Snowflake kondigt nieuwste datacloud-innovaties aan

Om klanten in staat te stellen naadloos wereldwijde activiteiten te beheren, sneller te bouwen en nieuwe bedrijven te creëren met data

| Snowflake | 4 min | 16 november 2021 16:46
Copyright: Snowflake
Data cloud-organisatie Snowflake kondigt tijdens het Snowday-evenement nieuwe productmogelijkheden aan binnen de Data Cloud, waardoor werken met de Data Cloud van Snowflake nog eenvoudiger wordt. Naast de aankondiging van Snowpark for Python, helpen de nieuwste innovaties wereldwijde organisaties om consistent te werken in clouds en regio's. Daarnaast kunnen data engineering- en data science-teams sneller en flexibeler datapijplijnen leggen, ML-workflows en data-applicaties bouwen, en is het makkelijker om de juiste data bij de klant te krijgen.

Wereldwijd opereren

Snowflake levert een naadloze, uniforme ervaring die zich uitstrekt over clouds en regio's, waardoor klanten met gemak binnen een van de meest geavanceerde wereldwijde omgevingen kunnen werken. Snowflake bouwt voort op de bestaande cross-cloudreplicatie en failover-mogelijkheden die zorgen voor grotere bedrijfscontinuïteit. De nieuwe innovaties zijn bedoeld om het nog gemakkelijker te maken om continu te werken, waaronder:
 • Cross-cloud accountreplicatie: door uitbreiding van de native databasereplicatie, kunnen volledige account-metadata nu automatisch worden gesynchroniseerd tussen clouds en regio’s voor continue beschikbaarheid; inclusief toegangscontrole gebaseerd op functie en identiteit tot governance-beleid en monitoring van data. Tegelijkertijd wordt point-in-time consistentie binnen de primaire regio gewaarborgd. Momenteel in private preview.
 • Verbeterde replicatieprestaties: verhoogde efficiëntie van datareplicatiemogelijkheden heeft geresulteerd in een prestatieverbetering van 55% - zoals ervaren door een van Snowflake's grootste klanten. Dit leidt indirect tot een verlaging van 55% aan replicatiekosten voor Snowflake-klanten, omdat zij alleen betalen voor wat ze gebruiken.
 • Uitgebreide governancemogelijkheden en integratie: nieuwe mogelijkheden zoals lineage visibility in Access History (nu in private preview) en Object Dependencies (snel in private preview), helpt complianceteams gevoelige data te volgen en begrijpen. De native governance-mogelijkheden van Snowflake en het nieuwe Governance Accelerated Program ondersteunen een ecosysteem aan oplossingen en integraties van partners om klanten te helpen data te ontdekken en beschermen.

Sneller bouwen

Naast de aankondiging van Snowpark voor Python, kondigde Snowflake aanvullende mogelijkheden aan die een uitbreiding vormen op wat data-engineers, datawetenschappers en ontwikkelaars kunnen bouwen met Snowpark. Innovaties zijn onder meer:
 • Snowpark: Stored Procedures om complexe applicatiecode volledig binnen Snowflake te definiëren, uit te voeren en in te plannen zonder dat het nodig is om een aparte partij te betrekken bij dat proces. Momenteel in private preview.
 • Snowpark: Unstructured File Processing met behulp van Java-functies rechtstreeks in Snowflake, waarbij gebruik wordt gemaakt van de prestaties, schaal en beveiliging. Nieuwe gebruikerscases omvatten onder meer beeldclassificatie, natuurlijke taalverwerking, audiotranscriptie en meer. Momenteel in private preview.
 • Snowpark: Logging Framework om de ontwikkelingsproductiviteit te verbeteren met eenvoudigere monitoring en foutopsporing. Momenteel in private preview.

Nieuwe bedrijven creëren

Met de Data Cloud kunnen klanten 1st en 3rd partydata ontdekken en delen, en samen aan deze data werken. Via de Data Marketplace heeft Snowflake het proces voor het commercialiseren van dataproducten drastisch vereenvoudigd door gebruikers in staat te stellen dataleveranciers rechtstreeks in de Marketplace te ontdekken en en een “try before you buy"-optie mogelijk te maken. Gebruikers profiteren van flexibele prijsmodellen op basis van gebruik in de Data Marketplace. Al deze mogelijkheden bevinden zich momenteel in een private preview. Nieuwe groei in de Data Cloud omvat:

Een krachtig en groeiend netwerk:
 • 32% kwartaal-op-kwartaal toename in data listings beschikbaar op de Marketplace, aangeboden door meer dan 200 dataleveranciers[1].
 • Meer dan 100% toename jaar-op-jaar in stabiele edge-verbindingen[2] - de doorlopende relaties tussen dataleveranciers en dataconsumenten.
Significante klant- en partnersuccessen:
 • 84.51°, een retail-datawetenschap, insights en mediabedrijf, gebruikt het Snowflake platform en en veilige datadeling om data van meer dan 60 miljoen huishoudens te combineren en analyseren in hun Collaborative Cloud.
 • FactSet zag een toename van 88% jaar-op-jaar[3] in het totaal aantal klanten total number of clients dankzij de financial services-data in de Snowflake Data Cloud.
 • ZoomInfo, realiseerde $1 miljoen aan ACV-groei voor hun bedrijf na slechts 6 weken op de Snowflake Data Marketplatce.
“Als wereldwijd bedrijf met meer dan 10.000 werknemers in 11 centra, hadden we een manier nodig om al onze data uit verschillende regio's, business units en externe bronnen samen te brengen," zegt Matthias Egelhaaf, Head of Digital Solutions bij Siemens Global Business Diensten (GBS). “Snowflake is de infrastructuur die ons in staat stelt om al onze data samen te brengen voor zowel wereldwijde bedrijfsactiviteiten als functionele gebruikerscases, van data lake tot data mesh-architectuurpatronen. Met Snowflake hebben we een flexibel platform dat evolueert naarmate onze zakelijke behoeften veranderen. Snowflake Data Cloud is een belangrijk onderdeel van onze datastrategie.”

"Van het wereldwijd opereren tot het elimineren van silo's, tot sneller bouwen en het creëren van nieuwe bedrijven door middel van data: er zijn vrijwel geen grenzen aan wat mogelijk is in de Data Cloud," zegt Christian Kleinerman, SVP Product bij Snowflake. "Deze nieuwste innovaties zijn gebouwd om onze klanten te helpen de stand van zaken op het gebied van technologie voort te zetten en opnieuw te definiëren wat mogelijk is in termen van bedrijfsresultaten."

 1. Over 3 maanden, eindigend op 31 juli 2021;
 2. Over 12 maanden, eindigend op 31 juli 2021;
 3. Over de periode van een jaar, eindigend op 31 augustus 2021. 

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Snowflake
De missie van Snowflake is om elke organisatie datagestuurd te laten zijn. Ons cloud dataplatform maakt dat mogelijk door onmiddellijke elasticiteit, veilige gegevensuitwisseling en prijs per seconde te leveren, over meerdere clouds. Snowflake combineert de kracht van datawarehousing, de flexibiliteit van big data-platforms en de elasticiteit van de cloud tegen een fractie van de kosten van traditionele oplossingen.
Meer over Snowflake
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.