Pantar selecteert PQR voor inrichting en beheer van ruim 350 ‘digital workspaces’

Intuïtieve werkplekken en intensief adoptieprogramma zorgen voor vliegende start bij werknemers

| PQR | 2 min | 27 februari 2020 12:00
Copyright: PQR
Pantar, het grootste werk-leerbedrijf voor de regio Amsterdam, heeft PQR geselecteerd als partner voor de levering en het beheer van ruim 350 nieuwe, digitale werkplekken. Hierdoor beschikken alle medewerkers straks over een moderne, digital workspace die snel, overal en ook via mobiele devices toegang biedt tot alle applicaties van Pantar. Deze zijn nodig om de meer dan 3.000 medewerkers van de organisatie optimaal te kunnen bedienen. PQR heeft de aanbesteding mede gewonnen door de nauwe samenwerking met adoptiespecialisten die gebruikers voor, tijdens en na de implementatie intensief trainen op het gebruik van de nieuwe omgeving en applicaties.

Pantar biedt werk en begeleiding aan ruim 3.000 inwoners van Amsterdam en Diemen. Dit zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld omdat ze een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking hebben of al langere tijd niet gewerkt hebben. De medewerkers bij de staf en begeleiding van Pantar maken intensief gebruik van een aantal applicaties. Momenteel zijn deze te gebruiken via een zware client-server-omgeving. Omdat steeds meer applicaties op basis van een Software-as-a-Service-model worden aangeboden en de huidige omgeving niet meer de gewenste prestaties levert heeft Pantar gekozen voor een nieuwe aanpak.

Intuïtieve digitale werkplek

De nieuwe, digitale werkplekken bij Pantar worden vanuit het Pantar-datacenter uitgerold naar alle endpoints waarop de medewerkers werken: desktops, laptops en mobiele telefoons. PQR zet hiervoor een intuïtieve, single sign-on-omgeving in, die voorziet in een overzichtelijk dashboard met alle applicaties die werknemers nodig hebben. Het is een mix van SaaS-applicaties zoals Microsoft Office 365, Microsoft Teams en, afhankelijk van de functie, ook financiële applicaties zoals Exact.

PQR SpaceHub

Applicaties die niet als dienst worden afgenomen, draaien binnen het SpaceHub-concept van PQR, een framework van IT-diensten waarbij de gebruiker zelf kan kiezen waar applicaties en data moeten landen. Zij hebben daarbij de keuze uit de public cloud van Microsoft Azure, een private cloud-omgeving die draait bij Uniserver of het eigen datacenter.

“We vinden het geweldig dat Pantar heeft gekozen voor PQR en in het bijzonder op basis van de mooie samenwerking met de ervaren adoptiespecialisten die wij hiervoor zijn aangegaan. Zo kunnen we Pantar garanderen dat ze moderne en futureproof werkplekken krijgen, een solide netwerk en de keuze waar ze hun applicaties en data willen draaien. Deze aanpak biedt zowel Pantar als de gebruikers binnen de organisatie de rust en wetenschap dat ze intensief getraind worden om hun werk goed te kunnen doen in de nieuwe omgeving”, zegt Erik Wiechers, CEO van PQR.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over PQR
Als cloud integrator adviseert, levert én beheert PQR hybride cloud-omgevingen voor een groot aantal klanten in heel Nederland. Dankzij jarenlange kennis op het gebied van veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van data, applicaties en werkplekken, inclusief bijbehorende managed services, transformeert PQR infrastructuren tot stabiele en dynamische werkomgevingen. PQR heeft diepgaande kennis van de verticale markten educatie, overheid, profit en zorg.

Bij PQR draaien diensten niet om IT, maar om oplossingen en de mensen die we daarmee helpen. Rust is wat wij maken en daarin willen wij de beste zijn in Nederland, zodat onze klanten kunnen werken en groeien. De IT-professionals van PQR streven op elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service voor hun klanten én hun eindgebruikers.
Meer over PQR
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.