WoningNet en Team Resilience verbeteren de digitale zoektocht naar een huurwoning met app D?K op basis van OutSystems

Meer dan 1 miljoen woningzoekenden actief op zoek naar een nieuw dak boven zijn of haar hoofd

| OutSystems | 3 min | 25 november 2021 9:27
Copyright: Team Resilience
WoningNet verbetert de digitale zoektocht naar een huurwoning door de lancering van de mobiele app DĀK. Met DĀK vinden woningzoekenden eenvoudig en snel een passend woningaanbod. In de app worden zij realtime op de hoogte gehouden over de voortgang van het hele proces: van de allereerste aanvraag, hun (voorlopige) positie op de wachtlijst tot de uiteindelijke aanbieding. De eerste versie van de app is in zes maanden ontwikkeld door WoningNet en Team Resilience op het moderne applicatieplatform OutSystems en is geschikt voor iOS en Android smartphones. De app is nu beschikbaar in de regio’s Utrecht, Hengelo, en IJmond/Zuid-Kennemerland.

Zoektocht naar woning verbeterd

DĀK verbetert de communicatie tussen woningcorporaties en woningzoekenden voor sociale en middenhuur. Woningzoekenden worden in de app actief geattendeerd op openstaande acties, zoals het aangeven van belangstelling, het uitnodigen voor een bezichtiging of het doorgeven van een reactie na een bezichtiging. Doordat een corporatie sneller antwoord krijgt op een actie die uitstaat bij een woningzoekende, verloopt het proces sneller, worden woningen sneller verhuurd en wordt leegstand voorkomen. De schaalbare app ondersteunt meer dan één miljoen woningzoekenden.

Samenwerking

De voornaamste prioriteit van WoningNet was het bewerkstelligen van een intuïtieve gebruikerservaring voor woningzoekenden in een moderne en betrouwbare app. Vincent van der Hoorn, CEO bij Team Resilience: “We zijn dit project gestart met een Design Sprint, waarmee we in één week een prototype hebben ontwikkeld en getoetst bij woningzoekenden. Hier hebben we een ‘PostNL-achtig’tracking mechanisme geïntroduceerd, waardoor de woningzoekende continu op de hoogte is van de status van zijn of haar aanvragen.”

De app voldoet aan strenge eisen op het gebied van performance, betrouwbaarheid, security en relevante wet- en regelgeving. Vincent van der Hoorn vervolgt: “De app is op een slimme manier geïntegreerd met WoningNet’s Woonruimtebemiddeling backend systeem en er is een performance monitoring ontwikkeld. Zodat eventuele bottlenecks meteen worden herkend, voordat ze een probleem vormen.”

Verademing in de overvolle woningmarkt

Freek van Eijk, DĀK product owner bij WoningNet vertelt: “In de eerste week na livegang werd de app door meer dan 10.000 gebruikers gedownload en zagen we dagelijks zo’n 6.000 actieve unieke woningzoekenden. Dit was een zeer succesvolle start, maar onze ambities gaan verder. In de overvolle woningmarkt is deze app een verademing voor iedereen die op zoek is naar een nieuw dak boven zijn of haar hoofd. DĀK gaat de schaarste op de markt niet oplossen, maar maakt de zoektocht wel makkelijker. De app biedt de gebruikers overzicht en inzicht en daardoor ook rust. Dit blijkt overigens ook uit de bijzonder hoge klantwaarderingen in de Play Store en App Store. Gebruikers beoordelen onze app met een 4.5 op een schaal van vijf. Niet alleen voor de gebruikers is de app zeer welkom, maar ook voor onze medewerkers op het Klant Contact Centrum. We zien ook al dat DĀK tot ander gedrag bij woningzoekenden leidt. Door de laagdrempelige opzet wordt de app veel frequenter geraadpleegd om naar de status van een woning te informeren dan bijvoorbeeld de traditionele website.”

Harmen Hoogwout, Regional Sales Director Nederland bij OutSystems: "Of het nu gaat om development expertise, modern UX/UI design, IT-architectuur of effectief productmanagement, alles is vanuit een customer first perspectief aangepakt. Hiermee hebben we het gebruikersgemak kunnen waarborgen. Ik vind het mooi om te zien dat WoningNet haar gebruikers echt centraal heeft gesteld bij de ontwikkeling van de app. Dit past in de trend dat organisaties steeds meer doordrongen zijn geraakt van de noodzaak om hun klanten een goede digitale ervaring te bieden."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over OutSystems
Wereldwijd vertrouwen duizenden klanten op OutSystems, hét nummer één Low-Code-ontwikkelplatform voor het versnellen van applicatieontwikkeling. Gedreven techneuten hebben ieder aspect van het platform met oog voor detail ontworpen, waardoor bedrijven enterprise-grade apps kunnen bouwen en daarmee hun digitale transformatie kunnen versnellen. OutSystems is de enige oplossing die de kracht van Low-Code applicatieontwikkeling combineert met geavanceerde mobiele functionaliteiten. Daardoor kan het volledige applicatielandschap visueel gemodelleerd en geïntegreerd worden met bestaande systemen.
Meer over OutSystems
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.