PETRONAS Lubricants International lanceert geavanceerde vloeistoffen voor elektrische voertuigen

De zoektocht naar de nieuwste technologieën en trends op het gebied van e-mobility

| PETRONAS Lubricants Int. | 3 min | 17 november 2021 15:28
Afbeelding: PETRONAS iona Next Gen | Copyright: PETRONAS Lubricants Int.
PETRONAS Lubricants International (PLI) lanceert de volgende generatie van PETRONAS iona Electric Vehicle (EV) Fluids-oplossingen. De nieuwe line-up werd gepresenteerd in het Global Research & Technology Centre in Turijn. Het begeleidende thema – Accelerating Efficiency, Revolutionizing E-mobility – onderstreept de zoektocht naar de nieuwste technologieën en trends op het gebied van e-mobility.

Volgens de recente Global EV Outlook 2021 werd de wereldmarkt voor alle soorten auto's aanzienlijk beïnvloed door de economische gevolgen van de COVID-19-pandemie. In Nederland is het aantal elektrische auto’s in vijf jaar tijd zelfs meer dan verdubbeld volgens cijfers van Nederland Elektrisch.
“E-mobility breidt zich in een snel tempo verder uit. Met deze snelle groei zijn innovatieve oplossingen essentieel om de overgang naar elektrische voertuigen voor een duurzamere toekomst te versnellen”, zegt Giuseppe D'Arrigo, algemeen directeur en Group Chief Executive Officer van PLI.

Volledige optimalisatie

PETRONAS iona, voor het eerst gelanceerd in 2019, heeft als doel om een koolstofvrije toekomst te realiseren door de energie-efficiëntie, veiligheid en prestaties van elektrische voertuigen te optimaliseren met geavanceerde EV-vloeistofoplossingen. De tweede generatie van PETRONAS iona is ontworpen om te voldoen aan de vele vereisten in de elektrische aandrijfeenheid en E-assen. Denk hierbij aan wrijvings- en slijtagecontrole en thermisch beheer om de prestaties, energie-efficiëntie en betrouwbaarheid van krachtige elektrische voertuigen te maximaliseren.

De lancering sluit aan bij PLI's toewijding voor duurzaamheid, die in 2018 werd aangekondigd, waarbij 75 procent van zijn investeringen in onderzoek en technologie zijn gericht op het verminderen van de uitstoot. Dit ter ondersteuning van het overkoepelende doel om tegen 2050 geen CO2 meer uit te stoten.

Innovatie in e-vloeistoffen

Original Equipment Manufacturers (OEM's), Tier 1-leveranciers en ontwikkelaars hebben deskundige partners nodig om snel opkomende technologieën te implementeren en de concurrentie een stap voor te blijven. Dat versnelt de verdere acceptatie van veilige, energiezuinige en krachtige elektrische voertuigen.

Na de lancering bracht PLI toonaangevende experts samen voor hun tweede webinar – PETRONAS EV Fluids Webinar 2021 – om de efficiëntie te versnellen en de collectieve inspanningen voor een duurzame toekomst te verzekeren. Het webinar is een spin-off van het eerste PETRONAS EV Fluids Symposium PLI, dat in 2019 werd gehouden, met als doel het momentum en de discussie rond EV-vloeistoffen in de vooruitgang van de EV-industrie voort te zetten.

Het webinar behandelde onderwerpen variërend van innovaties op het gebied van batterij-elektrische voertuigen tot ontwikkelingen in vloeistoftechnologie van e-transmissiesystemen door experts binnen PLI en woordvoerders uit de industrie.

PLI werkt sinds 2018 samen met een baanbrekende groep partners – waaronder Imperial College London, FEV Group, IAV en additievenbedrijven – om samen veilige, hoogwaardige en betrouwbare vloeistoffen te ontwikkelen, specifiek voor elektrische aandrijflijnen. Het portfolio van op maat gemaakte EV-vloeistoffen voor klanttoepassingen is gebaseerd op deze samenwerkingsbenadering.

In een reactie op het webinar zei Giuseppe D'Arrigo: "De presentaties tijdens het webinar laten enkele van de vorderingen van co-engineered projecten tussen onze industrie en academische partners zien. Alle sessies worden gedreven door één gemeenschappelijk doel: duurzaamheid. Het webinar is een bewijs dat we weer een stap voorwaarts hebben gezet en een nieuwe etappe zijn ingegaan op onze reis naar het bevorderen van e-mobiliteit voor een groenere en duurzame toekomst.”

“Met de stijging van de verkoop van elektrische voertuigen, en het creëren van marktkansen in dit segment, streven we ernaar om samen met onze gewaardeerde partners en collega-industrieleiders te blijven werken aan het promoten van e-mobiliteit via onze gedifferentieerde Fluid Technology Solutions™. PLI zet zich in om onze smeermiddeltechnologie toe te passen op EV-vloeistoffen en om klanten te helpen bij de adoptie van EV", besluit D'Arrigo.

In het afgelopen decennium is de noodzaak om prioriteit te geven aan duurzaamheid duidelijker geworden, vooral tijdens het uitbreken van de pandemie. Als zodanig is de overstap naar e-mobiliteit een noodzakelijke en welkome stap voor bedrijven en sectoren overal ter wereld. De ontwikkeling van de volgende generatie EV-vloeistoffen is een bewijs van PLI's streven naar een revolutie in e-mobiliteit voor een groenere en duurzamere toekomst.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.