Alstom vermindert de verkeersproblemen in Amsterdam op basis van VMware-technologie

Een digitale kloon maken van het Amsterdamse ov-netwerk om verschillende verkeersscenario’s te verkennen

| VMware | 2 min | 16 november 2021 12:23
Exclusief
Copyright: Alstom
Alstom is een internationaal bedrijf actief in de spoorwegindustrie met wereldwijd meer dan 75.000 medewerkers in 60 landen. Het bedrijf produceert spoorwegmaterieel zoals hogesnelheidstreinen, trams en metro’s, levert diensten voor het beheer van beveiligingssystemen en verzorgt het onderhoud van materieel en systemen.

De Digital Mobility-afdeling van Alstom (ADM) ontwikkelt verkeersmanagementsystemen voor de spoorsector. Hun doel is onder andere om de realtime prestaties op het gebied van beveiliging en multimodaliteit te optimaliseren. ADM speelt een hoofdrol in het verkeersmanagement in Amsterdam: het beheert het tram- en metrosysteem van de stad.

Schaalbare en veilige infrastructuur

Om verschillende verkeersscenario’s te verkennen, wilde ADM een digitale kloon maken van het Amsterdamse ov-netwerk. Hiervoor was een schaalbare en veilige technische infrastructuur nodig. Alstom wordt sinds 2015 ondersteund door DXC Technology, leverancier van digitale services. DXC Technology ontwikkelt IT-oplossingen die gebruikmaken van VMware-technologieën om datacentra te moderniseren en te integreren met public clouds, applicaties te vernieuwen en beveiliging te transformeren.

Stéphane Torlet, Chief Technology Officer EMEA bij DXC Technology: “Alstom hecht zeer grote waarde aan beveiliging. Daarom hebben we de softwaresuite VMware NSX Data Center geïntegreerd om de productieomgeving te scheiden en als geheel te beveiligen. Door deze scheiding kunnen we alle omgevingen die op het VxRail-platform worden beheerd en gehost, isoleren en een hoog niveau van beveiliging en uitwisseling van applicaties te bieden.”

Digitale kloon binnen een paar weken in plaats van maanden

“De ontwikkeling van een traditioneel model om verschillende verkeersscenario’s te verkennen zou zeker enkele maanden hebben gekost, maar de digitale kloon hadden we al in een paar weken klaar, inclusief validaties”, zegt Mehdi Belahcen, Senior Cloud Architect bij Alstom. In minder dan twee jaar tijd heeft Alstom het aantal virtuele machines uitgebreid van 300 naar meer dan 1.500. In de toekomst wil de klant het model op basis van VMware-oplossingen in de public cloud namaken, zodat flexibiliteit en schaalbaarheid nog groter worden.

“Met de VMware-oplossing zijn we in staat volledig geoptimaliseerde acties te bieden die direct door de Alstom-bedrijven worden toegepast. Dit alles op een autonome en zeer veilige manier”, besluit Torlet.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over VMware
VMware software drijft ’s werelds meest complexe digitale infrastructuur. Het compute-, cloud-, mobility-, networking- en security-aanbod van het bedrijf biedt een dynamisch en efficiënt digitaal fundament.
Meer over VMware
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.