Snowflake werkt aan de toekomst van datawetenschap met Python-ondersteuning

Native ondersteuning in het developersframework van Snowflake, verhoogt de productiviteit en verbetert tegelijkertijd de governance, security en prestaties

| Snowflake | 3 min | 16 november 2021 15:33
Copyright: Snowflake
Data cloud-organisatie Snowflake kondigt vandaag tijdens hun Snowday-evenement aan dat datawetenschappers, -engineers en applicatieontwikkelaars nu native Python kunnen gebruiken binnen het Snowflake developersframework Snowpark. Met Snowpark voor Python werken ontwikkelaars makkelijk samen aan data in hun voorkeurstaal. Tegelijkertijd kunnen ze gebruikmaken van de security, governance en elastische prestaties van Snowflake's platform om schaalbare, geoptimaliseerde pijplijnen, applicaties en machine learning-workflows te bouwen. Snowpark voor Python is momenteel in private preview.

Ontwikkelaars willen flexibiliteit bij het werken met data, makkelijke omgevingen die minder administratief werk en onderhoud vergen, en directe toegang tot benodigde data. Snowpark brengt de programmeertalen naar keuze naar Snowflake. Met Snowpark profiteren ontwikkelaars van de schaal en prestaties van de Snowflake-engine. Daarnaast kunnen zij gebruikmaken van native governance en ingebouwde security-controles in het gebruiksvriendelijke Snowflake-platform. Naast Java en Scala ondersteunt Snowpark nu ook Python, waardoor gebruikers verschillende talen kunnen gebruiken. Verschillende gebruikers kunnen hierdoor met één processing-engine werken aan dezelfde data met één, zonder data te hoeven kopiëren of verplaatsen.

Als resultaat van de onlangs aangekondigde samenwerking met Anaconda, hebben Snowflake-gebruikers nu naadloos toegang tot een van de meest populaire ecosystemen van Python open source libraries, zonder handmatige installaties en pakketafhankelijkheid. De integratie kan een productiviteitsboost opleveren voor Python-developers. Het onlangs gelanceerde Snowpark Accelerated Program ondersteunt klanten ook met toegang tot tal van vooraf gebouwde partnermogelijkheden en integraties, rechtstreeks vanuit hun Snowflake-account.

Met Snowpark voor Python kunnen datateams:
  • Hun innovatietempo versnellen met hulp van de bekende syntax van Python en het ecosysteem van open source libraries om data te verkennen en te verwerken waar deze zich bevinden.
  • Onwikkeltijd maximaliseren door tijd die wordt besteed aan het omgaan met niet functionerende Python-omgevingen te verminderen met een geïntegreerde Python-pakketafhankelijkheidsmanager.
  • Werken met verbeterd vertrouwen en veiligheid door niet-gecontroleerde kopieën van data te elimineren, waarbij alle code in een veilige sandbox direct in Snowflake wordt uitgevoerd.
Novartis, het bedrijf dat oplossingen biedt voor de veranderende behoeften van patiënten, zocht een manier om hun wereldwijde team van analisten en datawetenschappers te voorzien van een krachtig dataplatform dat de voorbereidingstijd voor data zou verminderen en selfservice-mogelijkheden zou bieden voor het bouwen van modellen en het uitvoeren van analyses.

"De missie van Novartis is om geneesmiddelen opnieuw uit te vinden om het leven van mensen te verbeteren en te verlengen. Om dit succesvol te doen moeten we gebruikmaken van digitale technologieën die data en datawetenschap in centraal stellen in onze transformatie", aldus Loic Giraud, Global Head of Digital Platform & Product Delivery bij Novartis. “Als vooruitstrevende, datagedreven life science-organisatie stellen de flexibiliteit en schaal van Snowflake's Data Cloud ons in staat om ons kennistempo te versnellen door middel van data-interpretatie en het genereren van inzichten. Hierdoor krijgen we meer focus en snelheid in ons bedrijf. Het samenbrengen van alle beschikbare data resulteert in meer waarde voor onze medewerkers, patiënten en zorgverleners. Innovaties in datawetenschap helpen ons dit doel te realiseren."

"Snowflake heeft lange tijd de bouwstenen geleverd voor pijplijnontwikkeling en machine learning-workflows, en de introductie van Snowpark heeft de reikwijdte van wat mogelijk is in de data cloud enorm uitgebreid", zegt Christian Kleinerman, SVP Product bij Snowflake. “Net als bij Snowpark voor Java en Scala, is Snowpark voor Python standaard geïntegreerd in de engine van Snowflake, zodat gebruikers profiteren van dezelfde voordelen op het gebied van security, governance en het beheer die ze gewend als ze met Snowflake werken. Terwijl we ons blijven concentreren op het wereldwijd mobiliseren van data, verbreedt Python de keuzes voor het programmeren van data in Snowflake nog verder, terwijl de data-architecturen worden gestroomlijnd.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Snowflake
De missie van Snowflake is om elke organisatie datagestuurd te laten zijn. Ons cloud dataplatform maakt dat mogelijk door onmiddellijke elasticiteit, veilige gegevensuitwisseling en prijs per seconde te leveren, over meerdere clouds. Snowflake combineert de kracht van datawarehousing, de flexibiliteit van big data-platforms en de elasticiteit van de cloud tegen een fractie van de kosten van traditionele oplossingen.
Meer over Snowflake
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.