Florensis optimaliseert kasplanning met Thinkwise Platform

De kasplanning werd tot op heden nog veelal in Excel berekend en uitgevoerd

| Thinkwise | 2 min | 25 november 2021 9:18
Copyright: Florensis
Florensis, een wereldwijd toonaangevende veredelaar van jonge planten, heeft voor het low-code platform van Thinkwise gekozen om zijn planning te optimaliseren. Hiermee wil het bedrijf de versnelde groei van de organisatie ondersteunen.

Florensis is een innovatief tweedegeneratie familiebedrijf uit Hendrik-Ido-Ambacht, opgericht in 1941. Het bedrijf heeft verkoopkantoren in Nederland, België, Duitsland en Polen. Door daarnaast gebruik te maken van agenten verkoopt Florensis wereldwijd jonge planten (pluggen) uit zaad en stek. De laatste jaren maakt Florensis een sterke groei door, met onder andere de nieuwbouw van diverse moderne en duurzame kassen en een grotere diversiteit van jonge planten.

De kasplanning werd tot op heden nog veelal in Excel berekend en uitgevoerd. Door de stijgende volumes zijn de uitdagingen op het gebied van planning exponentieel toegenomen en bleek Excel uiteindelijk ontoereikend.

Bovendien maakt Florensis de transitie naar een data gedreven organisatie en is het van belang om data éénduidig en op één centrale plek te registreren. Flexibiliteit is cruciaal, zodat voortschrijdend inzicht snel geïmplementeerd kan worden.

Bij het selectietraject met PWC waren 13 partijen betrokken. Dit varieerde van standaard applicaties tot low-code platformen. Uiteindelijk is het Thinkwise platform geselecteerd als best passende oplossing. Na een succesvol Proof of Value project, was Jeroen van Zomeren, IM&ICT Manager bij Florensis, overtuigd dat Thinkwise de juiste oplossing is: “Door de visie van Florensis te combineren met het low-code platform van Thinkwise, waren we in staat om al binnen twee maanden de eerste versie van de nieuwe planningsapplicatie te realiseren.”

Florensis start nu met het opleiden van ontwikkelaars. Zij gaan met het Thinkwise Platform op een agile manier software ontwikkelen. In de eerste plaats gaat het om een applicatie waarmee het bedrijf aan de hand van de juiste KPI’s en parameters een zo optimaal mogelijke planning kan realiseren voor alle kassen in Europa. Die planning zal bovendien visueel gemaakt worden door een 2D overzicht van de kassen.

Bart van ’t Klooster, Senior Account Executive bij Thinkwise: “We zijn trots om een succesvol familiebedrijf als Florensis als klant te mogen verwelkomen. Naast de planningsapplicatie verwacht ik dat ons low-code platform ook op andere gebieden van toegevoegde waarde is binnen Florensis. We kijken uit naar een succesvolle partnership.”

Naar verwachting gaat de eerste versie van de applicatie voor het eind van 2021 live.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Thinkwise
Over Thinkwise
Thinkwise is wereldwijd de enige leverancier van een low-code softwareplatform waarmee écht omvangrijke en complexe bedrijfssoftware wordt gerealiseerd. Het Thinkwise platform biedt de hoogste productiviteit in de low-code markt en garandeert daarbij ook dat er geen nieuwe legacy meer ontstaat. De gerealiseerde bedrijfssoftware gaat automatisch over op toekomstige technologieën. Daarnaast kan bestaande legacy software razendsnel worden gemoderniseerd door het Thinkwise platform met de ingebouwde “Upcycler” technologie. Thinkwise levert zijn platform in licentievorm aan bedrijven die in-house software realiseren en aan softwareleveranciers.
Meer over Thinkwise
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.