OutSystems biedt ondervertegenwoordigde groepen in de IT-wereld betere kansen door onderwijs

De softwareontwikkelaar gaat samenwerken met drie partners om tech onderwijs aan te bieden en daarmee gelijke kansen te creëren

| OutSystems | 4 min | 18 november 2021 15:11
Copyright: OutSystems
OutSystems, ontwikkelaar van het meest gebruikte low-code platform ter wereld, start met nieuwe samenwerkingen en programma’s die de langdurige inzet van onderwijs en het opbouwen van een diverse generatie ontwikkelaars versnellen.

Uitbreiding Developer Education Program van OutSystems

Nu de softwarebehoeften voor bedrijven in alle sectoren toenemen en er een toenemend tekort aan ontwikkelaars is, breidt OutSystems haar Developer Education Program uit om de vaardigheidskloof in ontwikkeling en technologie te dichten. Tot op heden heeft OutSystems softwarelicenties gedoneerd ter waarde van meer dan tien miljoen dollar. Dit door samen te werken met meer dan 2.300 universiteiten in veertig landen, meer dan 58.000 studenten op te leiden die bijna 68.000 online cursussen hebben gevolgd. Dit resulteerde in de creatie van meer dan 9.000 persoonlijke omgevingen en bijna 6.500 gebouwde apps. Daarnaast heeft OutSystems een snelgroeiende wereldwijde community van meer dan 500.000 ontwikkelaars opgebouwd om voortdurende samenwerking en mentorschap te bevorderen.

Inclusieve ontwikkelaarsgemeenschap

"De kern van onze missie is dat we elke organisatie in staat willen stellen om te innoveren met software. Daarom focussen wij ons op het uitbreiden van het ontwikkelaarsecosysteem en het creëren van educatieve mogelijkheden over de hele wereld", zegt Paulo Rosado, CEO en oprichter van OutSystems. “We versnellen onze op onderwijs gerichte initiatieven. Hierdoor kunnen we helpen het industriebrede tekort aan ontwikkelaars op te vangen en tegelijkertijd extra aandacht geven aan traditioneel ondervertegenwoordigde gemeenschappen. De wereld zal een betere en meer rechtvaardige plek zijn als diversiteit en ontwikkeling samengaan. We hebben allemaal werk te doen om een meer diverse, inclusieve en levendige ontwikkelaarsgemeenschap te creëren.”

Kansen voor ondervertegenwoordigde groepen in de IT

Een belangrijk onderdeel van de inspanningen van OutSystems is de focus op gemeenschappen die over het hoofd zijn gezien en ondervertegenwoordigd zijn in softwareontwikkeling en technologie. Dit omvat onder meer vrouwen, etnische minderheden en mensen van de LHBTQI+ gemeenschap. Om te helpen bij het creëren van kansen voor deze groepen is OutSystems samenwerkingen aangegaan met Women Who Code (WWCode), Blacks In Technology en de Australian Computer Society (ACS). Samen met deze organisaties lanceert OutSystems de volgende programma's en sponsoring:

Women Who Code

Women Who Code is een non-profitorganisatie die vrouwen inspireert te kiezen voor een loopbaan in tech. Samen met OutSystems biedt WWCode een beurs aan voor vrouwen die een nieuwe carrière in de tech willen beginnen. Ook biedt WWCode een ondersteunende gemeenschap, mentorschap en carrièremogelijkheden. WWCode heeft al meer dan twee miljoen dollar gedoneerd aan deze beurzen. Het doel is om een wereld te bouwen waarin vrouwen proportioneel worden vertegenwoordigd als technische leiders, leidinggevenden, oprichters, VC's, bestuursleden en software-ingenieurs.

Blacks in Technology

Blacks In Technology is een wereldwijd platform voor de promotie en inclusie van etnische minderheden in de technologie. Door deze samenwerking met OutSystems biedt de Blacks In Technology Foundation nieuwe CompTIA-beurzen aan die unieke kansen bieden aan etnische minderheden die de technologie willen ingaan of hun carrière in de IT willen bevorderen. De CompTIA-beurzen omvatten certificeringen zoals A+ voor infrastructuur en hardware, Security Plus voor cyberbeveiliging, Network + voor netwerken en meer.

De Australian Computer Society

De Australian Computer Society (ACS) is de grootste beroepsorganisatie van Australië die de ICT-sector vertegenwoordigt. Door de samenwerking met OutSystems werkt ACS aan een beurzenprogramma met als doel mensen uit de LHBTQI+ community aan te moedigen meer kansen in de technologiesector te ontdekken en nieuwe vaardigheden op te doen. Dit programma biedt flexibiliteit, waardoor mensen in een veilige en gastvrije omgeving het onderwijs kunnen volgen dat zij het meest interessant vinden. Het programma is ook bedoeld om samenwerking en netwerken met andere technische professionals aan te moedigen. De ACS en OutSystems bieden vanaf februari 2022 zes plaatsen aan in het programma.

Nieuwe ontwikkelingsprogramma’s van OutSystems

Naast deze partnerships start OutSystems nieuwe ontwikkelingsprogramma's:

Het OutSystems Faculty Development Program heeft als doel docenten in staat te stellen hun studenten te helpen bij het verwerven van veelgevraagde beroepsvaardigheden en betere toegang tot vacatures. Het proefprogramma ging van start in India en Brazilië, waar honderd professoren een driedaags online programma onder leiding van een instructeur volgden. Zo leerden zij de meest relevante concepten van applicatieontwikkeling in OutSystems en deden zij basiskennis op om de nieuwe technologie aan hun studenten te introduceren. Nu breidt dit programma zich uit naar andere landen.

Een samenwerking met Code for All creëert een onboarding-programma en een curriculum voor professoren en scholen om het voor universiteiten gemakkelijker te maken om les te geven over OutSystems.

De 14 Days of OutSystems Challenge is een leerprogramma dat het Reactive Web Guided Path volgt. Ontwikkelaars volgen veertien dagen lang korte dagelijkse sessies en hebben wekelijkse check-ins, wat moet leiden tot certificeringen en kansen op een baan. Deelnemers krijgen een dagelijks leerplan om hun voortgang bij te houden en samen met anderen te leren in een gebruikersvriendelijke omgeving.

Het Mentorship Pilot Initiative biedt toegang tot één-op-één mentoring voor twintig STEM-studenten die zich inzetten voor het volgen van het Reactive Web Guided Path. In de toekomst zal dit programma openstaan voor alle jeugdleden van de gemeenschap.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over OutSystems
Wereldwijd vertrouwen duizenden klanten op OutSystems, hét nummer één Low-Code-ontwikkelplatform voor het versnellen van applicatieontwikkeling. Gedreven techneuten hebben ieder aspect van het platform met oog voor detail ontworpen, waardoor bedrijven enterprise-grade apps kunnen bouwen en daarmee hun digitale transformatie kunnen versnellen. OutSystems is de enige oplossing die de kracht van Low-Code applicatieontwikkeling combineert met geavanceerde mobiele functionaliteiten. Daardoor kan het volledige applicatielandschap visueel gemodelleerd en geïntegreerd worden met bestaande systemen.
Meer over OutSystems
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.