Ekco gaat verder als multi-cloud organisatie na overname ITON

Acquisitie markeert nieuwe mijlpaal in het verstevigen van de positie van het bedrijf in de Nederlandse cloud-sector

| Ekco | 3 min | 25 november 2021 6:00
Cloud en security dienstverlener Ekco kondigt vandaag aan verder uit te breiden met de overname van sectorgenoot ITON. De aankondiging van de acquisitie markeert een nieuwe mijlpaal in het verstevigen van de positie van het bedrijf in de Nederlandse cloud-sector. Als multi-cloud organisatie met zowel private als publieke cloud dienstverlening, zet Ekco nu koers naar een breed inzetbare dienstverlening en marktleiderschap op Europese schaal. Het doel? Een top 4 managed cloud speler worden.

Ekco werd in 2015 opgericht en onder de naam InternCorp en nam sindsdien verschillende bedrijven over waaronder het Nederlandse Cloud2, opgericht door Jeroen van den Nouwland. Jeroen werd in 2017 directielid van Ekco en wist sindsdien met zijn team een ruime vertienvoudiging van de omzet te realiseren.

Met de acquisitie van ITON - de vijfde overname van Ekco in Nederland - wil het bedrijf de positie in de markt van publieke cloud diensten verder uitbouwen.

Jeroen Van den Nouwland, Chief Revenue Officer Ekco: “We zijn bijzonder blij met de overname van ITON. Qua DNA is er een uitstekende match met onder andere het vooropstellen van een lokale, persoonlijke en flexibele aanpak. Ook het portfolio van producten en diensten sluit naadloos op elkaar aan.”

De toekomst van clouddiensten

Voor veel bedrijven zijn clouddiensten essentiële onderdelen en bouwstenen die innovaties op basis van technologieën kunnen versnellen, bijvoorbeeld AI. Een steeds breder aanbod aan applicaties vinden hun basis in een datacenter, welke het fundament zijn voor onze digitale economie. Hierbij willen bedrijven steeds vaker af van hun eigen servers of datacenter. De wens om te migreren naar een private of publieke cloud oplossing blijft groeien.

ITON en Ekco vullen elkaar sterk aan in hun cloud dienstverlening. ITON is specialist in de publieke cloud en ontwikkelde onder andere zaken als automation, dashboarding en diverse security diensten. Ekco is daarentegen specialist in de private cloud en biedt momenteel haar diensten in 7 landen aan.

Door de krachten te bundelen met ITON, wil Ekco de Nederlandse cloud-sector verder verrijken en waardevolle kennis en expertise samenvoegen, waaronder op het gebied van security. Ekco heeft inmiddels zo’n 75 security specialisten in huis om organisaties de meest uiteenlopende security diensten te leveren.

“Dit is erg waardevol aangezien de kans dat een organisatie te maken krijgt met datadiefstal, ransomware of phishing met de dag vergroot. Onder andere door het implementeren van een modern beveiligingsbeleid en structurele beveiligingsupdates, worden risico’s aanzienlijk teruggedrongen. Onze focus ligt daarnaast sterk op het beschermen van de digitale persoonsgegevens, mede door middel van identity access management (IAM) en privileged access management (PAM)”, aldus Jeroen Van den Nouwland.

Ekco heeft meerdere kantoren in Nederland met op dit moment zo’n 336 werknemers. Met momenteel meer dan 2500 klanten wereldwijd, waaronder in Nederland o.a. Coolblue, Landal GreenParks en ORTEC, realiseerde het bedrijf een omzet van meer dan 60 miljoen euro in 2021.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Ekco
Direct na hun studie starten twee jonge Ierse ondernemers Eoin en Jonathan, een online backup bedrijf genaamd ‘KeepitSafe’. Na het succesvol te hebben verkocht en onder de vleugels van de koper te hebben uitgebouwd tot een wereldwijde speler met een inzet van meer dan €100 miljoen, kroop het ondernemersbloed waar het niet kon gaan en besloot het duo nogmaals een bedrijf op te starten. Inmiddels is dit bedrijf uitgegroeid tot een internationale speler met meerdere vestigingen over de wereld. Het doel van Ekco is een top 5 cloud provider wereldwijd te worden. Hun eigen visie rondom cloud services maakt het bedrijf onderscheidend en innovatief.
Meer over Ekco
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.