Atos lanceert ‘Atos OneCloud Sovereign Shield’ om sectoren te helpen hun digitale autonomie te behouden

OneCloud Sovereign Shield biedt een strikt beveiligde service, waarmee organisaties een betere controle krijgen over de data die zij produceren en uitwisselen

| Atos | 4 min | 22 november 2021 11:03
Copyright: Atos
Atos lanceert ‘Atos OneCloud Sovereign Shield’: een reeks oplossingen, methodologieën en operationele cloud services die organisaties in staat stellen hun data te beheren en de hoogste juridische standaarden op het gebied van data-governance na te leven. Als onderdeel van het OneCloud-initiatief van Atos is ‘Atos OneCloud Sovereign Shield’ een waardevolle toevoeging aan het ecosysteem van cloud-platforms en biedt het een strikt beveiligde service, waarmee organisaties een betere controle krijgen over de data die zij produceren en uitwisselen.

Atos biedt een reeks risicocontrolemechanismen aan waarmee zij sectoren en overheden kan ondersteunen die een hybride en multi-cloud strategie ontwikkelen gericht op datasegregatie, infrastructuren, applicaties, beveiliging en operaties. Atos kan customized versies ontwikkelen van deze oplossing, afhankelijk van de gevoeligheid van klantdata. Atos OneCloud Sovereign Shield kan worden ingezet op een private disconnected cloud, die volledig is afgestemd op specifieke klantbehoeften en met strikte waarborgen voor datasegregatie; door een regionale of lokale publieke cloud - goed afgeschermd tegen inbreuken van buitenaf, met name buiten Europa - en op een wereldwijde publieke cloud, geleverd met sovereign controls.

Atos OneCloud Sovereign Shield is gebaseerd op de volgende onderdelen:
  • Gepatenteerde technologische bouwstenen, gebaseerd op Atos’ diepgaande expertise op het gebied van open source-software, haar BullSequana Edge-servers, het Trustway-portfolio van encryptie-oplossingen, de Evidian Identity- en Access Management-software, IDnomic Trusted Identities, Atos Managed Detection & Response (MDR) Cybersecurity Monitoring Services en Trusted Third Parties.
  • Lokale en specifieke partnerships - met waarborgen voor een gecontroleerde en juridisch goed doortimmerde behandeling van data, door samenwerking met strategische partijen in verschillende regio’s, waarbij gebruik wordt gemaakt van de kennis van lokale experts en consulting-praktijken. Deze partnerships zijn in ontwikkeling en worden bekendgemaakt zodra zij officieel worden bekrachtigd.
  • Internationale partnerships - met waarborgen van toegang tot de publieke cloud, connectivity en een keuze uit verschillende leveranciers, waaronder Google GCP, Amazon AWS, Microsoft Azure, OVHcloud, VMWare, en Red Hat. Nieuwe partnerships worden binnen afzienbare tijd aangekondigd.
De oplossing versterkt het onderscheidend vermogen van Atos, zoals de mogelijkheid om:
  • te verzekeren dat data, inclusief data die in transitie zijn van edge naar cloud, worden beheerd op een veilige en controleerbare manier, op basis van specifieke klantvereisten en industriële standaarden, zoals Gaia-X labels1 en het European Cybersecurity Scheme (ENISA). Dit wordt gewaarborgd door de leidende positie van Atos1 in data security en Cloud Continuum Data Management & Orchestratie2 lokale jurisdicties te waarborgen, zodat data lokaal kunnen worden verwerkt en beheerd, volledig in overeenstemming met bestaande lokale regelgeving.
  • Atos’ sovereign technology, die in Europa is ontwikkeld, in te zetten, evenals haar expertise, gebaseerd op ruim 900 patenten en een lange staat van dienst op het gebied van databescherming.
  • operaties te ondersteunen met consulting en een netwerk van lokale gecertificeerde experts in verschillende regio’s, wat het mogelijk maakt data voor klanten te ontsluiten en beheren in overeenstemming met lokale regelgeving. Klanten kunnen daarnaast de exacte locatie, nationaliteit en accreditaties van operators vaststellen.

“Atos OneCloud Sovereign Shield is ontwikkeld op basis van onze ervaring met het ondersteunen van overheden en grote organisaties in heel Europa waar een groeiende behoefte is aan een sterkere controle en bescherming van data en de uitwisseling hiervan in overeenstemming met binnen- en buitenlandse regelgeving. Ik ben blij dat Atos in staat is aan deze regelgeving te voldoen met het Atos OneCloud Sovereign Shield. Hierbij werken we samen met toonaangevende leveranciers van cloud-diensten en integreren we onze gepatenteerde oplossingen om de meest flexibele oplossingen in de markt te bieden”, aldus Pierre Barnabé, Interim co-CEO en Head Big Data & Security van Atos.

“Om uitdagingen die voortkomen uit binnenlandse groei, internationale expansie en datasoevereiniteit het hoofd te bieden, hebben we een strategie ontwikkeld op basis van de beste combinatie van de private een publieke cloud. Atos ondersteunt ons en biedt het juiste aanbod van diensten om datasegregatie en security-vereisten te identificeren”, zegt Xavier Etienne, Executive VP-Technology & International, FDJ. “Net als Atos en haar partners zijn we ons bewust van de keuzes die nodig zijn om te kunnen voldoen aan uiteenlopende behoeften - zowel op lokaal als internationaal niveau - die het mogelijk maken om datasoevereiniteit en competitief vermogen met elkaar te verzoenen.”

Atos OneCloud Sovereign Shield kan worden aangepast aan de vereisten van specifieke gebruikersgroepen en zal voor de Defensie-industrie in een speciale versie beschikbaar komen.
  1. Atos is medeoprichter  en onderdeel van de Raad van Bestuur van Gaia-X;
  2. Atos is wereldwijd gepositioneerd op de eerste plaats als leverancier van oplossingen op het gebied van kunstmatige intelligentie en machine learning at the Edge en op de tweede plaats als leverancier van Managed Cybersecurity Services.  

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Atos
Atos is toonaangevend in digitale transformatie. Het is de Europese leider in Cloud, Cybersecurity en High Performance Computing. Wereldwijd levert Atos aan haar klanten end-to-end Orchestrated Hybrid Cloud, Big Data, Business Applications en Digital Workplace-oplossingen. Atos staat genoteerd aan de CAC40 Paris stock index. Het is de missie van Atos om mede vorm te geven aan de toekomst van informatietechnologie. Haar expertise en diensten ondersteunen de ontwikkeling van kennis, onderwijs en onderzoek gebaseerd op een multiculturele aanpak en dragen bij aan wetenschappelijke en technologische excellentie. Wereldwijd stelt de Groep haar klanten, medewerkers en burgers in staat op een bewuste en duurzame manier te leven, werken en zich te ontwikkelen in een veilige informatie omgeving.
Meer over Atos
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.