Nationale check je wachtwoord dag

Top tips voor een sterk wachtwoord

| Palo Alto Networks | 2 min | 24 november 2021 17:28
Misschien wist je het al, vandaag 24 november is het Nationale Check Je Wachtwoorden Dag. Een mooi moment om jezelf eraan te herinneren dat wachtwoorden-etiquette tegenwoordig ontzettend belangrijk is!

In het kader van Check je Wachtwoord Dag deelt Jesper Bork Olsen, Chief Security Officer bij cybersecurity specialist Palo Alto Networks, graag een paar tips:
  • Verander geregeld je wachtwoord. Een dag zoals Nationale Check Je Wachtwoorden Dag is een goed moment om daar weer eens tijd aan te besteden. Maar probeer ook op regelmatige basis door het jaar heen je wachtwoorden te veranderen. Zet bijvoorbeeld elke drie of zes maanden een herinnering in je agenda. En vergeet niet: gebruik nooit twee keer hetzelfde wachtwoord.
  • Maak een zin of ezelbruggetje van je wachtwoord. Neem iets wat je kan herinneren, bijvoorbeeld: elke dag sta ik vroeg op en haal ik warme croissants op de markt. De beginletters van ieder woord kunnen de basis van een wachtwoord vormen: edsivoehiwcodm. Zorg dat je minimaal 12 karakters hebt en speel daarna met hoofdletters, cijfers en tekens om een sterk wachtwoord te vormen dat je kan onthouden.
  • Gebruik zoveel mogelijk multifactorauthenticatie - ook in je privéleven. Waarschijnlijk gebruik je al multifactorauthenticatie voor je werk, maar veel services bieden deze mogelijkheid ook voor consumentenproducten. De extra laag bescherming van multifactorauthenticatie is erg effectief dus gebruik het zeker als de service wordt aangeboden.
  • De toekomst van wachtwoorden. Met het toenemende gebruik van biometrische data vraag je je misschien af of wachtwoorden er op lange termijn nog wel toe doen… Maar, ondanks het gebruik van biometrisch data, zal er altijd een back-up optie moeten zijn om toegang te verkrijgen. Wachtwoorden zullen daarom niet uitsterven, maar wel verder evolueren. Dit moet het maken, opslaan en opnieuw uitgeven van wachtwoorden gemakkelijker maken voor de eindgebruiker. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van hulpprogramma's voor het veilige beheer van onze wachtwoorden om ons te helpen bij het maken en onthouden van wachtwoorden die vandaag al bestaan.
Desondanks zijn gebruikersbewustzijn, goede training en het volgen van strikte cyberhygiëne allemaal belangrijke factoren die we scherp moeten blijven houden – tijdens Nationale Check Je Wachtwoorden Dag, en door het jaar heen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Palo Alto Networks
Palo Alto Networks als leverancier op het gebied van cyberbeveiliging geeft de cloud-centric toekomst vorm met technologie die de manier waarop mensen en organisaties werken transformeert. Onze missie is om de cybersecuritypartner bij uitstek te zijn en onze digitale manier van leven te beschermen. We helpen de grootste beveiligingsuitdagingen ter wereld aan te pakken met continue innovatie die de nieuwste doorbraken in kunstmatige intelligentie, analyse, automatisering en orkestratie grijpt. Door een geïntegreerd platform te leveren en een groeiend ecosysteem van partners te versterken, lopen we voorop bij het beschermen van organisaties via clouds, netwerken en mobiele apparaten. Onze visie is een wereld waar elke dag veiliger en veiliger is dan de vorige.
Palo Alto Networks, en het Palo Alto Networks-logo zijn handelsmerken van Palo Alto Networks, Inc. in de Verenigde Staten en in rechtsgebieden over de hele wereld. Alle andere handelsmerken, handelsnamen of servicemerken die hierin worden gebruikt of genoemd, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.
Meer over Palo Alto Networks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.