Elektrische rijder kan nu met één merkneutrale pas laden in heel Europa

MultiTankcard maakt laden in Europa makkelijker met EU-laadpas en bijbehorende app

| MultiTankcard | 2 min | 16 november 2021 8:54
Gewaardeerd
Copyright: MultiTankcard
Zakelijke rijders van elektrische auto’s kunnen vanaf nu zonder problemen in alle Europese landen laadsessies uitvoeren en laten administreren. Mobiliteitspasaanbieder MultiTankcard ontwikkelde een merkneutrale EU-laadpas met bijbehorende app die toegang biedt tot inmiddels ruim 250.000 laadpalen in binnen- en buitenland, het grootste laadnetwerk van Europa. Bijkomend voordeel van de app is dat de rijder direct inzicht heeft in locaties, beschikbaarheid en tarieven van alle laadpalen. En niet onbelangrijk: de prijs aan de paal is de prijs op de factuur. MultiTankcard voegt geen opslagen of starttarieven toe.

Elektrische auto’s zijn in het zakelijke verkeer niet meer weg te denken. Daarmee wordt ook de behoefte aan eenvoudige facturering van laadsessies steeds groter. Mobiliteitspasaanbieder MultiTankcard breidt haar dienstenpakket dan ook uit met een merkneutrale laadpas met EU-dekking voor haar zakelijke klanten. Dit in aanvulling op de reeds succesvolle laadpas voor Nederland alleen.

Patrick Roozeman, directeur van MultiTankcard, ziet goede mogelijkheden voor leasemaatschappijen. “Betalen doen rijders met de EU-laadpas, ongeacht bij welk merk, welke leverancier of in welk land ze laden. Tot nu toe ging laden vaak met verschillende pasaanbieders per land of met creditcard. Medewerkers moesten dus zelf voorschieten en vervolgens declareren. Met onze oplossing kan men direct op kosten van de zaak in het buitenland laden. De bijbehorende app biedt volledige transparantie in tarieven: de prijs aan de paal is de prijs op de factuur. Leasemaatschappijen kunnen de MultiTankcard EU-laadpas en -app als extra service aanbieden aan hun klanten, desgewenst in de eigen huisstijl.”

Keuze voor nationale of internationale laadpas

Bijkomend voordeel is dat de laadkosten samen met de andere mobiliteitskosten van alle medewerkers op één factuur komen voor de wagenparkbeheerder. Patrick Roozeman: “Veel bedrijven hebben op dit moment een gemengd fossiel en elektrisch wagenpark. Vanuit MultiTankcard bieden we een totaaloplossing waarbij we de kosten van alle voertuigen – en nu dus ook de kosten in het buitenland – op één factuur bij één partij kunnen faciliteren. We bieden de mogelijkheid om te kiezen voor een laadpas met alleen Nederlandse dekking of juist voor een laadpas voor heel Europa voor alle gemak onderweg. Wagenparkbeheerders kunnen nu door het maken van deze keuze het autobeleid gelijktrekken met dat voor fossiele automobilisten.”

Laadpaallocator

De EU-laadpas en -app werken binnen Nederland, alle EU-landen en in Groot-Brittannië. Eerder dit jaar bracht MultiTankcard voor Nederland met de laadpaallocator (https://www.mtc.nl/laadlocator) locaties en prijzen van alle 65.000 laadpalen (100 procent dekking) in Nederland binnen handbereik. Met de EU-Laadpas-app wordt dezelfde service beschikbaar voor heel Europa. Automobilisten met de EU-laadpas en -app kunnen dus eenvoudig hun route door Europa uitstippelen in de zekerheid dat ze altijd een aangesloten laadpaal vinden en dat al hun laadsessies eenvoudig worden geadministreerd.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over MultiTankcard
MultiTankcard is de grootste én voordeligste aanbieder van mobiliteitspassen voor zzp’ers, mkb’ers, mobiliteitsmanagers en leasemaatschappijen.
Meer over MultiTankcard
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.