Veenman biedt met device as a service complete dienstverlening rond pc’s en laptops

Pc’s en laptops voor een vast bedrag per device per maand of per kwartaal

| Veenman | 3 min | 16 november 2021 10:33
Copyright: Veenman
Veenman introduceert complete dienstverlening rond pc’s en laptops voor een vast bedrag per device per maand of per kwartaal. Met dit device as a service (DaaS) aanbod neemt Veenman voor grote MKB-bedrijven alle zorg rond pc’s en laptops uit handen. De dienstverlening bestaat uit het kiezen van de beste devices voor de klant op basis van behoeften en kosten, lifecycle management, herstel van schade die binnen en buiten de fabrieksgarantie vallen, verstrekken en innemen van devices en het conform wet- en regelgeving afvoeren van de hardware. Met DaaS richt Veenman zich ook uitdrukkelijk op revisie en recycling van de hardware na afloop van de gebruiksperiode bij de klant. Veel laptops krijgen een tweede leven en dragen zo bij aan de circulaire economie.

“Meer dan 60% van de IT-managers zegt te veel tijd kwijt te zijn aan het beheren van devices”

“De meeste IT is vandaag de dag beschikbaar als een dienst. Alleen was die dienst er nog niet voor laptops en pc’s - toch een essentiële IT-component - en alle beheerzaken daar omheen. Bovendien hebben bedrijven behoefte aan een financiële propositie die echt ‘as a service’ is. Wij hebben al vele jaren ervaring met het aanbieden van copiers en multifunctionele printers as a service, inclusief het onderhoud en beheer. Op basis van deze ervaring bieden we nu device as a service aan,” zegt Wouter Dijk, Directeur Sales SMB & Channel bij Veenman. “Van meer dan 60% van de IT-managers horen we dat ze te veel tijd kwijt zijn aan het beheren van devices. Met DaaS geven we ze die tijd terug, tegen voorspelbare kosten.”

Bij veel bedrijven worden pc’s en laptops aangeschaft en vervangen in partijen van pakweg een kwart van het totale aantal per jaar. Dit gebeurt zo om de impact op de cashflow te beperken, want een dergelijke aanschaf vergt grote investeringen. Dit hele proces vergt bovendien veel resources van de IT-afdeling. Veenman kan dit werk uit handen nemen en voor standaardisatie van de pc’s en laptops zorgen, wat het beheer sterk vereenvoudigt. Bij bedrijven is er een personeelsverloop van gemiddeld 17%. Dat wil zeggen dat 17% vertrekt en een pc of laptop inlevert en 17% nieuwe medewerkers een apparaat moet krijgen – nog los van de eventuele groei van het aantal werknemers. Ook het proces van innemen, beheren en verstrekken is onderdeel van de DaaS propositie.

Duurzaamheid

Medewerkers verwachten vandaag de dag goede tools om hun werk te kunnen uitvoeren, waaronder een high-end pc of laptop. Bijkomend voordeel is dat dergelijke kwalitatief goede hardware lang meegaat, ook nadat een organisatie ze heeft vervangen. Bij de bedrijven waar Veenman zich op richt gaat het bij 95% van de organisaties om laptops en pc’s van Dell, HP, Lenovo en Microsoft. Veenman verzorgt het volledige beheer van hardware en de uitrol ervan binnen de organisatie. Bij defecten of schades heeft Veenman een 4- of 8 uur swapservice, waardoor de gebruiker weer snel door kan werken en de IT-afdeling onbelast blijft.

Voor de bouw van een nieuwe laptop worden zo’n 10.000 liter schoon drinkwater en vele waardevolle grondstoffen gebruikt. Veenman heeft bij de samenstelling van DaaS dan ook zo veel mogelijk rekening gehouden met duurzaamheid. Apparatuur die vervangen wordt, krijgt na revisie een tweede leven en als dat niet meer mogelijk is worden de onderdelen die nog gebruikt kunnen worden er uitgehaald. In diverse landen, bijvoorbeeld in Zuid-Europa, is veel belangstelling voor gereviseerde pc’s en laptops.

Restitutie restwaarde

Veenman treedt op als inkoper van de pc’s of laptops om op basis van behoeften en de totale eigendomskosten de beste deal voor de klant te realiseren en stelt deze via operationele lease beschikbaar. Inclusief alle genoemde services komt de investering uit op ongeveer € 35 per device per maand, afhankelijk van de gekozen hardware. De apparaten worden 3 tot 4 jaar geleased, waarna Veenman ze terugneemt en daarvoor tussen €150 en €250 terugbetaalt, afhankelijk van het model en de staat waarin het apparaat verkeert.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Veenman
Veenman, opgericht in 1919, laat werkprocessen weer voor bedrijven werken. Met meer dan honderd jaar ervaring als IT kennis- en implementatiepartner helpt Veenman organisaties met het optimaliseren van hun informatiemomenten - de momenten waarop informatie wordt overgedragen van mensen naar bedrijfsproces en vice versa, of naar de volgende schakel in de keten (denk aan medewerkers, partners, klanten, burgers, patiënten, consumenten en andere organisaties). Veenman levert daarvoor hardware- en softwareoplossingen op het gebied van IT, informatielogistiek, managed print services en audiovisuele communicatie.
Meer over Veenman
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.