Mobilexpense, leverancier declaratiesoftware, investeert in innovatie voor Europese groei

Leverancier van onkostenbeheer-software breidt mogelijkheden uit om marktleiderschap te vergroten

| Mobilexpense | 3 min | 18 november 2021 14:03
Afbeelding: Het Mobilexpense team | Copyright: Mobilexpense
Mobilexpense, Europees marktleider in software voor expense management, heeft aangekondigd de komende drie jaar fors te investeren in de schaalbaarheid en nieuwe innovaties van producten. Op die manier wil het bedrijf het marktleiderschap dat de afgelopen 20 jaar werd opgebouwd consolideren, en groeien als Europese speler. Mede dankzij de overname van de Nederlandse ontwikkelaar Declaree in 2019 levert Mobilexpense flexibele oplossingen met waar nodig maatwerk. Tegelijkertijd zijn de oplossingen van Mobilexpense voldoende gestandaardiseerd waardoor deze op internationaal niveau schaalbaar zijn.

Mobilexpense ontwikkelt software die bedrijven helpt de onkostenstroom van medewerkers te automatiseren en efficiënt te verwerken. Naast de bovengenoemde overname van Declaree was ook de investering van technologie-investeerder Fortino Capital een belangrijke stap in de ontwikkeling van Mobilexpense.

“Na twintig jaar is voor Mobilexpense de tijd gekomen om niet meer onder de radar te vliegen, maar om hun kracht als marktleider en toonaangevend softwareontwikkelaar volledig uit te dragen. Nu de economie aantrekt na de coronacrisis is de tijd rijp om hun verjaardag te vieren met een gloednieuwe brand en website om die ambitie kracht bij te zetten”, zegt Duco Sickinghe, Managing Partner bij Fortino. “De software van Mobilexpense wordt al wereldwijd gebruikt, maar voor hun verdere groei focussen ze zich vooral op bedrijven met hoofdkantoren in Nederland, België, Duitsland en Zweden. Als Nederlander ben ik er dus blij om dat Nederland als belangrijke groeimarkt is aangemerkt.”

Mobilexpense werkt de komende maanden aan de schaalbaarheid en innovatie van zijn product om hun marktleiderschap te consolideren en te versterken. Concreet gaat Mobilexpense aan de slag met de verdere optimalisatie van automatisering zodat bonnetjes en facturen in de app automatisch gescand en verwerkt worden én wordt er geautomatiseerde controle ontwikkeld die fraude of onbewust gemaakte fouten uitfiltert. Ook wordt gewerkt aan de optie om meer gedetailleerde rapporten te creëren zodat financiële afdelingen beter zicht krijgen op uitgaven, kosten kunnen terugdringen en beter kunnen plannen.

“Dankzij de implementatie van AI kan onze app automatisch berekenen wanneer een uitgave van een werknemer over budget is en wordt ook onmiddellijk gecheckt of een bedrag überhaupt als kostenpost opgevoerd mag worden”, licht CEO Tine Vandenbreeden van Mobilexpense toe.

“Dat heeft voordelen voor de eindgebruiker en het Finance team. Dankzij de real time-verwerking van een grote hoeveelheid data kunnen we met AI uitgavenstromen in kaart brengen. We maken het op deze manier makkelijker dan ooit voor werknemers om hun onkosten te verwerken, en geven bedrijven veel beter zicht op de uitgaven van hun mensen. Dankzij deze automatisering kunnen finance teams zich focussen op specifieke onkosten die hun aandacht nodig hebben en minimaliseren we repetitieve taken. Ook willen we het personeelsbestand uitbreiden, we zoeken momenteel 20 nieuwe collega’s.”

Samenwerking met Amazon for Business

Sinds de uitbraak van de coronacrisis is de onkostensector sterk veranderd. Klassieke onkosten zoals hotelovernachtingen of lunchafspraken lagen maandenlang stil door de lockdowns. Hoewel de klassieke onkosten wellicht voor langere tijd zullen afnemen, zullen bedrijven nog steeds onkosten maken die werknemers moeten declareren. Zo zullen er bijvoorbeeld onkosten gemaakt worden om te investeren in de persoonlijke ontwikkeling of groei van medewerkers. Mobilexpense ging daarom onder meer een samenwerking aan met Amazon for Business, maar ook met partners in verschillende andere sectoren: Travelperk (reismanagement), Personio (HR) en Bunq (bankieren).

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Mobilexpense
Mobilexpense is een toonaangevende SaaS-leverancier van wereldwijde oplossingen voor onkostenbeheer. De flexibele oplossingen van de het bedrijf vereenvoudigen een complexe en vaak tijdrovende taak voor medewerkers, HR-professionals en finance teams over de hele wereld. Via zijn producten richt Mobilexpense zich op een breed scala aan bedrijven in Europa. Multinationals die lokale compliance vereisen, vertrouwen op Mobilexpense. De gecombineerde oplossingen van Mobilexpense ondersteunen klanten, van klein tot groot en in vele sectoren.
Meer over Mobilexpense
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.