internet en in de cloud in real-time te identificeren, zodat IT-afdelingen deze – ook op afstand – sneller kunnen verhelpen.

Storingen en andere netwerk- en cloudproblemen kosten bedrijven in tijden van hybride werken veel tijd en geld. Daarom introduceert ThousandEyes, de internetmonitorings- en intelligence tool van Cisco, Application Outages en de Internet Outage Map. Deze online overzichtskaarten laten de real-time status van internetconnecties en van alle SaaS-cloudoplossingen ter wereld zien, en brengen ook eventuele problemen duidelijk in kaart.

ThousandEyes verzamelt de data voor deze kaarten via duizenden meetpunten en doen miljarden metingen over de gehele wereld. De allereerste publieke Cisco ThousandEyes Internet Outage Map geeft gebruikers informatie over internetstoringen, op basis van actuele prestatiegegevens. Door op deze manier informatie te verzamelen zijn deze tools minder misleidend en onnauwkeurig dan websites die zich uitsluitend baseren op internetproblemen die door gebruikers gerapporteerd worden. Zo kunnen gebruikers en IT-afdelingen connectieproblemen snel linken aan algemene internetuitval of aan een probleem met de eigen verbinding.

De nieuwste innovatie, Application Outages, maakt vergelijkbare informatie zichtbaar over cloud- of SaaS-applicaties. Zo kunnen IT-afdelingen connectieproblemen bij gebruikers van bepaalde applicaties snel linken aan eventuele storingen bij cloudapplicaties. Deze informatie wordt ook verzameld door de nauwkeurige metingen van ThousandEyes en is gekoppeld aan het Internet Insights-platform van ThousandEyes.

"Cisco is al lang een leider op het gebied van netwerken, security en online samenwerking, wat ons een unieke kans biedt om de uitdagingen en zorgen van een hybride workforce end-to-end aan te pakken", aldus Sebastiaan de Haas, Cloud Infrastructure & Software Lead Cisco Nederland. "Zichtbaarheid in applicaties en netwerken die niet onder direct toezicht van de IT-afdeling staan is een cruciale succesfactor voor IT-teams bij het ondersteunen van een hybride workforce in verschillende nieuwe digitale ervaringen."

Betere inzichten in Cisco Webex

Collaboration-toepassingen zoals Cisco Webex zijn voor hybride werk onmisbaar en zijn dé manier om hybride werkers te verbinden. Het is dus een topprioriteit voor bedrijven om te zorgen dat deze altijd werken. Tijdens WebexOne, eind vorige maand, kondigde Cisco ThousandEyes Webex Agents aan om de connectie tussen thuiswerkende werknemers en Webex-diensten te monitoren. Zo kunnen IT-afdelingen er snel achter komen of een haperende connectie ligt aan de Webex-dienst, aan de internetverbinding, of dat het een andere oorzaak heeft. De Hybrid Work Index van Cisco toont aan dat deze applicaties door IT-afdelingen tussen mei 2020 en augustus 2021 het meest werden gecontroleerd, wat duidelijk laat zien hoe belangrijk deze applicaties zijn voor het hybride werken.

Daarnaast kondigde Cisco op de Partner Summit ook nieuwe innovaties voor een eenvoudigere en meer intuïtieve benadering van SD-WAN, waarmee langeafstandsnetwerken (WAN) en online netwerken beter gecontroleerd kunnen worden en zichtbaarder zijn. Cisco blijft ook 'zero trust'-oplossingen aanbieden, waardoor het makkelijker wordt om via elk netwerk, overal veilige toegang tot oplossingen te garanderen.

Partner-first mentaliteit

Veel Cisco-klanten werken samen met vertrouwde partners om technologische transities, zoals die naar hybride werk, door te maken. Door de focus van Cisco op hybride werken kunnen Channel-partners een cruciale rol spelen bij het helpen van klanten in deze transitie. Cisco heeft een echte partner-first mentaliteit, waardoor ze op deze Partner Summit oplossingen hebben kunnen aankondigen die complexe omgevingen vereenvoudigen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over ThousandEyes
ThousandEyes brengt de route die applicaties en diensten afleggen voordat ze bij de eindgebruiker terechtkomen, in kaart. Het cloudplatform van ThousandEyes biedt zicht op het gehele internet en alle cloudproviders. Hierdoor krijgen bedrijven inzicht in de digitale ervaring van iedere gebruiker, applicatie, website of dienst binnen elk netwerk, zodat zij deze ervaringen kunnen begrijpen en verbeteren.
Meer over ThousandEyes
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.