Atos en Circular Computing lanceren eerste gecertificeerde klimaatneutrale laptops ter wereld

Het partnership stelt Atos in staat om haar aanbod om organisaties te ondersteunen tijdens hun transitie naar Net Zero uit te breiden

| Atos | 3 min | 19 november 2021 9:46
Copyright: Atos
Atos sluit een internationaal partnership met Circular Computing, dat lid is van Atos’ Scaler-acceleratorprogramma en ’s werelds grootste leverancier van klimaatneutrale laptops en andere devices. Tegelijkertijd is Circular Computing wereldwijd het eerste remanufacturingbedrijf van laptops dat is gecertificeerd door BSI Kitemark™. Het partnership stelt Atos in staat om haar aanbod om organisaties te ondersteunen tijdens hun transitie naar Net Zero uit te breiden met klimaatneutrale gereproduceerde laptops en hen zo te helpen bij het realiseren van hun duurzame doelstellingen.

Circular Computing recyclet gebruikte laptops van HP, Dell en Lenovo laptops die in kwaliteit gelijkwaardig zijn aan of zelfs beter zijn dan nieuwe laptops. Het BSI Kitemark™-keurmerk waarborgt dat het reproductieproces resulteert in een laptop die ‘minstens een gelijkwaardige performance en garantievoorwaarden heeft of in kwaliteit zelfs beter is dan een nieuw product’. Met haar ISO9001-gecertificeerde processen kan Circular Computing een consistente kwaliteit van dezelfde modellen in hoge volumes garanderen. Bovendien wordt elke laptop tot in detail op dezelfde manier afgewerkt op basis van exact dezelfde kwaliteitsstandaarden. Dit krijgt invulling met behulp van Circular Computing’s uitgebreide en meer dan vijf uur durende Circular Remanufacturing Process in haar hiervoor speciaal ingerichte state-of-the-art reproductiefaciliteit.

Atos heeft de producten aanvankelijk als onderdeel van haar eigen bedrijfsvoering uitgerold ter ondersteuning van haar Net Zero-ambities, mede om gebruikservaringen grondig te kunnen analyseren. Nu heeft zij dit uitgebreid naar klanten, als onderdeel van een aanbod gericht op de Digitale Werkplek dat is gerelateerd aan CO2-reductie.

Eerder dit jaar is Circular Computing geselecteerd voor Scaler, Atos’ open innovatie- en accelerator-programma voor startups en midden- en kleinbedrijven. Circular Computing is geselecteerd, omdat zij goed past bij de doelstellingen van Atos om klanten te ondersteunen met oplossingen die het verlagen van CO2-emissies faciliteren. Op dit moment ondersteunt ruim 50 procent van de leden van Scaler het leiderschap van Atos op het gebied van digitale transformaties die CO2-reducties mogelijk maken. Eén van de criteria om te kunnen toetreden tot dit accelerator-programma is de mate waarin kandidaten een bijdrage leveren aan een CO2-neutrale digitale wereld. Samen met Scaler startups focust Atos zich op de ontwikkeling van nieuwe oplossingen die CO2-reductie omzetten in concurrentievoordelen.

“Circular Computing’s productiefaciliteiten in combinatie met de waarden en innovatieve cultuur die we met hen delen, maken haar de juiste partner voor de verbreding van ons aanbod als onderdeel van onze ambities gericht op Net Zero”, vertelt Jason Warren, VP en Head NetZero Portfolio van Atos. “Circular Computing is hiermee de beste keuze voor ons Scaler-programma. Tegelijkertijd is het bedrijf de aangewezen partij om mee op te trekken als het gaat om de verdere beperking van CO2-emissies, het realiseren van een CO2-reductie met 50 procent tegen 2025 en bij het compenseren van alle resterende emissies tegen 2028 als onderdeel van onze gezamenlijke transitie naar decarbonized digital. Dit partnership zal resulteren in aanzienlijke besparingen, niet alleen voor onze eigen activiteiten, maar ook voor het milieu en onze klanten.”

“We zijn er trots op als partner van Atos een bijdrage te leveren aan het realiseren van haar ambities gericht op Net Zero. De IT-sector heeft in de afgelopen jaren geprobeerd gebruikte IT-devices aan te bieden onder de noemer ‘refurbished’ of grade ‘A’, maar consumenten hebben behoefte aan kwaliteitsgaranties en een consistente performance die refurbished producten niet kunnen bieden”, zegt Rod Neale oprichter van Circular Computing. “We hebben Circular Computing opgericht om hetzelfde kwaliteitsniveau als nieuwe IT-apparatuur te kunnen bieden. Op deze manier is het mogelijk om klanten de meest duurzame laptops te leveren en te voldoen aan alle eisen die zij aan technologische devices stellen, zonder concessies te hoeven doen aan het uiterlijk, de technologie of de garantievoorwaarden van hun apparatuur.”

Tijdens de Klimaattop van Glasgow (COP26) deelde Atos haar ‘Digital Visions for COP26’, gebaseerd op haar Net Zero-digitale strategie, haar expertise op het gebied van CO2-reductie, carbon dataplatforms (Terra² en MyC02Compass) en haar innovatieve oplossingen om de transitie naar Net Zero mogelijk te maken.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Atos
Atos is toonaangevend in digitale transformatie. Het is de Europese leider in Cloud, Cybersecurity en High Performance Computing. Wereldwijd levert Atos aan haar klanten end-to-end Orchestrated Hybrid Cloud, Big Data, Business Applications en Digital Workplace-oplossingen. Atos staat genoteerd aan de CAC40 Paris stock index. Het is de missie van Atos om mede vorm te geven aan de toekomst van informatietechnologie. Haar expertise en diensten ondersteunen de ontwikkeling van kennis, onderwijs en onderzoek gebaseerd op een multiculturele aanpak en dragen bij aan wetenschappelijke en technologische excellentie. Wereldwijd stelt de Groep haar klanten, medewerkers en burgers in staat op een bewuste en duurzame manier te leven, werken en zich te ontwikkelen in een veilige informatie omgeving.
Meer over Atos
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.