Sectigo introduceert CA-neutraal Certificate Lifecycle Management

Nieuwe productinnovaties stellen bedrijven in staat om publieke en private certificaten van Sectigo en andere certificaatautoriteiten te beheren op basis van één platform

| Sectigo | 3 min | 17 november 2021 15:43
Copyright: Sectigo
Sectigo®, wereldwijd leverancier van digitale certificaten en geautomatiseerd Certificate Lifecycle Management (CLM), introduceert vandaag nieuwe functionaliteiten binnen Sectigo Certificate Manager (SCM). Daarmee groeit SCM uit tot een universeel platform waarmee ook publieke en private certificaten van andere certificaatautoriteiten (CA’s) kunnen worden beheerd. Bedrijven kunnen op die manier een moderne aanpak hanteren voor de beveiliging en het flexibel beheren van digitale identiteiten op elke gewenste schaal. Ze profiteren daarnaast van ondersteuning voor nieuwe toepassingen.

De nieuwe functionaliteit van Sectigo biedt klanten een simpel traject om verouderde, lokale oplossingen in te ruilen voor een modern cloudplatform dat is ontwikkeld met het oog op de beveiliging en het beheer van het snelgroeiende aantal digitale identiteiten dat binnen ondernemingen wordt gebruikt. Organisaties kunnen hun door Sectigo of andere CA’s verstrekte digitale identiteiten nu beheren via een centraal portaal.

"Digitale identiteiten zijn alomtegenwoordig aanwezig in de moderne wereld. Elke gebruiker en elk verbonden apparaat heeft er een of meer. En voor het functioneren van elke onderneming is verificatie op basis van digitale certificaten nodig. Deze certificaten vormen de levenslijn voor digitaal vertrouwen", zegt Bill Holtz, de CEO van Sectigo. "Moderne digital first-ondernemingen vragen om een moderne aanpak van het beheer van het explosief groeiende aantal certificaten, welke CA ze ook heeft verstrekt. Deze aanpak moet aansluiten op de huidige complexe zero trust IT-omgevingen. En dat is precies wat we hiermee bieden."

Sectigo voegt mogelijkheden voor het beheer van MSCA-certificaten toe

De op brede schaal gebruikte Microsoft Certificate Authority (MSCA) is de eerste grote externe CA waarvoor Sectigo ondersteuning toevoegt aan zijn geavanceerde CLM-platform. Volgens de planning zullen er in het begin van 2022 nog veel meer CA’s worden toegevoegd, met inbegrip van verstrekkers van publiek vertrouwde certificaten. De binnenkort te verschijnen versie van SCM maakt het mogelijk om elk privaat certificaat van Microsoft en de publieke en private certificaten van Sectigo aan te vragen, te gebruiken en te beheren via het cloudportal van SCM.

Nieuwe innovaties op komst

Sectigo voegt daarnaast nog veel meer innovatieve functies aan SCM toe. Deze bieden ondersteuning voor nieuwe en opkomende zakelijke toepassingen, zoals:
  • Wachtwoordloze authenticatie — De oplossing van Sectigo maakt gebruik van certificaten als alternatieve oplossing voor traditionele op wachtwoorden gebaseerde authenticatie. Dit draagt bij aan een veiliger en sneller aanmeldingsproces voor werknemers en apparaten die op afstand toegang zoeken en verkleint de kans op cyberaanvallen die gebruikmaken van gestolen wachtwoorden.
  • Robotic Process Automation (RPA) — Verbeterde orkestratie van digitale identiteiten stelt bots in staat om op veilige wijze verbindingen te maken en te communiceren.
  • Geavanceerde automatisering — Bedrijven moeten certificaten aan het einde van hun levensduur voortdurend verlengen. Nieuwe automatiseringsmogelijkheden zorgen voor de automatische levering, installatie en verlenging van certificaten voor alle toepassingen voor mensen en machines.
  • Identiteitscontrole op afstand — Authenticatie op afstand stelt werknemers, klanten, partners en leveranciers in staat om op veilige wijze documenten te ondertekenen vanaf elke locatie en elk apparaat.
"De nieuwe versie van Sectigo bouwt voort op onze krachtige leiderschapspositie in oplossingen die digitaal vertrouwen waarborgen", zegt Holtz. "We hebben jarenlange ervaring als certificaatautoriteit. Met onze nieuwe CA-neutrale oplossing veranderen we de regels van het spel en bieden we onze snelgroeiende klantenkring extra meerwaarde. Deze versie legt de basis voor verdere groei en de introductie van nog meer veelbelovende innovaties."

SCM is een vooraanstaand CA-neutraal cloudplatform voor Certificate Lifecycle Management. Het is speciaal ontwikkeld voor het verstrekken van digitale certificaten en het beheer van de levenscyclus daarvan. Dit maakt het mogelijk om alle identiteiten van mensen en machines binnen organisaties te beveiligen. Met de nieuwe mogelijkheden voor het beheer van certificaten van externe CA’s kunnen bedrijven hun investeringen in andere CA’s blijven gebruiken en de levenscycli daarvan beheren via een centraal portaal. SCM biedt geavanceerde automatiseringsmogelijkheden en integraties met technologie van toonaangevende leveranciers en past daarmee binnen elke IT-omgeving.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Sectigo
Sectigo is een toonaangevende leverancier van digitale identiteitsoplossingen, waaronder SSL / TLS-certificaten, DevOps, IoT en PKI-beheer (Public Key Infrastructure) op ondernemingsniveau, evenals meerlaagse webbeveiliging. Als 's werelds grootste commerciële certificeringsinstantie met vele0 klanten en vele jarenar ervaring in online vertrouwen, werkt Sectigo samen met organisaties van elke omvang om geautomatiseerde publieke en private PKI-oplossingen te leveren voor het beveiligen van webservers, gebruikerstoegang, verbonden apparaten en applicaties . Erkend voor zijn bekroonde innovatie en de beste wereldwijde klantenondersteuning, heeft Sectigo de bewezen prestaties die nodig zijn om het digitale landschap van vandaag en morgen veilig te stellen.
Meer over Sectigo
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.