Appeltje – Eitje maakt verse producten beter en sneller beschikbaar in steden met AWS

Appeltje – Eitje innoveert de winkelervaring met de lancering van een slimme automaat op basis van cloudtechnologie

| AWS | 2 min | 15 november 2021 11:46
Copyright: Appeltje - Eitje
Appeltje – Eitje, een innovatieve Nederlandse startup voor micro-foodwinkels die is gestart door twee boeren, heeft zijn eerste slimme 360-graden winkelervaring ontwikkeld. Deze is mogelijk gemaakt door Amazon Web Services (AWS). In 2021 lanceerde Appeltje – Eitje in Arnhem de eerste slimme verkoopautomaat met als doel de voedselketen van boer tot markt (fruit, groenten, eieren) te verkorten. Met behulp van Internet of Things op AWS heeft Appeltje - Eitje een eigen concept en verkoopkanaal ontwikkeld om mensen te laten profiteren van een korte keten waarmee dagverse producten te koop zijn. Appeltje – Eitje laat zien dat het mogelijk is om verse, lokale producten te consumeren tegen een eerlijke prijs.

Voor de implementatie en ontwikkeling van haar project, werkt Appeltje – Eitje samen met DI-VISION Consulting. Als AWS-partner helpt DI-VISION de startup om een ​​schaalbare en betrouwbare oplossing in de cloud te bouwen met behulp van serverloze technologie. Er is een volledige digitale klantervaring gecreëerd. Klanten hebben toegang tot een brede selectie van verse producten, het voordeel van zelfservice in de winkel en een vereenvoudigde winkelervaring. De oplossing is ontwikkeld op een volledig datagestuurde en cloudgebaseerde architectuur met behulp van AWS Lambda, Amazon DynamoDB, and AWS IoT Greengrass.

Door gebruik te maken van AWS kunnen gebruikers van deze slimme verkoopautomaat hun verkopen beter monitoren, maar ook hun prijzen aanpassen naar de markt en het logistieke proces optimaliseren. Met realtime verkoop- en voorraadgegevens kan er vanuit huis een distributie- en bevoorradingsplan worden gemaakt. Het betekent ook dat de boeren van Appeltje – Eitje kunnen reageren op realtime gebeurtenissen terwijl ze op de boerderij werken - ze kunnen zelfs op afstand een individuele locker in een winkel openen terwijl ze door de kippenstal lopen.

Gertjan van Dam, pluimveehouder en één van de founders, zegt: “Dit nieuwe systeem is gebouwd voor verandering. Boeren hebben volledige controle dankzij de monitoringgegevens die naar onze apparaten worden verzonden. We kunnen deze gegevens direct gebruiken voor verkoopprognoses, dynamische prijsstelling, logistieke optimalisatie, bevoorrading en om vooruit te lopen op consumententrends. Onze nieuwe winkel in Arnhem, die draait op AWS-technologie, loopt erg goed en stabiel.”

Over Appeltje – Eitje

Het concept Appeltje – Eitje staat voor de kortste keten van vers voedsel van boer (producent) naar klant. Dit maakt het mogelijk om hoogwaardige voedingsproducten met veel smaak en lange houdbaarheid op de markt te brengen. Het concept staat ook voor een gemakkelijke manier om producten te kopen in een onbemande winkel met meerdere automaten.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over AWS
Amazon Web Services (AWS) levert een cloudplatform en biedt wereldwijd services vanuit haar datacenters van infrastructuurtechnologieën zoals computing, opslag en databases - tot opkomende technologieën, zoals machine learning en kunstmatige intelligentie, data-lakes en analyses, en Internet Of Things. Dit maakt het sneller, eenvoudiger en goedkoper om uw bestaande applicaties naar de cloud te verplaatsen en bijna alles te bouwen wat u zich kunt voorstellen.
Meer over AWS
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.