Nova College beveiligt endpoints met SentinelOne

Het Nova College koos uiteindelijk voor SentinelOne omdat de oplossing voldeed aan alle criteria

| SentinelOne | 2 min | 16 november 2021 16:25
Copyright: Nova College
Het Nova College, een grote MBO-instelling in de regio Haarlem, Hoofddorp en Beverwijk met tevens een aantal specifieke opleidingen, zoals CIOS in Haarlem, Maritime in IJmuiden en Vavo (het volwassenenonderwijs) in Haarlem en Amstelveen, heeft gekozen voor SentinelOne om de beveiliging van zijn endpoints te verhogen.

Het Nova College biedt zijn 1500 werknemers veel vrijheid, ook op het gebied van devices. Dat vereist echter ook gepaste maatregelen op het gebied van beveiliging. Rob van Bruggen, Manager Informatievoorziening bij het Nova College: “We hadden een endpoint security-oplossing die was gebaseerd op standaard signatures. Dat wilden we niet meer, want een dergelijke beveiliging betekent dat je altijd achter de feiten aanloopt. We waren dus op zoek naar een manier om de endpoints beter te beveiligen.”

De onderwijsinstelling zocht een beveiligingsoplossing die kijkt naar gedrag in plaats van naar standaard lijsten en signatures. Een ander belangrijk criterium was dat de beveiligingscheck zo dicht mogelijk bij de endpoint plaatsvindt. Van Bruggen: “Tijdens de coronapandemie werkten veel collega's thuis. Zij waren dus niet verbonden met het netwerk. Ik wil dat een device zelfstandig opereert en risico’s detecteert. Er moeten geen mensen aan te pas komen om bepaalde threads tegen te houden.”

Het Nova College koos uiteindelijk voor SentinelOne omdat de oplossing voldeed aan alle criteria. Van Bruggen: “Naast inzicht in alle threats, kunnen we met SentinelOne ook in de gaten houden welke software op de devices staat. Zien we dat mensen verkeerde programma’s willen installeren, dan kunnen we nu ingrijpen en alternatieven aanbieden.”

SentinelOne ontzorgt het Nova College doordat threats automatisch worden tegengehouden. Het IT-team hoeft zich hier niet meer actief mee bezig te houden, waardoor ze meer tijd hebben voor andere, proactieve werkzaamheden.

“De keuze voor SentinelOne als onze beveiligingsoplossing was eigenlijk redelijk eenvoudig: wij wilden graag software hebben die de intelligentie had om een werkstation of een laptop te scannen en zelfstandig te bepalen of programma’s goedaardig of kwaadaardig zijn. Hierdoor hebben mensen de vrijheid om zelf programma’s te installeren, maar krijgen ze wel de beveiliging die nodig is”, aldus Van Bruggen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over SentinelOne
SentinelOne (NYSE: S) levert autonome endpoint-bescherming middels een enkelvoudige agent die preventie, detectie, respons en opsporings-functionaliteit combineert. Het SentinelOne platform is ontwikkeld met het oog op zeer hoog gebruiksgemak en bespaart gebruikers tijd dankzij de inzet van AI om automatisch en in realtime dreigingen binnen het bedrijf en in de cloud te elimineren. Daarnaast is het de enige oplossing die volledig inzicht biedt van edge tot cloud over het hele netwerk.
Meer over SentinelOne
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.