71 procent van de organisaties heeft behoefte aan technologie voor bruikbare data-analyses

Blijkt uit onderzoek van CTS onder ruim driehonderd IT-managers en professionals

| CTS | 2 min | 25 november 2021 10:38
Gewaardeerd
Afbeelding: IT-focus voor komende jaren | Copyright: CTS
Maar liefst 71 procent van de Nederlandse organisaties heeft behoefte aan technologie die bruikbare data kan leveren waar ze op de werkvloer direct mee aan de slag kunnen. Dit blijkt uit onderzoek van CTS onder ruim driehonderd IT-managers en professionals. Ruim de helft (57%) van de ondervraagden denkt dat het vrij eenvoudig is om data te gebruiken als basis voor de bedrijfsvoering en het nemen van beslissingen. Exact hetzelfde percentage geeft echter aan dat de moeilijkheid van datagedreven werken hem zit in het ontsluiten en vervolgens samenbrengen van de data uit verschillende databronnen.

Collega’s overtuigen

Alhoewel het overgrote deel van de IT’ers het belang van data op de werkvloer ziet, zijn ze er niet van overtuigd dat de rest van de organisatie die toegevoegde waarde ook ziet. Zo denkt 73 procent van hen dat zeker niet alle collega’s de kracht van datagestuurd werken op waarde kunnen schatten. En dan is er nog de technologie: zeventig procent van de IT’ers denkt namelijk dat hun collega’s binnen de organisatie lang niet allemaal om kunnen gaan met de datatechnologie.

Toegevoegde waarde onderschat

Tachtig procent van de respondenten denkt dat datagedreven werken echt iets toevoegt aan het bedrijf of de organisatie waar ze werken.

Cees van Kemenade, cloud-architect bij CTS: “Het is een goede zaak dat werken met data tegenwoordig gezien wordt als één van de kernonderdelen binnen een organisatie. Het is vandaag de dag ook niet meer mogelijk om als bedrijf geen datastrategie te hebben, gezien de wetgeving op bijvoorbeeld AVG-gebied. Moderne tools bieden de business steeds meer mogelijkheden om data uit verschillende bronnen makkelijk te ontsluiten, te combineren en te analyseren. Dit levert veel inzichten op, zoals bijvoorbeeld hoe je interne processen efficiënter kan maken of hoe je je klanten beter kan bedienen door de vraag te voorspellen. Een doordachte datastrategie levert daarnaast enorm veel op voor de besluitvorming, en daardoor ook op financieel gebied. Het is dan ook zaak dat de IT-afdeling collega’s overtuigt van deze meerwaarde, daar is inmiddels voldoende bewijs voor. Nu is het tijd dat organisaties ook daadwerkelijk de stap nemen om met data aan de slag te gaan.”

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (2 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over CTS
CTS is een van Europa's grootste en meest toegewijde Google Cloud partner. De IT-dienstverlener helpt bedrijven innoveren middels een naadloze migratie naar de cloud. Daarbij maken ze datagedreven besluitvorming mogelijk door gebruik te maken van big data en machine learning. Daarnaast helpen ze bedrijven nog productiever digitaal samen te werken door de inzet van Google Workspace.
Meer over CTS
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.