Appronto ontwikkelt vitaliteitsapp voor Zorg van de Zaak Netwerk

Het verbeterpotentieel van vitaliteit in een vroeg stadium signaleren en werknemers fit en vitaal helpen te blijven

| Appronto | 3 min | 16 november 2021 15:53
Copyright: Zorg van de Zaak
Appronto, specialist in low-code business-applicaties en cloud-integraties ontwikkelt voor bedrijfszorgorganisatie Zorg van de Zaak Netwerk een applicatie, die het verbeterpotentieel van vitaliteit in een vroeg stadium signaleert en werknemers helpt fit en vitaal te blijven. Door gamification, bijzondere acties en prijzen wordt gezond gedrag bij werknemers op een slimme en innovatieve manier gestimuleerd. Met de app, wil Zorg van de Zaak Netwerk bedrijven helpen bij het voeren van een proactief gezondheidsbeleid.

De professionals van Zorg van de Zaak Netwerk helpen organisaties bij verzuim en reïntegratie, maar ook bij preventie en het bevorderen van vitaliteit. Zowel bedrijven als werknemers zijn erbij gebaat om tijdig mogelijke factoren voor verzuim te herkennen en actie te ondernemen. In een uitgebreid voortraject met Appronto is met een aantal experts van Zorg van de Zaak Netwerk in kaart gebracht hoe een applicatie hierbij kan helpen.

Alle gezondheidsinformatie blijft privé

Het project heeft als doel om een informatieve en interessante app voor medewerkers te ontwikkelen die hun eigen vitaliteit belangrijk vinden en deze willen verbeteren. Belangrijk is daarbij dat de data anoniem verwerkt wordt dus derden of werkgever krijgen geen persoonlijke of gezondheidsinformatie te zien.

Gepersonaliseerde content

In de app is volop informatie met een serieuze ondertoon te vinden, zoals gezonde recepten of tips voor een betere nachtrust. De content in de applicatie wordt gepersonaliseerd aangeboden. Naast het instellen van interessegebieden kan een gebruiker, bij de start een vitaliteitstest invullen en kiezen voor een volledige test of de light-versie. Aan de hand van deze tests zal de app suggesties voor content geven en kunnen er haalbare doelen gesteld worden.

Een interessante bijkomende uitdaging voor Appronto is het gebruik van de app aantrekkelijk maken en houden. Naast het bijhouden van persoonlijke vitaliteitsdoelen, zoals het aantal gelopen stappen of inzicht in hoeveel je bent afgevallen, ontvangen gebruikers daarom via de nieuwsfeed in de app informatie over de door hen opgegeven interessegebieden. Ook krijgen ze content met kortingscodes en andere beloningen te zien.

Begin 2022 live

De applicatie wordt begin volgend jaar eerst intern bij het Zorg van de Zaak Netwerk uitgerold en zal daarna ook voor klanten beschikbaar worden. Een team van twee developers, een front-end developer en solutions architect van Appronto gaan de komende maanden samen met Digitall Health dat ook onderdeel is van Zorg van de Zaak Netwerk, aan de slag om dit voor elkaar te krijgen.

“Het monitoren van gezondheid gebeurt op persoonlijk vlak al veel door een veelvoud aan devices. Wij zouden hier graag aan bij willen dragen door medewerkers met deze app de mogelijkheid te geven de regie te nemen over hun eigen vitaliteit. Daarmee krijgen ze de sleutel in handen tot verbetering van zowel hun fysieke- als mentale gezondheid. Door de applicatie eerst zelf te gebruiken, kunnen we vanuit eerste hand evalueren en de behoefte en ervaring van gebruikers toetsen. We kijken er naar uit om met Appronto dit project op te pakken. De eerste sessies waren zeker een succes”, stelt Merlin van Eerden, Directeur Development bij Zorg van de Zaak Netwerk.

“Voor Appronto is de samenwerking met Zorg van de Zaak Netwerk een mooie klus, omdat we op zoek moeten naar een antwoord op de vraag ‘what’s in it for me?’ vanuit de eindgebruiker van de app. Met een paar uitgebreide sessies hebben we in kaart gebracht welke onderdelen er van belang zijn en wat de voorwaarden voor gebruik zijn. Het zou natuurlijk prachtig zijn als klanten van Zorg van de Zaak Netwerk uiteindelijk het verzuim en het verloop onder het personeel omlaag kunnen brengen mede door het beschikbaar stellen van deze applicatie”, zegt Bas van der Horst, Managing Director bij Appronto.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Appronto
Wij ontwikkelen unieke intelligente softwareoplossingen die hét verschil maken en je bedrijf laten excelleren in de markt. We zijn innovators en kijken en zien verder dan het IT-landschap. We begrijpen als geen ander dat het voor bedrijven een uitdaging is om voorop te blijven in deze digitale tijd. Met behulp van de beste disruptieve en innovatieve software leveren we altijd kwaliteit. Dat doen we snel, effectief maar vooral samen. We zijn graag partners die langdurig samenwerken en succes vooropstellen.
Meer over Appronto
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.