Databricks lanceert Partner Connect-programma

En stelt lakehouse-ecosysteem open voor uitbreiding

| Databricks | 3 min | 18 november 2021 17:43
Copyright: Databricks
Data- en AI-leider Databricks, pionier van de data lakehouse-architectuur, lanceert vandaag Databricks Partner Connect. Deze nieuwe oplossing biedt een omgeving waarin klanten toegang hebben tot een breed aanbod aan gevalideerde data-, analytics-, en AI-tools en deze gemakkelijk kunnen integreren in hun Databricks lakehouse en bij meerdere cloud providers. Integraties met partners Fivetran, Labelbox, Microsoft Power BI, Prophecy, Rivery en Tableau zijn al beschikbaar voor klanten. Integraties met Airbyte, Blitzz, dbt Labs en vele andere partijen volgen in de komende maanden.

Bedrijven willen hun data-infrastructuur versimpelen en meer open technologieën in gebruik nemen zodat ze analytics en AI beter kunnen inzetten. Het data lakehouse van Databricks heeft duizenden klanten op weg geholpen om dit te bereiken. Gezamenlijk verwerken ze vele exabytes aan data per dag op één enkel platform voor analytics- en AI-workloads.

Maar het data-ecosysteem is gigantisch. Geen enkele leverancier kan alles zelf voor elkaar krijgen. Iedere onderneming heeft een groot aantal tools en databronnen die moeten worden beveiligd en beheerd en met elkaar moeten worden verbonden, zodat alle gebruikers binnen een organisatie datagedreven inzichten kunnen vergaren, gebruiken en delen. In het verleden is het altijd lastig geweest voor zowel klanten als partners om dit hele ecosysteem aan elkaar te knopen - waardoor deze projecten erg ingewikkeld en duur waren om op te schalen.

Partner Connect lost dit probleem op door het makkelijker te maken om data-, analytics- en AI-tools direct te integreren in hun Databricks lakehouse. Partner Connect configureert automatisch zaken zoals clusters, tokens en connectiebestanden, zodat klanten gemakkelijk kunnen verbinden met tools voor datavergaring, -voorbereiding en -transformatie én met BI- en ML-tools.

"Dankzij Partner Connect kunnen we het Databricks Lakehouse Platform verder openstellen voor partners, waardoor we onze gezamenlijke klanten nog beter van dienst kunnen zijn", zegt Ali Ghodsi, CEO en mede-oprichter van Databricks. "Wanneer onze klanten nieuwe oplossingen nodig hebben, kunnen onze partners hen rechtstreeks bereiken. Ook kunnen onze sales- en marketingteams veel beter samenwerken om klantuitdagingen op te lossen."

Met Partner Connect kunnen klanten niet alleen de datatools integreren die ze al gebruiken, maar ook nieuwe, gevalideerde oplossingen van Databricks partners ontdekken die invulling geven aan hun groeiende benodigdheden. Hierdoor kunnen zij hun lakehouse eenvoudig verbinden met ieder aspect van hun data-ecosysteem om huidige én toekomstige uitdagingen op te lossen.

“Er stroomt bij ons in hoog tempo ontzettend veel data binnen in de organisatie”, zegt Rami Safadi, Head of Data and AI bij video game-ontwikkelaar Jam City. “Daarom is het cruciaal dat onze datateams beschikken over een open lakehouse-platform waarmee ze gemakkelijk en efficiënt toegang hebben tot data om deze te integreren en analyseren. We zijn blij met de introductie van Databricks Partner Connect, dat een gestroomlijnde manier biedt voor onze data-engineers, -wetenschappers en -analisten waarmee ze kunnen verbinden met hun tools, hun workflows efficiënter maken en sneller innoveren met bruikbare inzichten uit ons data lakehouse."

"Partner Connect borduurt voort op ons langdurige partnership en maakt het mogelijk om een geïntegreerde ervaring tussen onze oplossingen en klanten te creëren", zegt George Fraser, CEO bij data streaming-oplossing en Databricks-partner Fivetran. "Partner Connect maakt het makkelijker dan ooit voor duizenden Databricks-klanten om data-gedreven inzichten te vergaren, nieuwe analytics use cases te ontdekken en sneller waarde uit hun lakehouse te halen door honderden databronnen eenvoudig aan hun lakehouse te koppelen - of ze nu al Fivetran gebruiken of ons ontdekken via Partner Connect."

Partner Connect is vanaf vandaag zonder extra kosten beschikbaar voor Databricks klanten. Nieuwe partneroplossingen, kant-en-klare lakehouse-integraties, machine learning-modellen en -bibliotheken en extra dataleveranciers worden in de toekomst nog toegevoegd. De introductie van Databricks Partner Connect onderstreept de missie van het bedrijf om nieuwe en verbeterde klantbetrokkenheid te stimuleren met strategische partners en een geïntegreerd data-ecosysteem voor lakehouse te ontwikkelen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Databricks
De missie van Databricks is datateams te helpen de meest complexe problemen op te lossen. Als marktleider in Unified Data Analytics helpt Databricks organisaties hun data gebruiksklaar voor analytics te maken, bedrijfsbeslissingen op basis van data te maken, en machine learning te implementeren om de concurrentie voor te blijven. Databricks is opgericht door de initiatiefnemers van populaire open sourceprojecten, waaronder Apache Spark, Delta Lake en MLflow.
Meer over Databricks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.