G DATA CyberDefense kondigt phishing-simulatie module aan

Om organisaties te wapenen tegen menselijke fouten

| G DATA | 2 min | 17 november 2021 13:36
G DATA, de innovatieve pionier op het gebied van IT-beveiliging, kondigt vandaag aan dat het haar Security Awareness Training heeft uitgebreid met een phishing-simulatie module. Dankzij de uitbreiding kunnen organisaties hun medewerkers confronteren met het gevaar van phishing e-mails en tegelijkertijd controleren hoe sterk hun beveiliging is.

De phishing-simulatie module is een ideale aanvulling op de G DATA Cyber Awareness Training. Om cyberbewustzijn te creeëren is het belangrijk dat medewerkers worden geconfronteerd met de risico’s. Dankzij de simulatie zullen medewerkers eerder de voordelen van gedragsverandering inzien. Denk hierbij aan een veiligere en productievere werkomgeving en de verminderde kans op diefstal van persoonlijke informatie.

De phishing-simulatie is eenvoudig op te zetten en er is een ruime selectie aan phishing-templates die geschikt zijn voor verschillende kennisniveaus. Gedurende de simulatie ontvangen medewerkers als test één of meerdere e-mails waarin kwaadaardige links zijn opgenomen. Zodra een medewerker op een ‘kwaadaardige’ link klikt, krijgen ze via de landingspagina direct gerichte feedback over de signalen waaraan je phishing kunt herkennen. Op deze manier herkennen medewerkers de belangrijkste kenmerken van phishing en zullen ze minder snel de fout ingaan. Daarnaast ontvangen beheerders een uitgebreide rapportage, die ze kunnen gebruiken om het algehele cyberbewustzijn van de organisatie te meten. De rapportage bevat een specifieke risicobeoordeling en een gedetailleerde evaluatie van de geopende mails. Denk hierbij aan het percentage aangeklikte links, de gegevens die zijn doorgegeven en welke bijlagen zijn geopend. Hierdoor krijgen organisaties een goed inzicht wie extra trainingen kan gebruiken.

Eddy Willems, security evangelist bij G DATA CyberDefense: "De phishing-simulatie is een perfecte tool om mensen te confronteren met ‘verkeerd gedrag’. Daarnaast is het een ideale nulmeting voor organisaties om het bewustzijnsniveau te meten van medewerkers. Nadat het besef van noodzaak is bijgebracht, is het tijd om medewerkers structureel te trainen. De kracht van herhaling is hierbij cruciaal. Door steeds opnieuw aandacht te besteden aan het gewenste gedrag blijft het onderwerp top-of-mind en wordt er toegewerkt naar een positieve beveiligingscultuur.”

De phishing-simulatie module is zowel los als in abonnementsvorm verkrijgbaar via partners en de website van G DATA CyberDefense.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over G DATA
IT-beveiliging is in Duitsland uitgevonden: G DATA CyberDefense AG wordt gezien als de uitvinder van antivirus. Meer dan 30 jaar geleden ontwikkelde het bedrijf, dat in 1985 in Bochum werd opgericht, het eerste programma dat de strijd aanbond met computervirussen. Tegenwoordig is G DATA één van ’s werelds leidende leveranciers van IT-beveiligingsoplossingen. Het productportfolio bevat beveiligingsoplossingen voor consumenten, kleine zelfstandigen, het MKB en grote ondernemingen.
Meer over G DATA
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.