Parallels Toolbox 5.1 nu beschikbaar met nieuwe updates voor Mac en Windows

Een digitale gereedschapskist met meer dan veertig handige hulpprogramma’s die zowel geschikt zijn voor Windows als Mac

| Parallels | 3 min | 22 november 2021 13:18
Gewaardeerd
Afbeelding: Parallels Toolbox: De nieuwe CPU Temperature tool | Copyright: Parallels
Parallels®, een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van platformonafhankelijke oplossingen, kondigt de lancering aan van Parallels® Toolbox 5.1. Parallels Toolbox is een digitale gereedschapskist met meer dan veertig handige hulpprogramma’s die zowel geschikt zijn voor Windows als Mac. De software is speciaal ontworpen voor mensen die tijd willen besparen op alledaagse computertaken, zoals het maken van screenshots, downloaden van video’s en het opnemen van audio. Dankzij Parallels Toolbox voor Windows en Mac hebben gebruikers alle tools bij de hand om deze veelvoorkomende taken snel en efficiënt uit te voeren. Hierdoor hebben gebruikers tijd voor belangrijkere zaken en hoeven zij geen ‘obscure programma’s’ te downloaden om hun doelen te bereiken.

Nieuwe updates voor Mac en Windows

Er zijn twee updates voor Parallels Toolbox: één voor de Mac en één voor Windows. Hoewel er veel overlap is tussen de twee versies, zijn ze niet precies hetzelfde. De belangrijkste reden hiervoor is dat wat een geweldige tool op de Mac zou zijn, misschien niet zo handig is op Windows, en vice versa. De nieuwe Mac-tool heet ‘CPU-temperatuur’. Dankzij deze tool kunnen Mac-gebruikers de temperatuur aflezen van hun CPU-cores. Hierdoor krijgen ze een goed overzicht van de ventilatorsnelheden die deze cores afkoelen. Daarnaast kunnen ze met deze tool zien wat de temperatuur van hun Mac is en welke applicaties ervoor zorgen dat de CPU-temperatuur stijgt. Gebruikers kunnen hierdoor hun apparaat beter onderhouden, gezien hitte één van de belangrijkste oorzaken van slijtage aan elektronica is. De nieuwe Toolbox 5.1 versie voor Mac bevat tevens nieuwe iconen om gelijke tred te houden met de stilistische trends op de Mac. Hierdoor is het Toolbox-pictogram vereenvoudigd en nu beter herkenbaar in de Mac-menubalk.

Voor de Windows versie is nu de ‘Transformeer Tekst’ tool beschikbaar. Voor de Mac was deze al eerder gelanceerd. De tool kan worden gebruikt om tekst om te zetten naar een ander lettertype of stijl. Typ of plak tekst in een brontekstveld en selecteer een lettertype. De tekst wordt dan automatisch omgezet naar bijvoorbeeld hoofdletters, kleine letters, CamelCase of zelfs RAnDoMcASe.

Veel verbeteringen voor individuele tools

Er zijn veel verbeteringen in de 50+ tools in de nieuwe Mac versie van Parallels Toolbox. Zo is er nu ondersteuning voor verticale tekst in het Japans, Chinees en Koreaans binnen de tool ‘Tekst herkennen’. Naast ondersteuning voor verticale tekst in Aziatische talen, is de herkenningskwaliteit van alle talen aanzienlijk verbeterd. Daarnaast is het nu ook mogelijk om het hoofdvenster van Toolbox te vergroten en een rasterweergave toe te voegen.

De volgende verbeteringen zijn toegevoegd aan andere tools:
  • Klembordgeschiedenis – Kies of je alleen tekst, alleen afbeeldingen of beide wilt verzamelen;
  • Eenheid omrekenen –Torque en Russische imperiale eenheden zijn toegevoegd;
  • Niet storen – Stel met de nieuwe tijdslimiet in hoe lang de tool actief blijft;
  • Vensterbeheer – Wijzig het formaat van een venster naar een specifieke grootte of verplaats het naar een ander scherm;
  • Pauze – Stel meerdere snooze-sessies in. Zet werkintervallen op van 60 minuten en specificeer je werkschema in zowel dagen als uren;
  • Archief – Kies nu waar de resulterende archieven worden opgeslagen;
  • Opnamegebied, Opnamevenster, Opnamescherm – Zet geoptimaliseerde compressie-algoritmen aan zodat uitvoerbestanden minder ruimte op de schijf innemen.

Beschikbaarheid en prijzen

Parallels Toobox 5.1 is vanaf nu te koop voor €19.99 per jaar incl. BTW. Bestaande abonnees kunnen gratis upgraden naar de nieuwe versie.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (3 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Parallels
Parallels is een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van platformonafhankelijke oplossingen waarmee personen en bedrijven eenvoudig toegang krijgen tot en gebruik kunnen maken van de toepassingen en bestanden die ze nodig hebben, ongeacht het apparaat en besturingssysteem dat ze gebruiken. Met Parallels beschikken klanten over de best beschikbare technologie, of het nu gaat om Windows, Mac, iOS, Android of de cloud.

Parallels lost complexe technische problemen en problemen met de gebruikerservaring op en helpt bedrijven en individuele klanten om simpel, efficiënt en rendabel te werken met toepassingen waar ze zich ook bevinden: op locatie, op afstand, in een eigen datacenter of in de cloud. Parallels is een businessunit van Corel.
Parallels International GmbH. Parallels, het logo van Parallels, Parallels Access en Coherence zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Parallels International GmbH in Canada, de Verenigde Staten en/of andere landen. CorelDRAW, MindManager en WinZip zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Corel Corporation in Canada, de Verenigde Staten en/of andere landen.  ClearSlide is een geregistreerd handelsmerk van ClearSlide Inc. in Canada, de Verenigde Staten en/of andere landen.  Apple, iCloud, iPad, iPhone, Mac, MacBook Pro, macOS, Metal en Touch Bar zijn handelsmerken van Apple Inc. Alle andere genoemde product- en servicenamen, logo’s, merken en alle genoemde geregistreerde of niet-geregistreerde handelsmerken worden alleen gebruikt voor identificatiedoeleinden en blijven het exclusieve eigendom van hun respectievelijke eigenaren. Gebruik van merken, namen, logo's of andere informatie, afbeeldingen of materialen van een derde partij houdt geen goedkeuring in. We wijzen elk eigendomsrecht af in dergelijke informatie, afbeeldingen, materialen, merken en namen van derden.
Meer over Parallels
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.