Voi uitgeroepen tot Global Startup of the Year 2021 voor toonaangevende micro-mobiliteitactiviteiten

| Voi | 3 min | 18 november 2021 17:35
Copyright: Voi
  • Voi is uitgeroepen tot Global Startup of the Year tijdens de jaarlijkse Global Startup Awards, de grootste onafhankelijke wedstrijd voor startup-ecosystemen
  • Voi kreeg de prijs voor Voi's succes in het aanbieden van innovatieve en duurzame e-steps en e-bikes aan miljoenen mensen door heel Europa
  • De ceremonie vond plaats op 17 november, waarbij COO en mede-oprichter Douglas Stark aanwezig was om de prijs in ontvangst te nemen
Voi Technology - Europa's toonaangevende e-step provider- heeft de Global Startup of the Year award gewonnen bij de Global Startup Awards, de grootste onafhankelijke startup-ecosysteemcompetitie ter wereld.

De Global Startup Awards, die in 2012 werden opgericht en jaarlijks in Kopenhagen worden gehouden, reiken de prijs uit aan de allerbeste technologiebedrijven en de ondernemers die achter het succes zitten. Startups, bedrijven die niet ouder dan vijf jaar mogen zijn, worden genomineerd door het publiek waarna ze door een strenge jury worden beoordeeld.

Voi werd gekozen uit een lijst van 98 wereldwijde finalisten voor de prijs van Global Startup of the Year. Het bedrijf dat op meerdere markten een succesvol product aanbiedt en zo een hele sector helpt te innoveren, wint de prijs. Voorgaande winnaars waren onder meer Pleo, UiPath, Zendesk en Supercell.

Sinds Voi's lancering in 2018, Europa's eerste e-step provider, is de manier waarop mensen zich verplaatsen binnen steden getransformeerd. Er zijn inmiddels meer dan 70 miljoen reizen gemaakt op Voi’s fel gekleurde, korale e-steps en e-bikes in meer dan 70 steden in 11 landen, waaronder Stockholm, Kopenhagen, Berlijn, Liverpool en Bristol. Door mensen aan te zetten om duurzaam, CO²-neutraal transport te gebruiken, helpt Voi steden files, vervuiling en lawaai aanzienlijk te verminderen en creëert het steden om in te leven.

Onlangs kondige Voi aan om in 2030 klimaatpositief te zijn. Voi wil dit bereiken door meer broeikasgassen te elimineren dan Voi's waardeketen uitstoot. Daarnaast helpt Voi door meer dan 1 miljard autoritten te vervangen tegen 2030.

Douglas Stark, COO en mede-oprichter van Voi: "We zijn bijzonder vereerd dat we zijn uitgeroepen tot Global Startup of the Year tijdens de Global Startup Awards. Deze prijs is een blijk van erkenning voor het harde werk van onze getalenteerde medewerkers en benadrukt ook de rol die bedrijven, zoals wij, kunnen spelen bij het aanmoeidgen van de groene transitie in Europese steden. Er is een enorme behoefte aan innovatieve oplossingen voor vervoer over de hele wereld als we ambitieuze klimaatdoelstellingen willen halen en efficiëntere, leefbaardere steden willen creëren. Dit is iets waar we ons bij Voi hard voor maken met onze e-steps en e-bikes."

Kim Balle, oprichter en directeur van de Global Startup Awards: "Voi heeft de prijs gewonnen, omdat ze er met hun elektrische step in zijn geslaagd om in veel landen beter, groener en beter verbonden vervoer te creëren. Met elektrische steps in meer dan 70 Europese steden, is Voi in zeer korte tijd een groot succes geworden, omdat Voi voldoet aan de groeiende vraag naar innovatieve en duurzame vervoerswijzen. Voi is in veel opzichten een grote inspiratiebron voor andere startups en we feliciteren dan ook iedereen bij Voi met de prijs.

Mik Strøyberg, CEO en medeoprichter van Good Monday en jurylid van de Global Startup Awards: "Voi is een koploper op het gebied van klimaatneutrale mobiliteit en steden hiermee helpen hun vervuiling- en geluidoverlast te verminderen. Nu steden allemaal streven naar het verminderen van CO²-uitstoot, is Voi de pionier en creëert het nieuwe nieuwe normen voor vervoer."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Voi
Voi, opgericht in augustus 2018, is een Zweeds multimodaal micro-mobiliteitsbedrijf dat elektrische stepsharing en elektrische fietsen aanbiedt in samenwerking met steden en plaatselijke gemeenten. Wij zijn ervan overtuigd dat e-steps een sleutelrol spelen in de transformatie naar duurzamere mobiliteitsvormen. Door onze innovatieve technologie, dooropen en transparant het dialoog aan te gaan met steden en overheden en door onze producten aan te passen aan lokale behoeften zorgen we ervoor dat deze transformatie op de juiste manier plaatsvindt. Stap op een e-step wanneer je wil en rijd overal binnen de stad naartoe in slechts een paar minuten - volledig CO2-neutraal. Voi is sinds januari 2020 een CO2-neutraal multimodaal bedrijf en gebruikt de SDG's (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties als leidend kader. Daarnaast heeft Voi een heldere strategie opgesteld voor het verminderen en compenseren van C02-uitstoot.
Meer over Voi
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.