Nieuwe ‘AI Cloud for Industries’ van DataRobot helpt organisaties in verschillende sectoren slimmer te werken

AI Cloud-platform uitgebreid met specifieke functies en expertise om sectoren te ondersteunen in behoefte aan groei, schaalbaarheid en risico management

| DataRobot | 4 min | 18 november 2021 9:13
Copyright: DataRobot
DataRobot kondigt DataRobot AI Cloud for Industries aan. Deze uitgebreide oplossing brengt AI-functies, best practices en integraties voor specifieke sectoren samen in één omgeving. Voortbouwend op DataRobot AI Cloud, is voor AI Cloud for Industries gebruikgemaakt van de diepgaande expertise van DataRobot. Ook is samengewerkt met de grootste en meest succesvolle organisaties in de maakindustrie, gezondheidszorg, retail en de bancaire sector. Zij kunnen nu de kracht van AI gebruiken om hun activiteiten te transformeren, sneller te groeien en risico's te beheren bij het leveren van diensten aan hun teams en klanten.

"DataRobot AI Cloud for Industries biedt verschillende sectoren een compleet platform dat helpt te voldoen aan branchespecifieke AI-behoeften. Van zorginstellingen die werken aan het verbeteren van klinische resultaten tot retailers die de winkelervaring opnieuw willen vormgeven", zegt Ritu Jyoti, Group Vice President, Worldwide Artificial Intelligence (AI) and Automation Research bij IDC. "Deze uitgebreide functies in combinatie met ‘solution accelerators’, ‘decision intelligence frameworks’ en trainingsprogramma's geeft DataRobot een sterke positie als oplossing voor specifieke sectoren.”

DataRobot heeft meer dan een miljoen projecten opgeleverd bij organisaties zoals Stanley Black & Decker en AB Inbev, waarmee er veel best practices beschikbaar zijn voor het toepassen van AI om onder andere patiëntenzorg, supply chain management, fraudedetectie en -preventie te verbeteren. DataRobot AI Cloud for Industries breidt deze expertise uit om de impact van AI voor banken, retailers, maakbedrijven en gezondheidszorgorganisaties te versnellen. De oplossing wordt in 2022 verder uitgebreid naar organisaties die actief zijn op het gebied van energie, life sciences, verzekeringen, overheid, telecommunicatie en media.

DataRobot biedt waarde voor organisaties in alle sectoren met:
  • Meer dan 100 best practices voor het leveren van AI met maximale zakelijke impact.
  • Tientallen ‘solution accelerators’, integraties met andere partijen en notebooks met industriële use-cases, waardoor het proces van AI-concept naar productie wordt versneld.
  • De mogelijkheid om no-code apps te bouwen gekoppeld aan Decision Intelligence-workflows die zijn afgestemd op branchespecifieke resultaten. Hiermee wordt de kloof tussen data science en zakelijke eindgebruikers kleiner.
  • Externe integraties voor datapartners en technologische oplossingen, waardoor AI wordt uitgebreid naar betrouwbare systemen en diensten.
  • Flexibiliteit om DataRobot AI Cloud te implementeren in elke cloud, on-premise en aan de rand van het netwerk om te voldoen aan branchespecifieke eisen voor beveiliging, data governance en locatie.
  • AI Trust-technologie gecombineerd met belangrijke certificeringen voor privacy- en security, waaronder ISO 27001, SOC2 Type II, AVG en CCPA.
  • Geavanceerde MLOps-functies geïntegreerd met processen en tools voor beveiliging en governance, waardoor goede ondersteuning voor sterk gereguleerde branches is gegarandeerd.
  • Uitgebreide onderwijsdiensten via DataRobot University, voor het opbouwen van kennis om AI toe te passen en de grootste impact voor specifieke sectoren te realiseren.

Verder kondigt DataRobot ook nieuwe en uitgebreide samenwerkingen aan met dataproviders, technologiepartners, system integrators en cloud-platformen.

AI Cloud for Manufacturing

DataRobot werkt samen met 40 procent van de top maakbedrijven wereldwijd om data en inzichten te benutten om flexibeler en veerkrachtiger te worden. DataRobot AI Cloud for Manufacturing biedt nog meer expertise om de supply chain, voorraadprognoses, preventief onderhoud en kwaliteitsbewaking te verbeteren. Specifieke ‘solution accelerators’ zoals versnellers die proactief defecten aan onderdelen identificeren en voorspellen, zijn van cruciaal belang om een continue, ononderbroken operatie te garanderen.

"We hadden een tool nodig die ons kon helpen snel in te spelen op een snel veranderende wereld", zegt Aleksandar Lazarevic, VP Advanced Analytics & Data Engineering bij Stanley Black & Decker. "Sinds de implementatie van DataRobot AI Cloud for Manufacturing, gebruiken we tijdreeksprognoses om de vraag van onze klanten beter te voorspellen en corrigerende maatregelen te nemen bij logistieke verstoringen."

AI Cloud for Banking

DataRobot breidt zijn dienstverlening voor de bancaire sector uit om gericht actie te ondernemen op de veranderende en complexe uitdagingen in de branche. Organisaties kunnen AI Cloud for Banking gebruiken om zich te focussen op belangrijke kansen zoals fraudedetectie en -preventie, marketing, acquisitie, klanttevredenheid en -retentie en credit risk management.

DataRobot biedt ook oplossingen om de acceptatie en afwijzing van credit card transacties te optimaliseren bij het detecteren van fraude, waardoor klanten proactiever kwaadwillenden kunnen identificeren en consumenten worden beschermd.

AI Cloud for Healthcare

Zorgorganisaties hebben tijdens een zeer complexe pandemie te maken met een ongekende vraag naar dienstverlening voor patiënten. DataRobot AI Cloud for Healthcare helpt hierbij door de patiëntenzorg te optimaliseren, prioriteit te geven aan de behandeling van de meest kritieke gevallen en prognoses te maken van personeels- en operationele behoeften, terwijl het claimbeheer wordt geoptimaliseerd. De oplossing versnelt ook het onderzoek naar doorbraken die ziekten en aandoeningen op wereldwijd niveau behandelen en voorkomen.

AI Cloud for Retail

DataRobot AI Cloud for Retail bouwt voort op reeds aanwezige expertise door samen te werken met 40 procent van leidende retailers wereldwijd om meer gepersonaliseerde klantervaringen te creëren, nauwkeurigere supply chain- en voorraadprognoses te garanderen en tegelijkertijd de kosten van retailactiviteiten te optimaliseren.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over DataRobot
DataRobot is een leider op het gebied van zakelijke AI en levert vertrouwde AI-technologie en ROI-ondersteuningsservices aan internationale ondernemingen en individuele gebruikers.
Meer over DataRobot
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.