Ziekenhuis gebruikt AI en mobiele netwerkgegevens als prognosemodel voor opname covid patiënten

Een baanbrekende proef in Zweedse ziekenhuizen maakt gebruik van AI en mobiele netwerkgegevens om een nauwkeurig voorspellingsmodel te leveren van Covid-19-patiëntenopnames

| Ericsson | 1 min | 22 november 2021 10:29
Copyright: Ericsson
Het Zweedse universitair ziekenhuis Sahlgrenska heeft samen met Ericsson een innovatieve manier ontwikkeld om het aantal Covid-19 opnames op de korte termijn te voorspellen. Dit data-gedreven model gebruikt de AI-modellering technologieën van Ericsson in combinatie met opnamegegevens van ziekenhuizen en anonieme data van Telia over hoe de mensenmassa’s zich verplaatsen. Bij het ontwikkelen bleek het mogelijk om tot een opnameprognose te komen voor een periode tussen de 14 en 21 dagen. Het prognosemodel is van belang voor een effectieve planning en toewijzing van middelen. Zo krijgen alle patiënten de zorg die ze nodig hebben.

De samenwerking tussen de betrokken partners begon september 2020. Het initiatief is vervolgens in het voorjaar van 2021 uitgebreid door deelname van de plaatselijke gemeente Regio Västra Götaland en het Södra Älvsborgs Ziekenhuis. Deze samenwerking heeft volgens de deelnemers een grote impact op de gezondheidszorg.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Ericsson
Ericsson (NASDAQ: ERIC) stelt communication service providers in staat de volledige potentie van connectiviteit te benutten. Het portfolio van het bedrijf bestaat uit netwerken, digital en managed services en emerging business, en is ontwikkeld om klanten te helpen bij hun digitalisering, vergroten efficiëntie en ontdekken van nieuwe inkomstenstromen. De investering die Ericsson doet in innovatie heeft ervoor gezorgd dat miljarden mensen wereldwijd profiteren van de voordelen van telefonie en mobiel breedband.
Meer over Ericsson
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.