Extreme Networks voor vierde achtereenvolgende jaar leider in Gartner® MQ™ 2021 voor vaste en draadloze LAN-infrastructuur voor bedrijven

Universele hardware, cloudnetwerken en AI/ML versterken leiderschapspositie

| Extreme Networks | 3 min | 19 november 2021 16:43
Afbeelding: ExtremeCloud IQ screenshot | Copyright: Extreme Networks
Extreme Networks, Inc., een cloudgedreven netwerkbedrijf, is door Gartner, Inc. uitgeroepen tot leider in het Magic Quadrant for Enterprise Wired and Wireless Local Access Network (LAN) Infrastructure, gepubliceerd op 15 november 2021, geschreven door Mike Toussaint, Christian Canales, en Tim Zimmerman.

Dit is het vierde achtereenvolgende jaar dat Extreme in dit jaarlijkse onderzoeksrapport is gepositioneerd als leider. Sinds het laatste Magic Quadrant-rapport dat in 2020 werd gepubliceerd, heeft Extreme zijn leiderschapspositie in cloudgedreven netwerken steeds verder verstevigd. Extreme rapporteerde een jaarlijkse groei van 96 procent in subscription-boekingen, waarmee Extreme het snelst groeiende bedrijf in zijn categorie vormt. Het bedrijf rondde recentelijk de overname van Ipanema af en wil het ExtremeCloud-aanbod verder uitbreiden met SD-WAN-capaciteiten, wat mogelijkheid biedt om de SaaS business verder te laten groeien.

Extreme heeft zijn inspanningen gericht op het helpen van klanten bij het omarmen en succesvol inzetten van steeds meer gedistribueerde omgevingen - wat Extreme de Infinite Enterprise noemt. De oplossingen van Extreme versterken de Infinite Enterprise door gebruik te maken van een schaalbare cloudinfrastructuur om de connectiviteit uit te breiden die nodig is om consumentgerichte ervaringen op grote schaal mogelijk te maken.

Klanten die gebruikmaken van Extreme's oplossingen profiteren van:
  • Gestroomlijnd beheer van sterk gedistribueerde netwerkomgevingen. ExtremeCloud™ IQ is een cloudbeheerplatform dat netwerkbeheerders helpt het risico van het missen van potentiële netwerkproblemen te verkleinen door onboarding, configuratie, bewaking, beheer, probleemoplossing, waarschuwingen en rapportage voor bekabelde en draadloze netwerkinfrastructuurapparaten te vereenvoudigen.
  • Proactieve risicovermindering en een verbeterde gebruikerservaring. Extreme Co-Pilot gebruikt AI/ML om het aantal valse alarmen die tijd opslokken van IT-administrators drastisch te verminderen en om proactief risico’s te identificeren voor professionals die werken met sterk gedistribueerde netwerkomgevingen. Dit zorgt voor begrijpelijke aanbevelingen die teams in staat stellen op snel te optimaliseren en te problemen aan te pakken.
  • Verminderde operationele complexiteit en grotere flexibiliteit. De universele platformen voor de switching- en draadloze portfolio’s van Extreme kunnen op meerdere Extreme-besturingssystemen draaien en de order-, licentie- en garantieprocessen vereenvoudigen.
  • Toegang tot de snelste beschikbare draadloze snelheden. Het universele draadloze AP4000-platform van Extreme was het eerste grootzakelijke Wi-Fi 6E-access point dat aan klanten werd geleverd en is geschikt voor nieuwe 6 GHz-frequentieband.
Voordat Extreme Networks in dit rapport tot leider werd benoemd, werd het sinds 2018 ook elk jaar erkend als een Gartner Peer Insights Customers' Choice for Wired and Wireles LAN. Het bedrijf kreeg een beoordeling van 4,7 uit 5 op een schaal die aantoont hoe tevreden bestaande klanten zijn met het product van een aanbieder.

Ed Meyercord, President en CEO, Extreme Networks, Inc.: “Onze niet-aflatende focus op innovatie en klantsucces heeft ons in staat gesteld om het voor onze klanten makkelijker dan ooit te maken om een complexe netwerkomgeving te beheren. Door onze klanten centraal te zetten bij alles dat we doen, hebben we op een organische manier onze leiderschapspositie in de markt kunnen versterken en is Extreme toonaangevend geworden op het gebied van software en hardware voor netwerken. Voor het vierde jaar op rij erkend worden als leider in het Gartner Magic Quadrant for Wired and Wireless LAN Infrastructure is een bewijs van zowel het werk dat we hebben gedaan als onze visie voor de toekomst.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Extreme Networks
Extreme Networks, Inc. (NASDAQ: EXTR) levert een softwaregedreven netwerkoplossing die IT-afdelingen helpt de business zo goed mogelijk te ondersteunen via stabielere verbindingen met klanten, partners en medewerkers. Van wired tot wireless, desktop tot datacenter, on-premise en zelfs in de cloud: wij gaan een stapje verder voor onze klanten in meer dan tachtig landen. Extreme Networks levert 100% eigen techsupport voor zowel grote als kleine organisaties, waaronder grote namen uit verschillende sectoren, zoals business, hospitality, retail, transport en logistiek, onderwijs, gezondheidszorg, manufacturing en de overheid.
Meer over Extreme Networks
Disclaimer
Gartner onderschrijft geen enkele leverancier, product of dienst die in zijn onderzoekspublicaties wordt beschreven en adviseert technologiegebruikers niet om alleen die leveranciers te selecteren met de hoogste beoordelingen of een andere aanduiding. Onderzoekspublicaties van Gartner bestaan ​​uit de meningen van de onderzoeksorganisatie van Gartner en mogen niet worden opgevat als feitelijke verklaringen. Gartner wijst alle garanties af, expliciet of impliciet, met betrekking tot dit onderzoek, inclusief garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Gartner Peer Insights bestaat uit de subjectieve meningen van individuele eindgebruikers gebaseerd op hun eigen ervaringen met de aanbieders die op het platform te vinden zijn. Deze meningen mogen niet worden opgevat als feitelijke verklaringen, noch verkondigen zij de visie van Gartner of zijn gelieerde filialen. Gartner onderschrijft geen enkele leverancier, product of dienst binnen de Gartner Peer Insights en stelt geen garanties, expliciet of impliciet, met betrekking tot de content op dit platform over de accuraatheid of volledigheid ervan, inclusief garanties met betrekking tot verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.