Tiende editie CyberCrimeCon gaat live op 2 december 2021

Wereldwijde conferentie van Group-IB richt zich op threat hunting en intelligence

| Group-IB | 2 min | 23 november 2021 11:47
Copyright: Group-IB
Group-IB, een wereldwijde leider in cybersecurity, streamt op 2 december 2021 hun jaarlijks terugkerende congres CyberCrimeCon. De tiende editie van CyberCrimeCon, een wereldwijde conferentie over threat hunting en intelligence, brengt meer dan 5.000 cybercrime specialisten van over de hele wereld bijeen en onthult onderzoeksresultaten en -inzichten van recente operaties van dreigingsactoren van nationale staten en cybercriminele organisaties.

Impact cybercriminaliteit inperken

Marktleiders op het gebied van cybercrime komen tijdens CyberCrimeCon samen en spreken met elkaar over cybercrime trends, wisselen data uit over bedreigingen en leren van elkaar om uiteindelijk de wereldwijde impact van cybercriminaliteit in te kunnen perken. Dit jaar bestaat de line-up van CyberCrimeCon uit Group-IB onderzoekers, INTERPOL en Europol vertegenwoordigers, security analisten van grote internationale financiële instituten en andere bekende cybersecurity dienstverleners.

Hi-Tech Crime Trends Rapport

Group-IB onthult het traditionele Hi-Tech Crime Trends Rapport dat dient als een uitgebreide bron van informatie over dreigingen en bedreigers die zich richten op verschillende verticals en locaties, maar ook als een betrouwbare prognose voor wat de toekomst kan brengen. Anders dan de vorige jaren geeft Group-IB dit jaar ook een serie uitgebreide exclusieve rapporten uit die zijn toegespitst op verschillende specifieke onderwerpen: ransomware (analyse van ondergrondse affiliate programma's, DLS, TTP's), zogenaamde Initial Network Access Brokers (marktleiders, samenwerkingsverbanden met ransomware), cyberoorlog, het dreigingslandschap van de financiële sector, phishing en scam.

Cybercriminaliteit en cyberspionage

Tijdens CyberCrimeCon worden tegelijkertijd twee tracks gehost over enerzijds cybercriminele groepen en anderzijds cyberspionage & kwetsbaarheden. Deelnemers kunnen exclusieve lezingen bijwonen over de laatste operaties van APT 41, EvilCorp, ChamelGang, APT 27, onbekende ransomware bendes en andere hackers die wereldwijd actief zijn. Tot slot delen vertegenwoordigers van internationale rechtshandhavingsorganisaties inzichten in een gezamenlijke publiek-private samenwerking ter bestrijding van online fraude.

Streams in verschillende tijdzones

Om aan de wereldwijde vraag naar high-fidelity intel uit de praktijk tegemoet te komen heeft het congres dit jaar voor het eerst vijf streams die zijn aangepast aan de verschillende tijdzones:

  • Asia-Pacific (GMT+8, 10 AM – 4 PM)
  • Europe (GMT+2, 10 AM – 4 PM)
  • Middle East & Africa (GMT+4, 10 AM – 4 PM)
  • North America (GMT-5, 1 PM – 7 PM EST)
  • Russia (GMT+3, 10 AM – 4 PM).

CyberCrimeCon is bedoeld voor CISOs, CIOs, threat hunters, DFIR specialisten en onderzoekers, SOC experts, Threat Intelligence analisten, pentesters en onderzoekers. Bezoek de officiële website voor de volledige agenda en sprekers line-up. De registratie is open en registreren kan via https://cybercrimecon.com/.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Group-IB
Group-IB is één van de toonaangevende leveranciers voor oplossingen omtrent het opsporen en voorkomen van cyberaanvallen, het opsporen van online fraude, het onderzoeken van hightech misdrijven en het beschermen van intellectueel eigendom.

Group-IB werkt actief mee aan wereldwijde onderzoeken onder leiding van internationale rechtshandhavingsorganisaties, zoals Europol en INTERPOL. Group-IB is ook lid van de Adviesgroep internetveiligheid van het Europees Centrum voor de bestrijding van cybercriminaliteit (EC3) van Europol, die is opgericht om een nauwere samenwerking tussen Europol en zijn belangrijkste niet-rechtshandhavingspartners te bevorderen.

De ervaring van Group-IB op het gebied van threat hunting en cyber intelligence is samengesmolten tot een ecosysteem van zeer geavanceerde software en hardware oplossingen die zijn ontworpen om cyberaanvallen te monitoren, te identificeren en te voorkomen. De missie van Group-IB is om haar klanten dagelijks te beschermen in cyberspace door innovatieve oplossingen en diensten te creëren en te benutten.
Meer over Group-IB
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.