Online spreken met de huisarts via Spreekuur.nl nu ook mogelijk in Breda

Online spreken met de huisarts met de online dienst Spreekuur.nl is door een samenwerking met Thuisdok.nl ook mogelijk in Breda

| Spreekuur | 2 min | 18 november 2021 14:51
Copyright: Spreekuur
Spreekuur.nl werd vorig jaar maart voor het eerst in gebruik genomen door huisartsenpost Eemland (Amersfoort en Barneveld), een maand later gevolgd door Huisartsenpost Rijnmond. Hierna volgden de regio’s Drenthe en Zeeland. In Breda maakt de eerste digital first huisartsenpraktijk in Brabant, Thuisdok.nl, nu ook gebruik van Spreekuur.nl.

Thuisdok.nl, een initiatief van de Bredase huisartsen Nawzad Baban en Joep Kamphoven, wil afrekenen met het huisartsentekort en gemak bieden aan de patiënt. Daarvoor biedt de digitale praktijk volledige huisartsgeneeskundige zorg op een slimme manier. Wat snel en online kan, regelt Thuisdok.nl verantwoord digitaal, samen met de patiënt. Zo loopt het consult zoveel mogelijk digitaal via Speekuur.nl. Via Spreekuur.nl, een initiatief van Topicus en DigiDok, krijgen patiënten locatie-onafhankelijke en persoonlijke zorg voor vragen over bijvoorbeeld wonden, oogklachten, koorts en huidinfecties. Patiënten bereiden het digitale consult zelf voor door gevalideerde triage en anamnese vragen te doorlopen en door een foto of video toe te voegen.

Huisartsen en triagisten krijgen deze informatie vervolgens overzichtelijk aangeboden via een digitaal systeem en kunnen vlot het consult afhandelen via een chat, maar desgewenst ook videobellen. Ook komt er automatisch een samenvatting in het elektronisch patiëntendossier. Als er sprake is van zeer urgente spoed, dan krijgt een patiënt het advies om naar een spoedlijn te bellen. Deze efficiënte manier van werken voorkomt ook dat huisartsenposten- en praktijken worden overspoeld door telefoontjes van patiënten.

Gemak en tijdswinst

Voor de patiënten staan gemak en de tijdswinst voorop, ze ontvangen zorg op de plek en het moment dat het hen uitkomt, aldus initiatiefnemer van Thuisdok.nl, Nawzad Baban: “Door de samenwerking met Spreekuur.nl kunnen we de huisartsenzorg opnieuw inrichten. Wij geloven dat je 70 tot 75 procent van alle consulten digitaal kunt afhandelen. En dan kun je meer tijd stoppen in de mensen die dat nodig hebben. Digitaal wordt normaal, kijk maar naar het online bankieren wat we nu massaal doen.”

Rosa Scherjon, mede-initiatiefnemer van Spreekuur.nl: “Digitale zorg op afstand is vanwege corona niet alleen veiliger, maar geeft ook efficiëntie in de zorg, voor zowel patiënt als huisarts. We zijn blij dat door de samenwerking met Thuisdok.nl hier nu nog meer patiënten en huisartsen van kunnen profiteren.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Spreekuur
Wij willen dat jij op elk moment van de dag gemakkelijk en veilig online toegang hebt tot zorgadvies en dat de huisarts jou goed voorbereid en sneller persoonlijk kan helpen. Dit kan als jij zelf het online contact met de huisarts voorbereidt. Je doet dit door via Spreekuur een foto te delen en door alvast wat vragen te beantwoorden. Een goede balans dus tussen digitaal en persoonlijk, die ook nog eens helpt om de zorg in Nederland betaalbaar te houden.

Spreekuur is gemaakt door Topicus in samenwerking met DigiDok. Topicus is een nuchter softwarebedrijf in Deventer. Wij worden er blij van als onze software het leven van onze gebruikers net wat beter maakt. Hiervoor richten we processen op een andere manier in, zonder het belang van persoonlijke contact uit het oog te verliezen. Voor Spreekuur werken wij samen met DigiDok dat zorgt voor een goede medisch inhoudelijke basis van de Spreekuursoftware. DigiDok zorgt ervoor dat de vragen die jij via Spreekuur over jouw klacht beantwoordt, zijn gebaseerd op de landelijke richtlijnen van huisartsen. Ook laat Digidok de vragen toetsen en goedkeuren door de Universiteit Utrecht.
Meer over Spreekuur
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.