Safran Aircraft Engines kiest voor de smart tracking IoT-oplossing van Orange Business Services

Een oplossing om het volgen en beheren van gereedschap in grootschalige productiezones te optimaliseren

| Orange Business Services | 3 min | 16 november 2021 15:37
Copyright: Safran Aircraft
  • Meer dan 15.000 trackers en 250 antennes geïnstalleerd in twee belangrijke productielocaties van Safran Aircraft Engines
  • Met behulp van de trackinggegevens kunnen de teams van Safran Aircraft Engines al hun gereedschap en apparatuur in real time op afstand lokaliseren en beheren
Safran Aircraft Engines, fabrikant van vliegtuigmotoren, zocht een oplossing om het volgen en beheren van zijn gereedschap in grootschalige productiezones te optimaliseren. Zij zochten een oplossing die was aangepast aan de specifieke metalen omgeving van de fabrieken, en die geen storingen zou veroorzaken met de apparatuur op de productielocaties.

Orange Business Services werd geselecteerd door Safran Aircraft Engines om twee belangrijke productielocaties uit te rusten met zijn smart tracking IoT-oplossing, die gebaseerd is op een ecosysteem van toonaangevende partners die gespecialiseerd zijn in Geolocatie-technologieën in industriële omgevingen.

Een grootschalige, aangepaste implementatie

Met behulp van trackers is het mogelijk om in een complexe omgeving locaties tot op drie meter nauwkeurig te lokaliseren. De trackers werden op meer dan 15.000 specifieke werktuigen geplaatst, en er werden 250 antennes geïnstalleerd in twee Franse fabrieken: Villaroche en Saint-Quentin-en-Yvelines, die respectievelijk 55.000 en 20.000 vierkante meter groot zijn.

Centraliseren van data om bedrijfsprocessen te verbeteren

De teams in de fabrieken van Villaroche en Saint-Quentin-en-Yvelines kunnen de gegevens van de trackers gebruiken om te weten te komen waar hun getraceerde gereedschap zich bevindt - op afstand en in real time - met behulp van een geïntegreerd softwareplatform dat is aangepast door Orange Business Services.

Met smart tracking profiteert Safran Aircraft Engines van een op maat gemaakte, nauwkeurige en betrouwbare digitale oplossing die ook het beheer en het preventieve onderhoud van zijn vloot gereedschappen optimaliseert.

"We hebben Orange Business Services gekozen als onze partner om een nieuwe innovatieve oplossing te bieden in onze Industrie 4.0-fabriek en om onze zakelijke uitdagingen aan te pakken. De inzet van de teams van Orange tijdens de implementatie van het hele project was cruciaal voor het ontwikkelen van de optimale oplossing en het effectief inzetten ervan", verklaart Christophe Blayo, Head of tooling van de assemblage van commerciële motoren bij Safran Aircraft Engines.

“Wij zijn verheugd om Safran Aircraft Engines te ondersteunen bij zijn Geolocatie-project en de digitalisering van zijn processen. Met onze dubbele expertise als drager en integrator kunnen wij een beroep doen op ons ecosysteem van partners om markt leidende technologieën samen te brengen. Hierdoor kunnen wij optimaal voldoen aan de behoeften van onze klanten over de hele waardeketen. Dit IoT-integratieproject illustreert ons vermogen om een grootschalig industrieel project af te leveren, alle uitdagingen aan te gaan die daarbij komen kijken en onze oplossingen aan te passen in samenwerking met een innovatief bedrijf als Safran Aircraft Engines - wat allemaal een positieve impact heeft op zijn business", zegt Emmanuel Routier, Vice President, Industry 4.0 bij Orange Business Services.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Orange Business Services
Orange Business Services is een netwerk-native digitale dienstverlener en de wereldwijde enterprise-divisie van de Orange Group. We verbinden, beschermen en innoveren bedrijven over de hele wereld om duurzame bedrijfsgroei te ondersteunen. Door expertise op het gebied van connectiviteit en systeemintegratie is Orange Business Services in staat bedrijven te ondersteunen op het gebied van softwaredefined networking, multi-clouddiensten, data en AI, slimme mobiliteitsdiensten en cybersecurity. Orange biedt begeleiding in elke fase van de gegevenscyclus: van verzameling, transport, opslag en verwerking tot analyse en delen.
 
Nu bedrijven gedijen op innovatie, plaatst Orange Business Services haar klanten in het hart van een open ecosysteem om samenwerking te stimuleren.
Orange en alle andere Orange product- of dienstnamen zijn handelsmerken van Orange of Orange Brand Services Limited.
Meer over Orange Business Services
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.